reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2009

reklama
witajcie!!!
Sporo zescie juz napisaly:-)
Mnie nie dawno maz obudzil bo przyjechal na sniadanko do domu,to przy okazji i mi zrobil a teraz znow leze i sie kuruje.ale potem musze wstawac i obiad gotowac.
Zrobilam sobie syrop z cebuli bo zaczynam kaslac i mam bardziej zatkany nos:szok::szok::szok:jutro lece do lekarza zobaczymy co powie,

Modroklejka super ze masz dobry kontak z tesciami,fajnie ze mozesz pogadac z nimi o wszystkim.Ja ze swoimi nie zabardzo,chociaz teraz tesciowa zaczela sie bardziej mna interesowac jak m dzwoni do niej to zawsze sie pyta jak sie czuje i czy z dzidzia wszystko ok.Jeszcze nie powiedzialam do niej mamo bo nie mialam okazji tzn raz mialam przez tele.ale jakos uniknelam-glupio mi jakos.
Moze macie jakies metody zeby zaczac sie powoli przyzwyczajac i mowic mamo tato????:baffled::baffled::baffled:

Julia nie przejmuj sie nikim i jednym uchem wpuszczaj a drugim wypuszczaj,bo oni chyba tez tak robia skoro nie dociera do nich to co ty mowisz.

Ewelcia hmmm u mnie tez bedzie problem w mowieniu na tesciow mamo tato tym bradziej ze mojemu powiedzialam ze nie chce tak mowic bo nie chce wole tesciowa tesciu chyba ze sie przelamie ale watpie a kontakt mam hmmmm powiem tak smutna sytuacja u nas ponuje poniewaz przyszli tesciowie sa straszni materialisci wszytsko waza miara i cena pieniądza smutne wiem ale nic na to juz nie poradzimy z M tacy sa ale tak to jest dobrze rzadko sie widujemy bo mieszkaja w Toruniu a my w Bydgoszczy niedaleko ale jednak my z M wolimy byc ze swoja rodzinka czyli on ja kuba i malutka czy malutki to nasz azyl!!!!!!!nic innego nam do szczescia nie trzeba mi wizyty u nich raz na miesiac czy nawet na dwa wystarczajaco wystarcza taka jestem domowniczka i tyle mi tak dobrze i M tez bynajmniej tak mowi:-)

Truda u nas to jest tak ze teraz jestesmy za granica i widzimy sie dwa razy do roku,ale wiem ze jak bedziemy mieszkac w PL 3km od nich to ona codziennie bedzie u nas albo nawet 2razy dziennie:szok::szok::szok:nie weim nic mi nie zrobila ale denerwuje mnie bo wszystko by chciala wiedziec i wciska cos czego nie chce,albo kupuje jakies pierdoly a potem gada ze kasy nie ma.Tesc taki sobie troche ponurak.Ale przynajmniej nie sa jakimis materialistami,zobaczymy moze jeszcze bedzie ok miedzy nami,noi miedzy Toba a Twoimi tesciami Truda.

Ewelcia86 ja też jeszcze nie powiedziałam do swoich teściów mamo, tato i jakoś sobie tego nie wyobrażam. Ostatnio jak u nich byliśmy to mieli gości, teściowej siostrę z mężem i się mnie pytali jak mi przez usta przechodzi mamo, tato? :crazy: a nie przechodzi. Ale ta ciocia z wujkiem są super, mają bardzo duże poczucie humoru :-).

Ewelcia ja podchodze tak ze moja prawdziwa rodzina sa dzieci i Maz tworzymy nowa rodzine jestesmy nia i to dla mnie sie liczy rodzice hmmm swoich kocham i bede ich lubie ale niepokocham Mame i tata mam nie chce mowic na kogos kto nim tak naprawde nie jest Miedzy nami jest dobrze ale ona pewnie chcialaby zeby byla jak wiesz miedzy corka a matka ja tak nie chce sa rozne swieta i inne okolicznosci do spotkan i napewno nie chce i nie dopuszcze do tego by byla w naszym zyciu codziennie czy conajmnie tydzien nie!!!!
Jestem juz po przejsciach i rugi raz tego bledu nie popelnie a oni albo sie pogodz z tym albo nie dla mnie liczy sie tylko szczescie mojej rodzinki Kuby Dawida i dzidzi

Ja uciekam na chwilke ide po małego odezwe sie jakos pozniej po obiadku

Hej, nie odzywałam się od soboty (wpadałam tylko Was podejrzeć). A więc tak: wczoraj wizyta u ginekologa - dzidzia waży dokładnie 989g i na pewno jest dziewczynką (tak jak poprzednio mogliśmy stwierdzić, ale wtedy jeszcze nie na 100%). Mam w nosie (albo i w ....) pracę więc od wczoraj siedzę na L4. I teraz najgorsze - za miesiąc mam wizytę u gina i mam zrobić poziom obciążenia glukozą :baffled:. A myślałam, że jak mam ciągle poniżej normy poziom cukru na czczo to ominie mnie picie tej chol....ej glukozy.
Jeśli zaś tyczy się teściów to chyba każdej z Was życzyłabym takich jak moi. Czasem wydaje mi się, że chyba prędzej o czymś mogę pogadać z teściową niż z moją mamą. I jakoś od samego prawie początku mówię do nich mamo, tato. Na dodatek najlepsze jest to, że od ponad 12 lat mieszkamy razem w jednym domu i nie wyobrażam sobie, aby mogło się to zmienić. Jakoś chyba potrafimy się wzajemnie zgrywać bo jakoś nigdy nie pokłóciłam się z nimi. Teściowa często jeszcze złości się na mojego m jak coś się pokłócimy i zaraz karze mu lecieć po kwiatki czy chociaż przeprosić, zawsze staje po mojej stronie. Dlatego zamiast banalnych jakichś zdrowych, spokojnych itd świąt to życzę wszystkim takich teściowych (nie tylko na Gwiazdkę).

cześć i czołem:-)
ja niedlugo zejde z braku tlenu i ruchu...kubie ledwo co ospa sie konczy a juz od wczoraj gardlo zatkane nos zasmarkany i ciagla goraczka powyzej 38.....moze to jakies powiklania po ospie...tak mi sie marzy swierze powietrze....

ja jakos od samego poczatku mowie do tesciów mamo i tato...sa dla mnie tacy czuli i wspaniali jak moi rodzice wiec problemu zadnego nie miałam...
moj maz z reszta tez...

edis...gratuluje dziewczynki! juz ci ją dopisuję do listy-jakies typy co do imienia??

uciekam obiadek dokonczyc!

reklama
cześć i czołem:-)
ja niedlugo zejde z braku tlenu i ruchu...kubie ledwo co ospa sie konczy a juz od wczoraj gardlo zatkane nos zasmarkany i ciagla goraczka powyzej 38.....moze to jakies powiklania po ospie...tak mi sie marzy swierze powietrze....
Tanu, rozumiem doskonale... ja dziś sobie pozwoliłam na mały spacer do przychodni po wyniki - było tak pięknie i zapragnęłam iść i iść przed siebie... Szkoda, że nie mogę. Też mi brakuje i ruchu i powietrza...
Mam nadzieję, że Kuba szybko wyzdrowieje - może warto skonsultować z lekarzem czemu to się tak długo utrzymuje?

Do góry