reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

reklama
Test obciążenia glukozą 50 wyszedł mi 126 i napisane mam powyżej normy - nic z tego nierozumiem:no:
Ja już pisałam dziś wcześniej, że w internecie znalazłam sprzeczne normy - 110 lub 140 - mam nadzieję, że dla ciąży jest właściwe 140, ale Julia - może potraktowano to Twoje badanie z tym zakresem do 110? Ważne aby Twój lekarz to zinterpretował.

dziewczyny narobilyscie mi ochoty na spaghetti!!!kurde moze zrobie wieczorkiem,ale chyba zabardzo mi sie nie chce,takiego mam lenia ze szok.Cos czuje ze mam zabardzo twardy brzuszek juz od wczoraj:szok:nie wiem czemu moze dlatego ze nie jest zbyt duzy a maly sie rozpycha bo nie ma miejsca,dodam ze sie rozpycha strasznie.
Nie wiem co o tym myslec.Na szczescie jutro mam wizyte u lekarza.

Julia ja Ci nie pomoge bo sie nie znam i nie mialam tego i pewnie nie bede miala.
A jak sie czujesz?

Ja kobitki oddam laptopa dziecku zeby sobie pograł odezwe sie pozniej

co do glukazy ja tez nie wiem jak i co moj wynik po 50g byl 89 wiec nie pomoge

Ewelcia wierze Ci ze nie masz ochoty na gotowanie mi si eteraz to juz nic nie chce a ty biedulko jeszcze do tego chora kuruj sie szybciutko

To do poznej pa:tak:

ewelcia mój mały czasami tak się rozpycha że też aż mnie brzuszek boli i mam wrażenie że skóra mi na brzuchu pęknie :-);-) nasze maleństwa mają coraz mniej miejsca i dlatego tak jest...
julia co do wyników twoich to nie wiem jakie są normy ja miałam po 50glukozy wynik82...musisz zapytać lekarza :blink:

ja o glukozie to nic nie wiem, w piątek idę do ginka to myślę, że mi zleci to badanie, a jak nie, to będę się chyba dopominać - zwłaszcza, że ostatnio mam ochotę na słodkie - a cały pierwszy trymestr i pół drugiego to w ogóle na słodkości nie spojrzałam - a podobno dziewczynka ma być - ciekawe jak to się sprawdza. Ucieszyłam się ogromnie, gdy dowiedziałam się, że będzie córeczka i cały czas o niej myślę, ale nieraz mi się przypomina, jak mocno przeświadczona byłam, że mam w brzuszku synka... Widać intuicja zawodzi.

Ja myślę, że co do mówienia mamo i tato do teściów to jest to sprawa b. indywidualna. ja mam teściów bardzo fajnych i mówię do nich mamo/tato, ale jednak to nie to samo co moi rodzice. Zresztą jak urodzi się Mała, to pewnie najczęściej będziemy mówić "babcia/dziadek" :-D

Modroklejka - myślę, że spokojnie możesz wykasować nicki osób, które całkowicie milczą. Dobrze, że tak fajnie prowadzisz ten wątek.

Ostatnia edycja:
Wiem że musze zapytać leakrza, ale mam napisane że norma jest 110 a z synkiem w ciąży miałam 114 i lekarz mówił w pierwszej ciązy że jest dobrze, więc zobaczymy tylko że lekarza mam dopiero 30 grudnia:-( A co do samopoczucie to chyba nigdy nie było lepiej, jeśli chodzi o samopoczucie fizyczne:-) tylko nie lubie nie czuc dziecka bo to tak jakoś dziwnie w pierwszej ciąży synka czułam porządnie a teraz przez to łożysko nie czuje nic:-(

Sory Laila,myslam o Sarze a napisalam Laila caly czas wiem ze to ona.Kurde chyba przez ta grype,przydalo by sie mnie zresetowac!!!!!

Julia szkoda ze nie czujesz wyraznie dzidzi,ale najwazniejsze ze wszystko ok.

reklama
ewelcia i to jest najgorsze bo czekam od wizyty do wizyty żeby wiedzieć czy wszystko dobrze, a tak to przynajmniej czułabym dzidzie i było by jakoś tak lepiej na serduszku:tak:

Do góry