reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

witam:)Mam wrazenie ze coraz mniej nas tu regularnie pisze,takie pustki od kilku dni;)Albo dziewczyny wciagnely was przedswiateczne przygotowania albo piszecie sobie gdzies na watku zamknietym do ktorego ja z wlasnej woli nie mam dostepu...Vinniki powodzenia na badaniach.Ja niestety mialam inaczej z glukoza bo nie wiem ile pilam ale na czczo bylam bo tez pobierali mi krew na morfologie a nastepne pobranie krwi mialam po 2 h.Ginka jak zobaczyla ze wynik w normie to powiedziala ze juz do konca ciazy nie trzeba tego obciazenia glukoza powtarzac.ZAjrze poniej,buzki:)

reklama
sara...nie piszemy na zamknietym...na zamknietym sa praktycznie tylko zdjecia...ale faktycznie cicho tutaj, ale mysle ze to związane ze swietami jest...

ale mi narobiłyscie apetytu na placki...chyba dzis zrobie

poza tym weekend minał spokojnie...w niedziele pobuszkowalismy troche po sklepach-i po starym rynku w poznaniu-jest poznanskie betlejem i masa pysznego jedzonka, chlebek ze smalcem, pyry z gzikiem...rewelacja...

niestety wsztssko co dobre ma swoje złe konsekwencje-dzis rano wlazłam na wage i mam 10 kg na plusie od poczatku ciazy-od dzis w zwiazku z tym pozegnałam sie z nutella i mleczkiem skondensowanym:-(

w wielkopolsce też placki ziemniaczane z cukrem, chociaż mój m lubi jak mu do tego gulasz zrobię - tak po cygańsku

kaczuszka ja rodowita lubuszanka więc niedaleko Wielkopolski :-)

Ja dzisiaj na obiad chyba makaron z twarogiem i cebulka zrobie..

Ostatnia edycja:
a ja chyba zrobię placki ziemniaczane, albo znowu sałatkę niemiecką
w zamrażalce mam spore zapasy pomrożonych dań.... zawsze jemy sami - synal 2 obiadów nie zmieści po przedszkolu, a w domu wieloosobowym nauczyłam się gotować dużo - więc jak zrobię spagetti, mielone czy inne danie to zamrażam i w dzień leniwca wyciągam i jest ha ha
dzisiaj mężulek zawiózł moje siuśki do laboratorium - w środa wizyta u ginka
a co do oddawania moczu - nie wiem czy pisałam ale mój ginek jak wypisywał zlecenie dokładnie opowiedział jak się to robi :confused::confused::confused:
czułam się jak dziecko ... ale jest taki dokładny i skrupulatny
nie wiem czy wiecie - najpierw należy się dokładnie umyć, rozchylić wargi (najlepiej w wannie żeby nie przenieść bakterii z toalety) oddać 1 mocz, wstrzymać i dopiero potem do badania, a faceci nawet powinni napletek odciągnąć aby bakterii z niego nie zagarnąć...:confused::confused::confused:

witam ja teraz na chwilkę bo przed szkołą jestem :-)
wczoraj miałam siłę i moc posprzątałam elegancko dzisiaj tylko dokończę reszte i moge spokojnie zacząć gotować smakołyki dla męża
Sara27 też mam wrażenie że coraz mniej nas tu ja mysle że niektórym trochę się znudziło juz to pisanie a inne maja dużo spraw przed swietami więc brak czasu
Vinniki powodzenia na wynikach
Caro81 na pewno wszystko bedzie ok pochwal się co tam u lekarza

mam świetny plan na sprzątanie świąteczne - zrobię listę do zrobienia, a potem powykreślam te których mi się nie chce ha ha mam lenia i pewnie wszystko skreślę - mama się zlitowała i popierze firany, siorka studentka dorobi u mnie i pomyje okna, trochę kasy jej się przyda, a ja nie jestem w stanie mam 12 okien do mycia....:baffled::baffled::baffled:

Hej Mysle ze to ten okres przedswiateczny,przyznam sie ze nieraz wchodze na forum poczytam ..a ze mam np.zly dzien to nie odpisuje aby nie psuc Wam nastroju.Mam starszne humory:zawstydzona/y:.W pierwszej ciazy mialam ponoc gorsze..teraz podobno lepiej ,ale nieraz czuje sie strasznie..nawet mi sie nie chce wychodzic z domu.Swieta za pasem ,zajme sie przygotowaniami,zamowie juz prezenty przez neta.
Milego dzionka:-)

