reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

reklama
kasiuLLka ja z usg w 100% juz miałam córeczkę urodził się synek więc osobiscie nie dziwię się mężowi :-)sama czekam na kolejne usg aż potwierdzi córcie :-)super że z cukrem ok
magda wymysl cos z netem bo smutno bedzie bez ciebie:-(

Kasia, no mąż się nie chce rozczarować, i woli się po prostu dodatkowo upewnić:-), ja w tym tygodniu też się wybieram na usg 3d.

Julia sieciom komórkowym nie ufam, mama ma do laptopa w Orange i jest masakra, a najgorsze, że żadnych reklamacji nie przyjmują i nie może z nimi rozwiązać umowy i tylko się męczy i denerwuje, a płacić musi :-(
Najgorsze u tych operatorów jest to, że nie znaleźliśmy jeszcze takiego, który zaoferował by umowę na czas nieokreślony, najmniejszy okres to oferują na rok, a ja nie chcę się dusić przez rok w 3 osoby w kawalerce :crazy: Tomuś powiedział, że internet mieć musimy bo jemu do pracy potrzebny, więc liczę, że jakoś to będzie.

magda no chyba że tak:tak: a co do płci moja kumpela miała USG 2 dni przed porodem i dwa razy miała mieć córke i ma wspaniałych 2 synów:-D

Kasiulka to super wiadomosci.
No mezus nie dowiarek:-Dpewnie nie chce sie rozczarowc.

tak z tymi sieciami komorkowymi bywa roznie,ale moi znajomi w PL maja iPlus i nawet zadowoleni sa,chyba jest taka mozliowosc zeby wziasc na probe a jak nie bedzie dzialal to im odniesc?
Musisz sie dowiedziec od kogos,popytac w Plusie.

Tak jak niektore z was umieram dzis z nudow:-)W dzien pospalam,pobumelowalam przed tv,pogotowalam,upralam nawet posciel,pobawilam sie z fretka,a czas tak sie wlecze ze szok.Czasami ciesze sie ze pisze na 3 forach,zwlaszcza w weekendy:tak:
Magdalenka wspaniale ze lada chwila bedziecie na swoim,bo nie ma to jak ciasne ale wlasne (nawet jesli wynajmowane).
Kasiulka super ze takie dobre wiesci,ciesze sie
Nika wez nospe,wiem ze zalezy od lekarza ale moja ginka kazala "zbijac" nospa takie bole,bo grozne czy nie to zawsze jednak skurcze sa.
Ewelcia faktycznie obie mamy ta sama date porodu:-)

Wlasnie,z tymi dziewczynkami to jest tak ze czasem robia sie chlopcy dlatego wg mnie nie warto kupowac za duzo rozowych ciuszkow.Ja tam jednak wierze ze nasza corcia to corcia:-p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
mam dość leżenia
ratunku

która z Was miała łożysko przodujące - ja w opisie mam
"łożysko pokrywa ujście wewnętrzne" - czy to bardzo źle, czy jest szansa na podniesienie
niedługo święta a u mnie kicha - zakupy na allegro... ale co wigilią jedzeniem jakoś nie mogę poskładać
wizytę mam dopiero 17.12:eek::baffled:

cześć kobietki:tak:
Tylko na chwile wlazłam was przeczytac ale pisac już nie mam siły:-(
Dziś rano bylismy oglądać wózki, a potem na zakupach,no i zeszlo się 6 godzin.. Pięty myślałam że mi odpadna:-( A teraz jestem tak senna ze zaraz ide juz lulu
Kupiliśmy też kilka sztuk body:tak:i jednego śpioszka:tak: no pierwsze zakupyyyyyy za nami:-D

na szybko co pamietam:tak:
Ewelcia i Nika bardzo dziękuję Wam za ta listę wyprawkową:tak:

Dzidzia kopie non stop ale na dole, czyli nadal poprzecznie ulozony jest nasz synek:-( Jutro ide do lekarza wieczorem wiec sie dowiem czy moge robic ćwiczenia na to aby sie może sam przewrócił... No to tyle na dziś bo padam juz....:-(

reklama
mam dość leżenia
ratunku

która z Was miała łożysko przodujące - ja w opisie mam
"łożysko pokrywa ujście wewnętrzne" - czy to bardzo źle, czy jest szansa na podniesienie
niedługo święta a u mnie kicha - zakupy na allegro... ale co wigilią jedzeniem jakoś nie mogę poskładać
wizytę mam dopiero 17.12:eek::baffled:
Kochana, ja mam łożysko przodujące - stwierdzono w 16 tygodniu ciąży - miałam plamienia. Wtedy łożysko zasłaniało ujście wewnętrzne, potem się troszkę podniosło i teraz dochodzi do ujścia - ale od miesiąca ani drgnęło. Ja w sumie poleguję od 11 tygodnia ciąży - najpierw miałam krwiaka (szpital), a teraz to łożysko. Też się martwię, staram się dużo leżeć, choć trochę krzątam się po domu. Zakupy też na allegro. Też nie wiem co z Wigilią - no ale dzidziuś najważniejszy. Więc nic nie robię. Prezenty na allegro, trochę pomoże mama, resztę zrobi mąż. Trudno.
Podobno problem zaczyna się przy krwawieniach - a krwawienia mogą się zacząć przy twardnieniu brzucha i skurczach macicy, nawet tych fizjologicznych... i tego się boję.
Kaczuszka, tylko leżysz, czy bierzesz jakieś leki na to łożysko?

Do góry