reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

Sara mi właśnie to samo dolega ja sobie kupiłam herbate miętową zobaczymy czy pomoze jak nie to pojde po rennie bo to mnie zamęczy

no to jako 1 z nas chyba będziesz sie cieszyla swoją maleńką córeczką :)) ja chce marzec :)))

reklama
jejku piszecie o tych łozyckach itp a ja nawet nie wiem czy z moim jest wszystko OK. Na USG pani powiedziała że jest na tylnej scianie i tyle.. to chyba dobrze no nie??
Kaczuszka odpoczywaj dużo, mam nadzieje że to pomoże..

Co do skurczy i czasem twardszego brzuszka to tez mam ale jak za duzo pochodze bez odpoczynku, jak poleze to przemija.. niby raz na dzien to moze sie tak zdarzac i byc w porzadku-tak moj ginekolog mówi.
Zgaga jak na razie nie wiem co to:tak: i oby tak dalejjj

Własnie zaraz mykam do ginekologa, zmartwiona jestem swoja wagą bo wlazłam dziś na wagę a tu już 11 kg do przodu!! przed 4 tygodnie rpzytyłam aż 3,5 kg!! matko ratujcie.. a moje zachcianki jak nie były spełnione tak nie sa i się od nich powstrzymuje:-( czy któras z Was miedzy 21 a 24 tygodniem przytyła aż tyle??
Mam nadzieje ze cukrzycy nie mam ale od czego kurcze jak slodyczy jjem mało, owoców tez nie jest jakiś nawał... nO nic pożalę sie dziś lekarzowi i zobaczymy co mi powie.. Jedno wiem ze jak zjadłam pizze to na drugi dzien było plus 1 kg!! moze to dlatego ze wedlina zawiera sporo soli i zatrzymanie wagi?? zjadłam 2 kawałki tej pizzy. Achh przepraszam ze tak zrzedze ale jak słoń się czuję.

A i zadzwoniła do mnie moja szefowa, abym dała jej znać czy chcę przybyć na wigilię, ma byc taka zasiadana przy stole.. Z jednej strony bym chciała zobaczyc koleżanki i kolegów z pracy ale z drugiej strony to dziwnie bym się czuła będąc na L4 idę na wigilie?? gdzie mój szef z L4 w czasie ciąży zadowolony nie jest.. bo jego żóna do ostatniego dnia ciązy pracowała i uwaza że tak być powinno zawsze.(nawet jak są przeciwskazania). Co byście zrobily na moim miejscu?? (to mała wigilia na jakieś 20 osób)

dobra zmykam bo mi pociąg ucieknie

madzik-ja bym poszła-skoro dzwonili cie zaprosic to chyba nie maja nic przeciwko, a co do wagi-ja mam 7 kg od poczatku ciazy na plusie i wydawało mi sie ze to duzo-ale w sobote lekarz mnie uspokoił ze całkowicie normalnie i nie mam sie czym przejowac

nika...sprobuj pic mleko małymi łykami-neyratlizuje kwasy zaoładkowe

a z łozyskiem to ja tez słyszałam ze do ok 24-28 tyg ono sie stale przemieszcza i ze w sumie dopiero ok 28-30 tyg mozna okreslic czy jest przodujące czy nie...przed samym porodem czy cesarka i tak kontrolnie robią usg zeby sprawdzic czy rzeczywiscie jest

to musze kupić mleko madzik ja mam wiecej ;( na + z wagi:( z 8 to minimum przed ciazą z tego co pamiętam wazyłam 62 i tak juz troszke mi przybyło i bez ciązy ale teraz mam 70 jak nie więcej ratunku nie chce tak :( w następnym tyg jadę zrobić badanie na cukrzycę ciążową zobaczymy czy jest ok oby
Kaczuszko no czas szybko leci nie ma co

Madzik ja tez tak mam że nagle zaczełam bardzo przybierać na wadze.W poprzedniej ciąży też tak było ok.6 miesiaca a potem ta waga sie uspokoiła i już tak dużo nie tyłam.

tak sobie zajrzałam po forach - grudniówki już rodzą jeszcze styczeń, luty i MY:szok::szok::szok::rofl2::rofl2:

No ja tez patrze sobie na inne fora i listopad juz sie posypal cały grudniówki juz zaczynaja i Luty ja moge pod koniec lutego juz urodzić :rofl2: lub marzec termin usg ostatni jaki byl to 10 marca teraz pewnie juz szybciej chciałabym juz być po :rofl2:
A u nas jazda w domu kupiłam wielofunkcyjny robot kuchenny i moj facet ja własnie opracowywuje tzn. mam ochote wielką:-D na placki ziemniaczane miammmm i trze ziemniaczki zaraz bedzie je piekł :-D:rofl2: juz mi w brzuchu burczy z głodu
Co do wagi to mam 9 na plusie hmm nie wiem czy duzo czy nie- nie przejmuje sie tym ja prosze codziennie zebym donosila do konca ciaze i nie w glowie mi mysli o nadwadze:-D
Oj dziś mam jakis kiepski humor ale jak pomysle o placuszkach to az mi ryjek sie sam smieje jak dziecku:laugh2:

Ja moge jeszcze pochodzic z brzuszkiem:-);-),mam stracha jak to bedzie z dwojka ..teraz sobie przesypiam noce,powiem nie rob ,nie dotykaj..i jest luz a tu od nowa trzeba :kupki,ulewanie itd...szybko mi ta ciaza leci ,co nie znaczy ze nie czekam ale z drugim jest juz inaczej ,na pierwsze z niecierpliwoscia czekalam:-)Teaz juz wiem jak to jest wiec podchodze do tego duzo spokojniej.
Chyba mnie przewialo...boli jak siusiam:baffled:,w srode ide do lekarza wiec powiem co i jak,a w czwartek na kolejne usg.

Witam:-)
podczytywałam w biegu ale dopiero teraz mam chwile dla siebie i mogę poczytać i popisać :-)
co do wagi to nawet nie mysle mi to tam nie przeszkadza aż tak bardzo tylko lekareczka na mnie krzyczy z 11 to juz na pewno mam do przodu zobaczę w srode
co do pobolewania brzuszka to cos ostatnio tez mi dokucza,czasami twardnieje tak sie napina nie wiem czy tak ma być czy nie musze koniecznie spytać na wizycie bo mnie to martwi
ewelcia masz racje sporo jest tu marcóweczek które przestały odzywać sie na forum został taki stały skład :baffled:

reklama
Wiiii taaaaj cieee.. jestem po 5 dniach masakry w szpitalu :)
Generalnie to mam cukrzycę ciążową i to bardzo umiarkowaną, zalecaja diete przez ciaze z tego wzgledu ze moja rodzina jest obciazona i musze uwazac aby nie nabawic sie jej na cale zycie.
opieka w szpitalu swietna, badanie tetna plodu 5-6 razy dziennie, 3 razy temperatura, codzienne wazenie, 2x dziennie cisnienie. wiele opowiadania ale pozniej napiszę co i jak. Jade obejrzeć mieszkanko bo męzynio wczoraj odebrał klucze. Trzymajcie się, dobrze znów byc z Wami :*

Do góry