reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

Witam!
Ja dzisiaj ranutko byłam u lekarza ogólnego, mam jeszcze katar i kaszel, wiec powiedział, że mam jeszcze tydzień posiedzieć w domku. Z jednej strony fajnie, bo mogę odpocząć z drugiej strony to trochę mi się samej nudzi:-)

Dziewczyny, czy te skurcze przygotowujące macice do porodu można wyczuc? Bo ja ich chyba nie czuje. Raz w nocy miałam przez chwilkę twardszy brzuch po lewej stronie, ale szybko preszło.

reklama
Witam!
Ja dzisiaj ranutko byłam u lekarza ogólnego, mam jeszcze katar i kaszel, wiec powiedział, że mam jeszcze tydzień posiedzieć w domku. Z jednej strony fajnie, bo mogę odpocząć z drugiej strony to trochę mi się samej nudzi:-)

Dziewczyny, czy te skurcze przygotowujące macice do porodu można wyczuc? Bo ja ich chyba nie czuje. Raz w nocy miałam przez chwilkę twardszy brzuch po lewej stronie, ale szybko preszło.

No to szybkiego powrotu do zdrówka życzę. Mi ginka powiedziała, że z tymi skurczami to jak z ruchami dziecka -zależy od wrażliwości kobiety i intensywności skurczów. Jedne kobiety czują wyraźnie, a inne nie - szczególnie jeżeli skurcze są słabe. Ja w poprzednich ciążach aż do samego końca nie czułam nic. I dlatego się trochę boję, bo w mojej sytuacji każdy skurcz jest niebezpieczny

Vinniki dziękuję za szybką odpowiedź! Trochę mnie uspokoiłaś:)
Jeśli chodzi o moje zdrówko to nie mogę pozbyć się kaszlu, chociaż próbuje wszstkie domowe sposoby tzn. mleko z miodem i czosnkiem oraz syrop z cebuli. Ale już od dawna tak mam jak mnie kaszel złapie,to męczy i męczy...

Witam!!!
Po dwoch dniach wylegiwania pora wstawac i leciec do pracy:eek::eek:nie chce mi sie jak diabli.

Ja czasami czuje,przewaznie wieczorem ze brzuszek mam bardziej twardy czy to sa te skurcze?juz sama nie wiem.....
Mnie cos wczoraj od wieczora kuje w prawym boku,dzis rano tez troche ale juz przestalo,moze ktoras tez tak ma?

Jakos Volcan,Magmil,Spokojan,Leganaza......sie nie odzywaja

Caro, kaszel tak się lubi trzymać, nawet jak inne symptomy przeziębienia miną, ja kaszlałam cały sierpień i też się denerwowałam, na początku września przeszło.
Ewelcia, też mnie czasami kłuje w boku, mam nadzieję, że to dlatego, że macica się powiększa.

witam w południe
ja juz zrobiłam zakupy, posprzątałam zrobiłam pranie i gotuje obiadek ...:tak:
ewelcia mój brzuszek tez czasami robi się twardszy i też mam czasami kłucia w bokach ale to chyba normalne :eek:
modroklejka dobrze że łożysko się podniosło i z małym wszystko wporządku
kaczuszka oszczędzaj się jak najwięcej maleństwo najważniejsze a lekarza zmień może ten jest lepszy...

Vinniki,Avanti dzieki za odpowiedz,czyli nie mam co sie martwic.
W sumie 10ide podgladac malenstwo to najwyzej powiem o tym jak bedzie mnie bolalo.

Hej
Co do tego lozyska to ja mam na tylnej scianie nisko schodzace,w pierwszej ciazy mialam przodujace .4ego grudnia mam kolejne usg (dopochwowe)wiec beda sprawdzac jak jest teraz by wiedziec od razu co i jak,cesarke mam juz wyznaczona na 26 marca .Vinniki dobrze napisalas o tym lozysku-stwierdzic mozna od okolo28-30 tygodnia.
LEce do meza i coruni-milego dnia:-)

Witam:-)

Ewelcia nadal cie podziwiam ze ciagle chodzisz do pracy,ja juz sie tak przwyczailam do lenistwa na L4 ze chyba za rece i nogi nie daloby sie mnie z domu wyciagnac.
M*R* tez bym chciala juz znac konkretna date cesarki,juz bym sobie dni odliczala do ujrzenia malej,znak zodiaku hehe itp.A wiem tylko ze polowa lutego.
Volcan to faktycznie dlugo sie nie odzywa.Wogole to mam wrazenie ze ciagle jest mniej wiecej "stary sklad",czasem odezwa sie inne forumki ale u niektorych od dluzszego czasu cicho sza...

A mnie odbija sie na kwasno:zawstydzona/y:W nocy mialam niezle jazdy ze zgaga,mam nadzieje ze to minie bo to klopotliwa sprawa.

reklama
Do góry