reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

reklama
maniulka wiem, coś o tym... mi na początku było b cięzko jak wyjechal po 2 miesiacach bycia ze mną wylam kilka dni :(( do tego ciąza całkowite rozbicie zmiana trybu zycia i wogle wszystkiego łatwo nie było. Ale jakos przetrwalam Trzymaj się ten czas szybko zleci i szybko wroci i znow bedziecie razem

cześć kochane
witam w południe nudze sie :tak::eek: w domciu posprzątane zakupy zrobione jakiś szybki obiadek i czekam na znajomych jak przyjadą z malutkim dzidziusiem...
miłego dnia wam życze wszystkim i udanej zabawy tym co idą na impreze andrzejkową:-p:-D

Dziewczyny a chciałam zapytać jak wasi faceci (w większości mężowie :-D:-D) włączają się w przeżywanie ciąży i kompletowanie wyprawki ??? Kto podejmuje decyzje o wyborze i zakupie wózka, łóżeczka czy innych "pierdułek" ??? U nas to jest tak, że ja wybieram "model" a Tomcio decyduje o dodatkach czy kolorze. Szczerze mówiąc to i go nie interesują te wszystkie rzeczy, które mu pokazuję w necie. :happy: Może jak w końcu ruszymy na realne zakupy to wykaże więcej zaangażowania bo jak na razie to jest raczej obojętny. :-) A u Was?

u nas jest tak że z uwagi na to że sidzę w domu a mąż pracuje ja siedzę i przeszukuję internet znajduje kilka opcji i wybieramy wspólnie.... pościel wybraliśmy wspólnie wózek stokke -mąż emmaljunga-wspólnie kołyska-ja ubranka -wspólnie zawsze kupujemy razem ja sama kupuje ewentualne dodatki-np. skarpetki:)

hej kobitki widze ze smutnosci was dopadaja z powodu wyjazdu waszych M - wspolczuje tez to ostatnio przerabialam ale naszczescie juz sie nigdzie wiecej nie wybiera - przynajmniej w najblizszym czasie;-)

ostatnio odczuwam bole w kroczu i martwie sie tym troche:no: zadnych tabletek na to nie bralam w poniedzialek ide do gina to sie moze czegos dowiem ale widze ze niektore z was nospe polecaja - zapamietam

na ostatnim usg lekarz powiedzial ze mam lozysko na przedniej scianie - to chyba niedobrze:eek: bo w razie cesarki :baffled:- az mi sie myslec nie chce ....
ale w zwiazku z tym lozyskiem na przedniej scianie to poczytalam ostatnio i okazalo sie ze niby ruchy dziecka sa slabiej wyczuwalne i wiecie co u mnie faktycznie tak jest do tej pory mnie to troche martwilo bo w pierwszej ciazy ruchy byly bardzo wyrazne a teraz mniej ....
a moze ktoras z was tez ma tak samo??? dajcie znac

..... a co do skroconej szyjki to moja kuzynka tez tak miala jakies trzy miesiace przed terminem lekarz kazal sie jej oszczedzac bo jak nie to do szpitala , bo grozi to wczesniejszym porodem ... i tak sie dziweczyna oszczedzala ze.... przenosila :-D i lekarze wywolywali ... heheh... wiec z mojej strony radze troche odpoczywac i bedzie ok

buziole:-)

Witam wszystkie przyszłe mamy:D ja piszę do was bo może któraś z was miała lub ma podobną sytuację do mojej. Po odstawieniu tabletek antykoncepyjnych nie dostałam okresu wiec zrobiłam 2 testy ciążowe z których wynikało że nie jestem w ciązy ale jak już nie dastałam okresu nastepnego misiąca odrazu poszłam do lekarza który stwierdził ze faktycznie jestem w ciąży ale to jest dopiero sam począteczek. I tu jest mój problem mój doktor prowadzący twierdzi, że powinnam urodzić w połowie marca 2009 według usg wychodzi tak samo. Jednak nie dawno trafiłam do szpitala bo zaczełam krwawić i w szpitalu cały czas twierdzili, że rodzić powinnam ok. 20 lutego 2009 i tu zaczynam się martwić. Bo jednak miesiąć to dość duża różnica. Komu wierzyć nie wiem mi się wydaję ze skoro z usg wychodzi ze poród powinien być na marzec to powinnam rodzić w marcu a co wy o tym sądzicie??? i mam jeszcze jedno pytanko ostatnio w górze brzucha strasznie mnie boli tak jak by ktoś mnie ogniem przypalał. Pytałam się doktor co to może być a ona mi twierdzi ze czasami jak dzidzius zmienia pozycje to jest taki ból jednak w to wątpie a dlatego że do szpitala trafiłam właśnie z tego powodu że moj dzidziuś jest umieszczony bardzo nisko przez co przewidywali u mnie przedwczesny poród. Czy któraś z was miała podobne bóle?????

reklama
agatkaaa mnie sie wydaje ze termin z pierwszego USG jest wiarygodny czyli marzec,nie wiem dokladnie moze ktos inny Ci pomoze.
W gorze brzucha to mnie tez ostatnio bolalo,ale najbardziej to z lewej strony i czytalam w necie i gadalam z kolezanka ze to dzidzia rosnie i wszystkie narzady wewnetrzne sie przesuwaja.
Ale ze ty czujesz takie przypalanie to nie wiem??????co to moze byc????

Magda19lenka u mnie jest tak ze [pierwsze ubranka kupila ja,potem bylismy z m na zakupach i kupilismy razem,on wybieral,wozki tez ogladamy razem i lozeczka.
Pewnie tez razem kupimy,moj m jest bardzo zainteresowany ubrankami rzeczami dla dzidzi.Zawsze jak cos kupie to bierze do reki i oglada i mowi"ale nasz synek bedzie slicznie wygladal"i dodaje "taki maly bedzie"heheh

Do góry