reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

Dziewczyny z tego co ja wiem to lozysko polozone na scianie przedniej nie musi byc przodujace.Mnie ginka mowila ze w 17 tc mialam lozysko "dochodzace do u.w. szyjki macicy" i ona tego nie nazywala jeszcze przodujacym,bo mowila ze takie sady wydaje sie po 28 tc czy jakos tak.Na USG z 23 tc mam w opisie "lozysko nie dochodzi do u.w.szyjki macicy" i mowila ze sie podnioslo i juz po problemie.Mialam sie oszczedzac miedzy tym 17 tc a 23 tc a zadnych krwawien ani boli nie mialam.
PS.Moze sie nie znam,ale podobno o przodujacym lozysku mowi sie dopiero pod koniec ciazy,a wczesniej ze po prostu jest polozone nisko (wiec ma szanse sie podniesc wyzej lub nie).
Buziaki dobranocniaki! :p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
sara- u mnie łożysko jest bardzo nisko pokrywa ujście, a leżę i się oszczędzam od 8 tc kiedy miałam odklejenie kosmówki, najgorsze że skurcze są od 23 tc - w szpitalu jak leżałam to na ktg wyszły regularne i mnie wyzywali ...:szok: ale niestety to wina mojej lekarki bo ja jej mówiłam a ona bagatelizowała
w szpitalu stwierdzili że dobrze że krwotoku nie dostałam... ale niestety wczoraj trochę pochodziłam po domu i już wieczorem znowu skurcze .... :baffled::baffled: a i jeszcze jak się zdenerwuję to też....:baffled::baffled:
więc na środę umówiłam się z lekarzem - zmieniam koleżanka mi go poleciła, jest ze szpitala gdzie chcę iść, może zmieni mi leki i jakoś się wyciszą skurcze, bo oszaleję...

a tak ogólnie - koleżanka ma wlecieć i mi przynieść ciuszki po dzieciątku, ale takie jak to określiła NEWBORN - jaki to rozmiar? głupio mi ją zapytać...

Kaczuszka, może rzeczywiście lepiej będzie jak zmienisz lekarza. Pewnie Ci ciężko leżeć tak całymi dniami, i odpoczywać. To musi być chyba gorsze od pracowania, leżysz nic nie robisz i tylko się nudzisz. Niezbyt ciekawie. A rozmiar newborn to tak właśnie chyba 0-3 miesiąca, ale ile taki ciuch może mieć w centymetrach to nie mam pojęcia. Ale to takie chyba nasze 56-62.

kaczuszka rozmiar NEWBORN zalezy od firmy...ale zasadniczo są to najmniejsze ciuszki-od ok 2,4 kg do 3,6 kg...czyli na naszą rozmiarówke to bedzie jakies 52-54-56 cm...takie na pierwszy miesciac...przynajmniej tak jest pooznaczane to na tych ciuszkach które ja mam-dostałam od kuzynki a ona kupowała w anglii-miała urodzic przed terminem i bała sie ze synek bedzie bardzo mały a potem sie okazało ze był normalny-56 cm...

hEJ :) ja też mam pokupowane rozmiary 56-62 mam nadzieje ze nie będą za duze albo za male ale za małe to chyba nie
mysliji7.gif
Kaczuszka zmień napewno będzie lepszy

Ostatnia edycja:
Kaczuszka, pewnie, że zmień lekarza, przecież skurcze w ciąży są bardzo groźne, chyba, że to skurcze przygotowujące macicę do porodu, ale te nie są regularne i o wiele słabsze...

Dziewczyny z tego co ja wiem to lozysko polozone na scianie przedniej nie musi byc przodujace.Mnie ginka mowila ze w 17 tc mialam lozysko "dochodzace do u.w. szyjki macicy" i ona tego nie nazywala jeszcze przodujacym,bo mowila ze takie sady wydaje sie po 28 tc czy jakos tak.Na USG z 23 tc mam w opisie "lozysko nie dochodzi do u.w.szyjki macicy" i mowila ze sie podnioslo i juz po problemie.Mialam sie oszczedzac miedzy tym 17 tc a 23 tc a zadnych krwawien ani boli nie mialam.
PS.Moze sie nie znam,ale podobno o przodujacym lozysku mowi sie dopiero pod koniec ciazy,a wczesniej ze po prostu jest polozone nisko (wiec ma szanse sie podniesc wyzej lub nie).
Buziaki dobranocniaki! :p
Sara, bo łożysko przodujące i na przedniej ścianie, to dwie różne rzeczy, ale przez podobną nazwę łatwo się myli te pojęcia. Łożysko na przedniej ścianie to takie, które leży jakby od strony brzucha, a nie od strony pleców i wcale nie musi być przodujące!!!! Jak nie dochodzi do ujścia do to nie jest przodujące. Łożysko przodujące to takie które dochodzi do ujścia lub je całkowicie lub częściowo przysłania. Może mieć położenie na przedniej ścianie, na tylnej ścianie lub brzeżne. Ja np, mam łożysko przodujące ale na tylnej ścianie.
I rzeczywiście może się podnieść, o typowym przodującym mówi się po 28 tc, bo wtedy mała szansa, że się podniesie i wtedy planuje się cc. Ale już wcześniej jest ryzyko krwotoku, więc trzeba bardzo uważać.
Kaczuszka, uważaj, bo przy łożysku przodującym najgorsze są właśnie skurcze. One mogą prowadzić do krwotoku. Mi ginka powiedziała, że najważniejsze to nie dopuścić do skurczów!!!! I dlatego trzeba leżeć, bo jak się za dużo chodzi to macica lubi się stawiać.
I zmień lekarza, ponieważ jak masz tak nisko łożysko, to nawet skurcze fizjologiczne, przepowiadające nie są dobre. Ja dlatego aby nie mieć skurczy biorę cały czas luteinę i no-spę.

Ostatnia edycja:
Fajnie by było bezprzewodowy, ale jest trochę awaryjny i drogi.
a moze w upc....za pakiet internet ,telefon i kablowka chyba kolo 100zl...to nie tak wiele....a w razie jak sie bedziecie chcieli sie wyprowadzic mozna chyba w inne miejsce "przeniesc" swoj pakiet do nowego miejsca.......ja mam bezprzewodowy i bardzo niezawodny.....dziala super

reklama
z netem to jest roznie-my mamy w domu neostrade a tescie blue conect i chodzi bez zarzutu-u moich rordziców blue conect chodzi jak chce

Do góry