reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

Moze ja jestem jakas nadgorliwa i za czesto na to forum wchodze;)))Ciagle mam wrazenie ze tu tylko kilka osob pisze i chyba bede wpadac rzadziej,bo niedlugo bede produkowac posty sama do siebie;)))Na e-mama marcowki pisza nadal w prawie pelnym skladzie.Swieta swietami ale napisanie posta zajmuje kilka minut:p Mysle ze dziewczynom albo sie nie chce albo tak jak ja odplynely troche na fora swoich szpitali w ktorych maja rodzic,albo regionalne zaleznie od miejsca zamieszkania;)

reklama
witam!!
Zauwazylam ze nie jednej z was zrobilam ochote na placki ziemniaczane:-)my jemy(jak juz pisalam) z sosem cebulowym,z sosem grzybowo-cebulowym albo ze smietana i cukrem,u mnie w rodzinie natomiast nikt praktycznie nie lubi z sosem miesnym.JA przewaznie smaze takie wieksze,prawie na cala patelnie.

Dziewczyny dzieki za rady co do kuracji:-)no wiec wczoraj wypilam kubek mleka z miodem i maslem i sie polozylam,ale bylo mi tak zimno ze nie zasnelam(trzeslam sie z zimna)jeszcze w dodatku maly strasznie kopal i siedzial mi na pecherzu-bolalo strasznie:-(.O 12 zachcialo mi sie siku i co....i do lazienki mnie maz prowadzil,bo nie bylam w stanie isc:szok:nog nie czulam(tak rwaly)a do tego rwa kulszowa sie uaktywnila bolaly zeby,glowa,kregoslup,rece normalnie wszystko:szok:.Maz mnie wysmarowal taka mascia rozgrzewajaca zebym sie wypocila i tak sie stalo ale spac nie moglam o 6rano napisalam do szefa sms ze nie ide do pracy(a mialam na 7)pewnie sie zdenerwowal.teraz ju jest lepiej,gardlo tez mniej boli.
Chcialam przelozyc wizyte ze srody na jutro ale nie ma miejsc ale jutro tez nie ide do pracy,bo wiem ze nie dam rady.Moj m spanikowany juz dzis chcial zebym poszla do lekarza bo ze dzidzi moze cos sie stac.

Truda fajnie ze u Ciebie wszystko w porzadku.
kaczuszka hehehe tak Ci wszystko smakowalo ze nawet takie tabletki zjadlas,na szczescie nic sie nie satlo po nich:-)
Sara nie martw sie napewno sama tutaj nie zostaniesz,ja juz prawdopodobnie do porodu sie nie pojawie w pracy tak wiec bede tu czesciej zagladac

Truda super ze wszystko wporzadku noi w srode koniecznie daj znac kto tam mieszka w brzusiu....

Sara ja mysle ze kazdy ma jakies obowiazki, ja mam straszego synka i jak nie obiad to przedszkole, sprzatanie.... staram sie jak najczesciej zagladac i cos napisac ale nie zawsze sie udaje.... kobiety ktore sa w p0racy i caly czas siedzaq przy kompie, albo te co maja mniej obowiazkow siedza w domku i troszcza sie o maluszka w brzuniu tylko maja napewno wiecej czasu.... wiem sama po sobie tak aktywna super byla w pierwszej ciazy..

Cześć dziewczynki!!!

A ja dzisiaj ugotowałam grochówkę, mniammmm, jaka ona dobra, a ja muszę jeść małymi porcjami( kto to widział jeść 6 razy dziennie:szok:) No ale daję radę..
Ciekawe co tam u Justiny, ostatnio nic nie pisze, a ja się zastanawiam jak wyglądają jej pomiary cukru godzine po posiłku, bo u mnie jak narazie są w normi...jednak dieta czyni cuda i nie jest aż tak źle jak myślałam, ze bedzie.

Ewelcia, a może jednak przejdź się do lekarza i weź chociaż kilka dni zwolnienia, odpoczniesz sobie w domciu i troche sie podleczysz...

Truda super ze wszystko wporzadku noi w srode koniecznie daj znac kto tam mieszka w brzusiu....quote]

Myfa pewnie ze dam znac:-)
Sara no nie wiem jak jest na tamtym forum ale ja pisze wtedy kiedy naprawde moge lub mam czas, rodzina, obowiązki, czasem laptop jest zajety do pozna, więc robie co moge by byc na bierzaco mysle, ze połowa z nas tu tak ma.
Zmieniłam płyn do higienty intymnej na Lactacyd zobaczymy czy lepszy no i oczywiscie dzis na wieczor globulki zastosuje i powinno byc dobrze

Mam pytanie do tych co biora Prenatal Calssic poniewaz dzis w aptece dala mi tabletki te same- mowiac ze to sa na 3 trymestr a Prenatal DHA to są pomocnicze witaminy do Prenatal Classic jakie wy teraz bierzecie w lub na 3 trymestr bo ja juz zglupiałam?????????:baffled::confused:

Miroslawa tu to tylko do lekarza na zapisy,dzwonilam dzis i chcialam chociaz ze srody przelozyc wizyte na jutro i nie da rady.
Planuje od srody isc na zwolnienie az do macierzynskiego czyli do 16lutego i wtedy sobie poleniu***je

Truda ja biore Prenatral DHA i pierwsze slysze ze to sa jakies tabletki pomocnicze....????

Ostatnia edycja:
Wiem,wiem obowiazki itp.Jakos mi po prostu teskno do czasow kiedy bylo nas duzo i duzo postow.Ale moze po nowym roku,jak juz minie szal swiateczny i sylwestrowy znow bedzie nas wiecej.Ewelcia no fakt,ty jestes codziennie lub prawie codziennie:)Fatalnie ze tak cie przeziebienie zmoglo.Moze faktycznie idz do lekarza.Oj a odpoczynek od pracy to ci sie nalezy jak nie wiem co!

Miejmy nadzieje ze swieta poprawia mi humorek bardzo bym tego chciala.
Ja tak jak Myfa mam starsza corke ktora wymaga opieki,wymaga by sie z nia pobawic..do tego obiad..przewaznie robie dwa dania wiec to jest pracochlonne i czasochlonne ,plus prasowanko,sprzatanko i czas leci.W pierwszej ciazy lezalam i nudzilam sie,przejmowalam sie tylko brzuszkiem oraz wyprawka,teraz mam troche wiecej na glowie.Nasluchalam sie jak to potrafi byc kolorowo z dwojka malych dzieci i az boje sie ze minuty pozniej nie wycisne dla siebie.
Przy pierwszej ciazy pisalam na innym forum ..ale topik nam zdretwial...pozniej jak juz sa dzieci to coraz wiecej osob odpada...whcodzi sie raz na kilka dni ,raz miesiac ..albo zadziej,mimo to mam wciaz kontakt z tamtymi foremkami i wciaz wymieniamy sie doswiadczeniami ,bo dzieciaki rosna.Jak to mowia male dzieci maly problem ,duze dzieci duzy problem;-).

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry