reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

U mnie juz po nudach:-) Nudy sa jak moj maz siedzi przed kompem (nie dajac tym samym mnie posiedziec) a jest informatykiem-programista,wiec jak sie zasiedzi to ladne kilka godzin.Ale wyciagnelam mezusia na spacerek,bylismy ogladac wozki (opisalam wrazenia w watku z wozkami...),foteliki samochodowe,lozeczka i inne akcesoria dostepne w tym sklepie dla dzidzi-co do wozkow i lozeczka jestemy jednomyslni wiec bardzo mnie to cieszy.A teraz wrocilismy i ... przyszly zamawiane przeze mnie ubranka dla naszej corci,ahh razem siedzielismy na podlodze i ogladalismy ciuszeczki.Troche drogo mnie one wyszly (tym razem 5zl sztuka a tych sztuk jest hmm ...44?),ale maz tak sie nimi zachwycil ze powiedzial ze warto bylo wydac te ponad 200 zl.I caly czas powtarzal "ale to bedzie malutkie" i sie smialismy oboje porownujac dzidzie ze bedzie niwiele wieksza od naszej tchorzofretki:-)Powklejam fotki ubranek pod wieczor.
Nika,Milka tez jest corusia tatusia,zanim poznalismy plec,pisalam wielokrotnie ze wolimy dziewuszke:tak:
Magdalenka,maz sie angazuje,cieszy sie bardzo ogladajac te wszystkie pierdolki,chociaz zamawiam (ciuszki) jak dotad ja.Ale zapal ma wielki,nawet powiedzial ze zamiast karmnika dla ptakow zrobi sam lozeczko :-p
Dzidziulka dzis rusza sie wysoko nad pepkiem,moze przyjela pozycje glowkowa,oby na stale.
Lece konczyc i jesc obiad,buziaki kochane!:*

reklama
Dziewczyny nie mogę znależć na forum takich list z tym co trzeba kupić aby być gotowym na przyjście malucha.. pomoże mi któras?? wiecie moze gdzie to jest?? wiele spioszki, kosmetyki i te sprawy.

Ojj i nikt mi nie odpowiedział na tego posta:-(
A nas odwiedzili moi rodzice, wczoraj pilnowałam z moja mama mojego bratanka, ale maruda mała.. Boże jak ja sobie poradze z naszym dzieckiem..
A teraz idę robic pizze wiec spadam;-)

madzik ze swoim jest inaczej ;-) spokojnie poradzisz sobie zobaczysz :))
hehe Sara27 no to samo było u nas hihi wniebowzięty Tatuś juz ce corecze a tu masz czekac czekac trzeba jeszcze do końca marca :-)))

Ojj i nikt mi nie odpowiedział na tego posta:-(
A nas odwiedzili moi rodzice, wczoraj pilnowałam z moja mama mojego bratanka, ale maruda mała.. Boże jak ja sobie poradze z naszym dzieckiem..
A teraz idę robic pizze wiec spadam;-)

Madzik, ale to naprawdę nie jest problem coś znaleźć samemu, wpisz w google "wyprawka dla dziecka", albo "wyprawka dla noworodka" wyskoczy Ci tyle, linków i propozycji, że oszalejesz, poza tym już ktoś u nas na naszym marcowym forum podawał podobną listę, przeszukaj dokładnie.

A przy okazji życzę udanego wyorbu pizzy, domowa jest zawsze najlepsza, tylko nigdy się nikomu nie chce jej zrobić. :-)

poza tym już ktoś u nas na naszym marcowym forum podawał podobną listę, przeszukaj dokładnie.

A przy okazji życzę udanego wyorbu pizzy, domowa jest zawsze najlepsza, tylko nigdy się nikomu nie chce jej zrobić. :-)

Ja odnalazlam strony na watku zakupowym i podalam wyzej linki.

Sama bym zjadla takiej domowej pizzy ale tylko moge pomarzyc o niej:sorry:

To przestań marzyć i przystąp do realizacji. :-)
Hmm, dziś będziemy na wieczór zamawiali pizzę, to może trafię w końcu na kogoś kto zechce ze mną zjeść pizzę na słodko (lubię kombinować), bo wszyscy to zawsze wolą ser, szynka, pieczarki, papryka, ewentualnie kukurydza. :-):-):-) A ja bym chciała z bananami, brzoskwiniami czy rodzynkami spróbować. :-D

Hej!! Byłam wczoraj u lekarza nie jest dobrze musze leżeć mam za krótką szyjke macicy. Lekarz chciał mi dać skierowanie do szpitala ale powiedziałam że i w domu poleże jak coś się będzie dziać to szpital tak to wszystko jest dobrze niunio duży i zdrowy badania też dobrze. Mam proźbe jak coś wiecie na temat tej szyjki to napiszcie mi coś. Dziękuje

Moja ginka twierdzi, że prawidłowa szyjka to długości do 3 cm. Jak jest krótsza, to większe ryzyko wcześniejszych skurczów macicy. Albo - bo tu się koło zamyka - skrócona szyjka może świadczyć o tym, że już macica zaczęła się lekko kurczyć (te skurcze mogą być niewyczuwalne) Dlatego trzeba dużo leżeć aby nie napinać niepotrzebnie macicy. Fizjologicznie szyjka musi się skrócić przed porodem, aż do zupełnego zaniku - wtedy zaczyna się rozwieranie. Ważne aby szyjka nie zaczęła się skracać za wcześnie.

Ja też samotna - mąż wyjechał dzis i wróci w środę. :-(
Co do zakupów - mąż w ogóle nie zawraca sobie głowę tzw drobnicą jak ubranka czy kosmetyki i przy natłoku jego pracy pewnie nie chciałby bym zawracała mu głowę. ;-)Natomiast ma szósty zmysł przy wyborze konkretów - wózek, łóżeczko, fotelik itp. Wie co jest dobrej jakości i na co zwracać uwagę. Ma też świetny gust, choć kwestię koloru, wyglądu zawsze konsultuje ze mną.

witajcie!

ja dzis u gina byłam...mały zdrowy, duzy...wszystko ok...
zrobilismy małe zakupy dla niego-dostał sliczne spioszki, miseczke dwudzielna i kilka innych gadzetów...ale generalnie padam na ryjek
jutro małż jedzie na zajęcia wiec spedze dzien przed kompem zamawiajac prezenty swiateczne

a na razie uciekam przed tv bo ze zmeczenia padam

reklama
Do góry