Hej
Jestem już po wizycie i co do upławów to nie jest źle są pojedyńcze jakieś bakterie które każda z nas ma w ciąży tylko u innych się nie objawiają a u niektórych tak u mnie są małe ilości i nic się tam nie dzieję dostałam tabletki dopochwowe na zakwaszenie pochwy feminelle vagi C to powinna wyrównać florę bakteryjną i wzocnić ph w pochwie co do całej ciąży to oki wszytsko pozamykane itp. usg nie miałam ale za to będę mieć teraz w środe o 13 :-) wtedy bede mogla sie pochwalic ile wazy ile mierzy i jak wszytsko tam wyglada no i płeć moze sie uda ustalić dostałam skierowanie na badania mocz/morfologia/WR/Hbs itp.co do badania glukozy to mialam robione wczesniej yly dobre wiec juz robic nie musze cisnienie oki waga hmmmm:szok: napisze tak od 8 tyg mialam wage 63 kg jestem prawie 28 tyg mam 75 kg masakra 12 kg na plusie buhahahaha:szok::crazy::angry::no: jak bede po usg w srode to napisz co i jak Natsepna wizyta za miesiać mam juz termin na 12 stycznia do tego dostalam jeszcze raz skierwoanie na usg prenatalne genetyczne po 30 tygodniu chyba teraz pod koniec tygodnia podjade z D do tej poradni i juz si eumowie zeby znowu mi nie powiedzieli ze zapoźno lub coś takiego
Zalecenia od lekarza duzo odpoczywac dobrze sie odzywiać nie mam wyjezdzac nigdzie daleko i zrezygnować z komunikacji miejskiej pkp/pks lub ewentualnie je zminimalizować do kryzysowych potrzeb więc w święta jade tylko do Torunia na pare godzin samochodem i do domku leżeć jak mus to mus aaaaa i musze pomyślec co i jak z zaprowadzaniem Kubu do przedszkola bo mam troszke na pieszo więc chyba dziadka poprosze zeby mnie wyreczyl

Truda - to w środę wielki dzień... ja też w 1 ciąży miałam tego typu tabletki... no i po ZJEDZENIU całego opakowania okazało się że one vaginal były czyli dopochwowe, ale składały się z kwasu mlekowego więc nie zaszkodziły najpierw strachu a potem śmiechu było mnóstwo....

ja dziś mam dobry humorek, piekę właśnie pierniczki, a że do sklepu mam daleko to nawet przyprawę piernikową muszę zrobić sama bo zapomniałam kupić... a co tam jak będą niejadalne, to przynajmniej z choinki nie znikną, bo cukierki czekoladowe już po kilku dniach znikają....:-p

reklama
Witajcie ponownie:-D
Widzę, że się troszkę nasze forum rozkręciło dziś. Po powrocie z przychodni rzuciłam się na łóżko i zasnęłam. Spałam do 11:30, straszne. Jutro wyniki.
Truda, cieszę się, że takie dobre wieści :-D Ja będę mieć usg w środę lub czwartek, najbardziej mnie interesuje czy moje łożysko się podniosło
Kaczuszka, nie ma jak dobry humor, szczególnie przed Świętami:-) Ja pierniczki piekłam tydzień temu - moi chłopcy dostali od mojej siostry ciekawe foremki w kształcie znaków drogowych i narzędzi (młotek, wiertarka, itp), po polukrowaniu wyglądają super! Mamy też oczywiście kształty tradycyjne - choinki, gwiazdki, itp. Ja też zrobię plan co trzeba zrobić - większość spadnie na męża i mam nadzieję że pani do sprzątania zajrzy jutro/pojutrze. Ja sama mam zakaz sprzątania, a aż mnie nosi by szykować święta, trudno - odbiję sobie za rok.
M*R* mam nadzieję, że zbliżające się Święta poprawią Ci nastrój...
Maniulka, a mąż kiedy wraca? Tak chyba jakoś na dniach, prawda? Do kiedy będzie mógł z Wami zostać?

Do góry