reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

ewelcia86 ja robiłam ostatnio pizze a przepis brałam z neta była super :-)
modroklejka fajnie że z maluszkiem ok:tak:
Vinniki witaj w klubie samotnych serc :-:)-:)-(
magda19lenka kiedys o takiej pizzy pewnie bym raczej nie pomyslała ale teraz wszystko co słodkie jest mniam :-D
Sara27 ja mysle że 5 zł.za sztuke to jeszcze dobra cena czasmi w lumpikach sa droższe jak na sztuki a jak na wage to fajne są ale wtedy kiedy za kilogram płaci się ok 50 zł i nie są jeszcze przebrane wtedy też wychodzi drożej a o sklepach to już nie wspomnę :baffled:
izaulka ja też mam łożysko na przedniej scianie i tak jak ty czuję ruchy ale bardzo słabo i pierwszej ciąży też tak miałam więc nie dane mi poznać co to prawdziwy kop:-)
U mnie z zakupami to jest tak że ciuszki i takie tam to ja sama ale grubsze sprawy to już z mężem,ale bardzo lubi ogladać co już mamy dla niuni wprawdzie tylko przez kamerkę ale zawsze to cos :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
u nas z zakupami wyszło jakos tak ze w wiekszosci szukam i wybieram ja-zazwyczaj w internecie, potem idziemy ogladac na zywo, ale małż wrzuca swoje 3 grosze-zazwyczaj krytykuje moje wybory i pokazuje mi ich wady...i dobrze...bo ja czasami zachłystuje sie czyms badziwenym

większe zakupy typu wozek, fotelik, lezaczek łozeczko czy meble do pokoju to decyzja obojga-ale kolory to moja działka, tak samo jak wszelkie gadzety-wanienki, reczniki, posciele, kosmetyki czy firanki

tylko jesli chodzi o ubranka to tez sie nie wtrąca

Witajcie dziewczyny!

Jeśli chodzi o kwestie zakupów dla dzidziusia, to takie konkrety jak łóżeczko, wózek czy siedzonko do auta bardzo interesują mojego męża. Jeśli jednak chodzi o ubranka czy inne "drobnostki", to wybór pozostawia mi:)

Maniulka i Izaulka ja także mam łożysko na przedniej ścianie.Ruchy dzidziusia czuje, a że to moja pierwsza ciąża to nie mam porównania:-) Czytałam jednak, że jak ktoś ma łożysko na przedniej ścianie, to może słabiej odczuwać ruchy, bo dzidzius kopie w łożysko, a nie bezpośrednio w brzuch.

user_online.gif
progress.gif

Witaj caro! fajnie ze zajrzałąs-twoj syneczek juz jest na naszej liscie

a ja dzis usłyszałam od gina ze mi sie slicznie lozysko podciagneło-w ciagu miesiaca az o 5 cm w góre poszło wiec bosko!

bardzo duzo, az sam był zdzwiony-ale powiedział ze to głownie zasługa tego ze lezałam....lekarz porównał swoje zapiski z przed miesiaca i z dzis i wyszło mu ze 5 cm sie podniosło...ale jeszcze jest nisko, ale zle nie jest...powiedział ze mam polegiwac, ale na moje pytanie czy od czasu do czasu moge polatac po sklepach sie usmiechnał i powiedział ze mnie do kaloryfera nie przypnie bo to co najwyzej maz moze...i to w ramach przyjemosci a nie kary!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Vinniki to duzo odpoczywaj :) ja niestety sie nie znam na tym wiec Ci nie pomogę.modroklejka fajnie ze synek ma się dobrze:) oby wiecej takich więści:))
Dziewczyny są gotowe pizze tzn gotowe w proszku knorr są super i opakowanie z 5 zł kosztuje

o matko Truda Ty tez zona oficera WP?
gdyby nie fakt ze sama z rodziny wojskowej pochodze chyba dawno bym sie rozwiodla.... poswiecenie spore jest ...
misja szybko zleci, najgorzej jak pomocy nie ma rodzinki jak jest leci szybko czas....

ja nie tyle zazdrosna jestem co zla ze czasem nie mam juz sily na nic...a on ma czas na pizze z kumplami....
Myfa nie mów że Ty tez??? nie no mi rozwód nie jest w glowie juz jeden mam za soba a w tym zwiazku jestem przeszczesliwa oby tak bylo juz do konca:tak:

Dziewczyny a chciałam zapytać jak wasi faceci (w większości mężowie :-D:-D) włączają się w przeżywanie ciąży i kompletowanie wyprawki ??? Kto podejmuje decyzje o wyborze i zakupie wózka, łóżeczka czy innych "pierdułek" ??? U nas to jest tak, że ja wybieram "model" a Tomcio decyduje o dodatkach czy kolorze. Szczerze mówiąc to i go nie interesują te wszystkie rzeczy, które mu pokazuję w necie. :happy: Może jak w końcu ruszymy na realne zakupy to wykaże więcej zaangażowania bo jak na razie to jest raczej obojętny. :-) A u Was?
Mi M pozostawil wie ze mam lepszy gust od niego ale wszytsko konsultuje z nim i kolorki i modele wsumie razem wybieramy ale ostatnie slowo mam ja:-D

reklama
Hej po ciezkim dniu ylam na Andrzejkach u mamy padam tak mnie krok boli tyle sie nalatalam i nasiedzialam ze masakra a do tego jestem obrzarta puchne normalnie kulka nie moglam sie opamietac ciastom byl moj snikers i inne pysznosc miam oczywiscie wałówka do domu i lodówka pełna na jutro teraz aż zasnąć nie moge Dawid z Kubą zasnął a ja dziś sama .śpie całe wyrko dla siebie:-D

spokojnej nocy i do jutra:tak:

Do góry