reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

Sara masz racje u mnie tym przykłądem jest siostra ale ja i tak chcialam bym jak naj mniej nie wiem jak będzie potem jej zostaly kg i rozciągnieta skora na brzuchu co nie wygląda wogle:(( boje się bo widze jak się cierpi z tego powodu i nie cche tak samo mieć...

ale tu cicho...
dziewczyny jakie są normy badań po obciążeniu glukozą 75gr??? wie ktos była bym wdzięczna
a moje wyniki są takie:
po 1 godz obciążeniu (75g)- 149
po 2 godz obciązeniu(75g)-97

i chyba ten pierwszy test 91

Ostatnia edycja:
reklama
Helllołłłłłł!!!!
Kitki,Tanu napewno wszystko bedzie ok,nie ma co sie zamartwiac na zapas,myslcie pozytywnie:-)

Ja juz po wizycie.Pani doktor troszke mi narobila strachu jak powiedziala ze mam za maly brzuch jak na 28tydz:szok:i dla niej wyglada na 24tydz i nawet mi mierzyla i dotykala(sciskala) okazalo sie ze miala racje,ja juz tam roztrzesiona ze z malym cos nie tak ze moze przestal rosnac,rozwijac sie i tak dalej.
Martwilam sie.Ale ona dlugo nie myslac zlecila USG (weszlam bez kolejki)(dzis miala byc wizyta bez USG)i co sie okazalo ze z maluszkiem wszystko ok rosnie,rozwija sie prawidlowo.Wod plodowych mam tyle ile trzeba,dzidzia jest dluuuuuuuuga a drobniuuuuutka,ma nozki na samym dole i dlatego ja tam czuje i podobno przez to ze maly jest drobniuuutki mam mniejszy brzuszek.Wiecie cos na ten temat?????:crazy:
Maly wazy ponad 1,200kg pani doktor stiwierdzila ze ok.
Synek potwierdzony:-):-):-)

Nika, na czczo masz ok wynik, bo jest do 115, po godzinie to nie wiem ile powinno być ale po dwóch też masz ok, bo norma jest do 140, więc wg mnie wyniki masz super:-)

Justina, a jak Twoje wyniki, bo ja po godzinie od obiadu miałam 115, a z tego co wyczytałam norma dla kobiet w ciąży godzine po posiłku jest 140.

Witam :-)
Cały dzień zabiegany wiec was poczytałam teraz i piszę
Byłam dzisiaj w dużej hurtowni dziecięcej Oleńka i w trochę mniejszym sklepie, boże jaki wybór tego wszystkiego, masakra i wyobrazicie sobie że wyszłam bez niczego co do mnie nie jest podobne.Naoglądałam się tego wszystkiego że zwariowałam i nie wiedziałam co chcę jedyne co to chyba zdecydowałam jaki będzie wózek a do wyboru było chyba ze 60 modeli.Dobry plan to lista bo inaczej się nie da no i sprecyzowane firmy bo tych tez jest sporo,wydatki szok:szok::szok::szok:

Właśnie wróciłam od lekarza - z dzidzią wszysko ok. Nie ma skurczy ani rozwarcia. A ten mój ból to podobno dlatego że mała się wciąż rusza i uciska narządy. I nie ma na to rady:confused: tylk,o jak to przetrwać jak ja sie ruszać nie mogę.
Co do bakterii w moczu to podobno podstawowe badanie nie jest w kwestii bakterii do końca wiarygodne, trzebaby zrobić posiew z moczu. Powiedział że wtedy można poznać czy to nie przez nerki ale gorączki nie mam, innych objawów też nie więc on na razie nie zaleca.
Czy któraś z Was robiła to badanie??? Lekarz mówił że najlepiej zrobić to w szpitalu ale nie wiem czy potrzeba skierowanie i czy to drogie badanie:baffled:

Ewelcia86 - ja jestem w 27 tc, moja mała waży 1100 i lekarz mówi że jest duża a brzuch mały i dlatego może boleć. Czy Ciebie też boli brzuch?
Moja niby duża a Twój waży więcej i niby drobniutki:confused:.
Co lekarz to inne zdanie

Maniulka - byłaś może w Ta-To, na Mieszka I ? Tam podobno jest duży wybór i podobno to jedno z tańszych miejsc w Szczecinie - tak przynajmniej twierdzą koleżanki które wcześniej robiły wyprawki

Maniulka w Ta-To jest ponoć taniej niż w Oeńce i lepiej są zorientowani o danym produkcie.W Oleńce byłam 2 razy i chcąc się coś dowiedzieć raz o wózku a raz o foteliku to pracownicy w sklepie byli niebardzo zorientowani.Sama wiedziałam więcej niż oni.

Kitki tak byłam w Ta-To i w Oleńce tej na Powstańców taka mała lipa jak ja to mówię bo wszędzie i tu i tu remanenty przed końcem roku wiec mały galimatias w Oleńce częsc sklepu zamknięta więc nie wszystko mozna zobaczyć ale i tak jest tego dużo
Co do cen to faktycznie w Ta-To sa chyba dobre ale i tak trzeba patrzeć czy czasmi na alegro cos nie jest tańsze tylko jak do tego doliczyć przesyłke to może wyjsc na to samo.A pozatym ciężo zapamietać ceny trzeba by było zapisać i sprawdzac :tak:
Gratuluje dużych dzieciaczków!!!!!!
ewelcia86 ja urodziłam synka w 33 tc z wagą 1200 i powiedzieli mi że to typowy maluch na 28 tydzień własnie wtedy przestał rosnąć więc waga jest ok jak sdla mnie,Kitki a twoja też myslę że waży prawidłowo tak jak lekarz mówi :-)

reklama
Iwona7510 masz racje w Ta-To super zorientowane babeczki pomocne bardzo chociaż w Oleńce też nie moge narzekać babeczka do mojej dyspozycji chodziła ze mną po całym sklepie( gdzie było można bo częsć była zamknieta)i doradzała w każdej kwesti

Do góry