reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

Sara27 dobra masz kochana hemoglobinke pamietaj ze normy nas nie dotycza, anemia zaczyna sie od 9, ja poprawilam sobie ja jedzac zoltka z majonezem, sok z burakow, kaszke bebiko z zelazem.. miesiac i wzrosnie sporo noi duzo zieleninki jedz,

co do porodu niespelna 3 lata temu rodzilam jesli mozna tak to nazwac cc, i koszule szpitalna mialam sexi ale zakrywala wszystko co intymne, poza tym podklady swoje i majtasy zaczelam stosowac na 3 dzien w pierwsze dni najlepiej sprawdzaly sie podklady z ligniny najlepiej wsiakala wydzielinka, ... o sexi siateczkowych poporodowych majtach moglam zapomniec na poczatku bo schylic sie nie moglam az tak....syndrom staruszki mialam zgarbionej hahah
potem super sie sprawdzily....

przedewszystkim trzeba osuszac, mowie o nacieciach krocza, dlatego majty nie wskazane najlepiej lezec okrakiem i suszyc :-) a rana na brzuchu w sumie sama sie goi nawet nie wiedzialam ze to tak szybko sie goi....

jeszcze nowinka po porodowa skrzepami nie nalezy sie przejmowac to czesc oczyszczania sie macicy...teraz smieje sie z tego, ale jak wylecial ze mnie wielkosci piesci myslalam ze mi jakis organ wylecial.....

a ilosc wydzelini po porodowej zalezy od osoby jedne maja sporo inne mniej.... ja mialam dlugo dosc ale to wynik super krwotoku ktory dostalam .....

reklama
jeszcze nowinka po porodowa skrzepami nie nalezy sie przejmowac to czesc oczyszczania sie macicy...teraz smieje sie z tego, ale jak wylecial ze mnie wielkosci piesci myslalam ze mi jakis organ wylecial.....

słyszałam o tym że tak jest ale dobrze ze się o tym mowi bo mozna się z tego co piszesz przestraszyc

Ewelcia,Nika,Myfa,maniulka dziekuje za reakcje i odpowiedzi w sprawie mojej morfologii.Pocieszylyscie mnie ze faktycznie tu mam podane normy dla "nieciezarnych".Jutro gotuje barszczyk czerwony-nawet lubie:-)
Buziaki na dobranoc

Sara ja tez mam anemie ale nie lekka ..moja hemoglobina to 10,7:-(,dzis znowu mialam badania,lykam zelazo,biore witaminki.Jem dosyc dobrze..chyba poslucham rad i zaczne wcinac te buraki i zoltka z majonezem,akuarat to lubie ,salate i inne zieleniny tez;-).Cukru w moczu juz nie mam wiec to bylo przejsciowe.
Synek rosnie ladnie,serduszko bije miarowo.Dzis tez odebralam wyniki badan genetycznych na Downa .Jestem w grupie bardzo niskiego ryzyka-dzieki Bogu.
Mam strasznie zmienne nastroje od euforii do pesymizmu...nieraz sie zastanawiam czy wszystko ze mna o.k?:baffled:

Nika gdybym wiedziala ja o tym ze cos takiego moze sie przytrafic to naprawde wielu stresow bym sobie oszczedzila...a okazuje sie ze nawet po porodzie sn taie wielkie sie zdazaja...

Sara27 nie wiem czy lubisz jajeczka ale wcinaj aha ja teraz uwielbiam z majonezem, a w pierwszej ciazy patzrec na nie nie moglam....
a i suszone morele sa super i smaczne do potraw miesnych sosow mozna dodawac najlepiej te nie siarkowane...

M&R nie masz jeszcze anemi ale jesli zelazo wcinasz poprawia sie wyniki, ja bralam po porodzie i w miesiac hemoglobina skoczyla mi z 11 na 16 az sle lekarz smial ze mam za wysoka ;-)
oczywiscie w naturze najlepsze jest....
a nastroje, nie wiem czy masz apatyt na slodycze ale cukier wywoluje takie zmiany nastroju ....i brak wystarczajacej ilosci kwasow tłuszczowych omega3...wiecej tlustych rybek makrele i szprotki polecam

Ostatnia edycja:
ja też miałam wkład z ligniny - majtek nie kazali zakładać - w ogóle jak przyjechałam na izbę przyjęć położniczą to się kazali rozebrać do koszuli i tę ligninę dali tylko i jak ten pingwin szłam na porodówkę ;-) po porodzie nie miałam jakiś super obfitych krwawień, także 24h po - jak już szłam do domu, bo u nas tak szybko wyrzucają do chaty - mogłam się ubrać i taka większa podpaska mi na drogę wystarczyła (ja mam szpital niedaleko, pieszo 30 minut, samochodem jakieś 10)
a krwawienie w sumie chyba trwało coś koło 3 tygodni - nie pamiętam już dokładnie...

MR, to taka ciążowa huśtawka, ja się dzisiaj rano poryczałam, bo moja córcia ma czasem takie zagrania i mnie uderzyła bez powodu... ale się wkurzyłam :baffled: wyskoczyłam z łóżka, uciekłam do kuchni i na płacz mi się zebrało, normalnie uspokoić się ciężko mi było :confused:

a w ogóle to mam dzisiaj "studniówkę" - czyli 100 dni do porodu :-)

Ja tylko na chwilę dziś głowa mi pęka :no:już nie wyrabiam i myślę czy brać apap czy nie zobaczymy czy zasnę .
Jutro mam wizytę u gina strasznie się denerwuję czy wszystko oki nie wiem czemu ale zawsze tak mam .
Jutro się odezwę i zdam relację .
Teraz idę do wyrka .
Spokojnych snów ;-);-);-)

Ja wczoraj tez się popłakałam przez syncia dał mi tak w kosć że szok a jeszcze tak bardzo źle się czułam o czym dobrze wiedział i chyba z tej bezradnosci się poryczałam później mi przeszło,jemu też było przykro że tak się stało i napisał mi list z wielkim PRZEPRASZAM I WYBACZ i namalowanymi serduszkami i jak miało nie przejsć jak buzia sama się rozweseliła :tak::-D

oj ja tez mam czasem dosc az przykro pisac ale tydzien mlody byl w domu i nie chodzil do przedszkola...gadulka mala ciagle chcilalby sie bawic, a ja niedobra matka jestem zmeczona i d tego tylko spalabym....

reklama
Ja tylko na chwilę dziś głowa mi pęka :no:już nie wyrabiam i myślę czy brać apap czy nie zobaczymy czy zasnę .
Jutro mam wizytę u gina strasznie się denerwuję czy wszystko oki nie wiem czemu ale zawsze tak mam .
Jutro się odezwę i zdam relację .
Teraz idę do wyrka .
Spokojnych snów ;-);-);-)

chyba zmiana pogody daje znac o sobie wiekszosci mne tez glowa pobolewa 2 dzien, ale chyba nospa troche bol niweluje, moj M tez migrenowy, i kolezanki tez...
na bol glowy zimne oklady a jak nie da sie wytrzymc to apap...lepiej wyspac sie

Do góry