reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

Witajcie, zbudzili mnie rano chłopcy przed wyjściem do szkoły - posiedzieliśmy chwilę razem, zjedliśmy śniadanie - ogarnęło mnie takie szczęście, że mam dzieci, rodzinę, że mam dla kogo żyć, z kim rozmawiać - z niczym nie da się tego szczęścia porównać - ani z karierą, ani z pieniędzmi. Ciekawa jestem jak to będzie gdy się maluszek urodzi, ale myślę, że super - chłopcy świetnie reagują na moją ciążę i czekają na braciszka.
Miłego dnia!

reklama
hej hej
wczoraj zrobiłam mega zakupy na allegro
listonosz mnie zamorduje, bo dojazd do nas katastrofa jak to na wsi i tak 3 paczki w tygodniu:laugh2::laugh2: chyba mu kupię bombonierkę
wczoraj wyszłam na chwilę ale, masakra po 10 minutach miałam brzuch jak kamień i spuchły mi strasznie ręce
śmiali się ze mnie że niedługo jak tak będę leżała będę wyglądać jak bańka wstańka ;-);-)

Cześć Dziewczyny!!! Na nowo odzyskałam dostęp do internetu :) więc WITAM!!! i mam pytanie jak mogę dostać sie do albumu zamkniętego? Chętnie poglądałaby Wasze BRZUSZKI i pokazała mój ogromniasty;-)
buziaki

Hej wam... wląsnie zjadłam śniadanie i ciązko mi sie ruszyc. Czy wy tez wstajecie w nocy do wc??? ja chyba znowu mam to co na początku ciazy kilka razy w nocy wstaje choć nie pije przed snem duzo nawet jak się budzę i chce mi się pić to pije malutkie łyki normalni enie wiem skad to bieganie.. ale szczerze dosc mam juz tego

Nika, też wstaję w nocy do toalety co najmniej 3 razy. To podobno dlatego, że powiększająca macica naciska na pęcherz moczowy (na początku ciąży częste siusianie było z0 kolei spowodowane zmianami hormonalnymi.

Witajcie:-)

Nika81 przed ciaza miewalam takze bole w trakcie @ i tez nospa byla niezawodna,dlatego warto ja miec pod reka.Oczywiscie ze wstaje w nocy do wc,ale tak 1-2 razy.
Kaczuszka,ale zaszalalas z zakupami-cudne!Zreszta opisalam w watku zakupowym.W sklepie za takie markowe ciuszki daloby sie od kilkunastu zl wzwyz za sztuke.Nie ma jak ciuszki uzywane,zwlaszcza ze w prawie idealnym stanie i tanio:tak:
magialenna witaj,czekamy na twoj brzusio:tak:Na kiedy masz termin?synek czy corcia?

A ja coraz pozniej wstaje-tzn spie coraz dluzej.Najpierw wstawalam z chwila kiedy maz idzie do pracy czyli tu przed 8,potem o 9,potem o 10 a ostatnio kolo 11...Az mi zal mojej dzidzi bo jak ide spac okolo 23 i wstaje za te 12 godzin kolo 11 to ona pewnie glodna tam czeka.Masakra.Odnosnie zgagi zapamietalam wasze rady,poki co przeszlo ale zobaczymy co bedzie dalej.

Cześć dziewczynki.
A ja sobie dziś leniu****ę, nie idę na zajęcia, a co mi tam. Mam dziś w sumie 2 zajęcia, facet powiedział, że ja się jemu usprawiedliwiać z nieobecności nie muszę i że nie będzie dla mnie rygorystyczny jak dla innych (możliwa tylko 1 nieobecność), bo on jest gentlemen i kobiecie w ciąży nie będzie dodatkowych problemów robił :-), a na zajęciach z ekonometrii po prostu wykorzystam 1 z 2 przysługujących mi nieobecności. :-) Przebuszowałam piwnicę w poszukiwaniu pędzli, wałków i innych. A przy okazji zdążyłam się na Tomasza zezłościć. Miałam poszukać gipsu, bo wiem, że był, a jakbym nie znalazła to jego tata miał kupić. No ale oba chłopy narwańce, i 10 minut po otwarciu sklepu trzeba być w sklepie, żeby gips kupić. (a ja 20 minut później znalazłam pół worka gipsu) ZERO PRZEMYŚLENIA. A gips sobie i tak poczeka do 17 zanim to Tomasz z pracy wróci. No i przepraszam, że wam zrzędzę, ale komuś muszę, a już Tomasza więcej drażnić nie zamierzam bo zaraz wybuchnie awantura, a i po co.
Nika u mnie to normalne, że wstaje w nocy. Minimum 1 raz, a jeśli w ciągu dnia piję czerwoną herbatę, to w nocy wstaję 2-3 razy. Ale takie to już uroki, że mamy ściskany pęcherz. :-)
A w kwesti śniadania, u mnie dziś lodówka pusta, chleba nie ma. Znalazłam jedynie pół szklanki mleka, i stwierdziłam, że zrobię naleśniki (jaja, mąkę i olej mam zawsze w zapasie:sorry:) Jak w sam raz wyszło około 6, i wszystkie pożarłam. :-):-)

reklama
Do góry