tanu
Entuzjast(k)a
Vinniki ja sie nie gniewam...tez mam problem zawsze z zapamietaniem co u kogo sie dzieje...ja mam tez lozysko przodujace ale lekarz jakos sie tym az tak nie martwi...gorzej z szyjka i skurczami....
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Wiem, że jedno się z drugim łączy - tzn szyjka skraca się przy skurczach, a skurcze nie są wskazane przy łozysku... A Twoje łożysko dochodzi do ujścia czy zasłania ujścia? I czy bierzesz coś? Ja biorę luteinę i no-spę.Vinniki ja sie nie gniewam...tez mam problem zawsze z zapamietaniem co u kogo sie dzieje...ja mam tez lozysko przodujace ale lekarz jakos sie tym az tak nie martwi...gorzej z szyjka i skurczami....
Truda, może to zapalenie cewki moczowej? A chodzisz częściej do toalety i masz takie wrażenie, że nie opróżniłaś do końca pęcherza? Albo jakaś grzybica, ponoć bardzo łatwo załapać w ciąży. Mam nadzieję, że lekarz szybko rozwieje Twoje obawy. A co do wzroku, to warto skonsultować, ja co prawda słyszałam, że wskazaniem do cc jest krótkowzroczność, ale lepiej sprawdzić. Trzymaj się!Viniki Tanu wiem jak wam ciężko myśleć pozytywnie bo sama mam obawy i tak jak Tanu pisałam im dalej w las tym wiecej problemów :-( kurcze musi być dobrze
U mnie sie coś zaczyna niedobrego gdyż dostałąm upławów i strasznie mnie tam zaczęło swędzieć ide w poniedziałek do lekarza bo w piątek jej nie było mam nadzieje że nic poważnego się tam nie dzieje i że wszytsko jest ok echhh:-(martwie się
A co do tej wady wzroku ja mam np. dość dużą wadę bo masze szkła plus 4 i 3,5 może też powinnam mieć cc musze się zapytać i u lekarza i u okulisty co i jak dałyście mi do myslenia
Truda, może to zapalenie cewki moczowej? A chodzisz częściej do toalety i masz takie wrażenie, że nie opróżniłaś do końca pęcherza? Albo jakaś grzybica, ponoć bardzo łatwo załapać w ciąży. Mam nadzieję, że lekarz szybko rozwieje Twoje obawy. A co do wzroku, to warto skonsultować, ja co prawda słyszałam, że wskazaniem do cc jest krótkowzroczność, ale lepiej sprawdzić. Trzymaj się!
Truda to ze wystepuja uplawy podczas ciazy to jest normalne podobno,ja juz od paru tygodni mam i bez wkladki ani rusz,pytalam ginki na ostatniej wizycie i powiedziala ze jesli nie swedzi to jest ok,a jak swedzi to ze jakas infekcja.mnie nie swedzi