reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

reklama
Jejku Wy chyba nic nie robicie tylko piszecie :-)
Bylam dzis w tym socjalu,trafilam na troszeczke nie mila pania (kierowniczka podobno),ale juz jestem uswiadomiona,chyba bardziej niz kiedy kolwiek hehe.

U nas na dworze delikatny przymrozek bierze a do tego maly deszczyk pada,ogolnie jest do d....

Fajnie ze piszecie o sprawach zwiazanych z porodem,bo przynajmniej moge sobie troszke poczytac i przeanalizowac wszystko.
Ja juz mam 3koszule.2 sama kupilam a 1 dostalam kiedys od babci ale oczywiscie za duza byla a teraz przyda mi sie do porodu.
Majtki jednorazowe tez zakupilam dwa opakowania czyli okolo 14sztuk,to juz dawno kupilam jak bylam w PL.
Tu w IE tez mi sie cos ostatnio rzucilo w oczy w aptece ale jakos potem wylecialo mi z glowy zeby obejzec,bo zajelam sie ogladaniem butelek dla dzidzi.

Wydaje mi sie ze z tymi ruchami to jest tak jak Ola napisala pol na pol,wkoncu kiedys dzidzia musi spac.
Moj maly szkrab wczoraj caly dzien praktycznie kopal mnie tylko delikatnie ale wieczorem byl bez litosny dla mnie:-):-):-)

troszke mnie irutuje dzisiaj wszystko bo nic nie wiem chciala bym juz miec to za soba miec wszystko co potrzeba. Zastanawiam się skoro tak b cieknie z kobiety przez 1 dni to jak tu się wogle poruszac??? jak dojechac do domu i jakoś funkcjonowac czy po tych 3 dniach powiedzmy w szpitalu to jakoś się zmniejsza? ale ja mam problemy wiem ale im dluzej myśle szukam tym mniej wiem

hmm kurczaki no musi tylko ja swoją dosc często czuje mam nadzieje ze ono sypia ????:szok::-D

Dziewczyny a ja rozmyslam o tej swojej morfologii :dry:
Czy tylko ja jedna mam na forum lekka anemie,niech mi ktos odpowie co zrobic by zwiekszyc ilosc czerwonych krwinek (RBC), hematokrytu (HCT) i hemoglobiny (HGB) nie zwiekszajac jednoczesnie ilosci zelaza,bo to mam w nadmiarze?Bo jak np zjem mieso czy szpinak to podskoczy zelazo.A na zelazo mam sposob-odstawic ten Elevit Prenatal i brac tylko folik,bo kwas foliowy musi byc a zelaza widocznie dla mnie w tym elevicie za duzo.

Sara moja znajoma nie bedac w cizy mila anemie i brala kwas foliowy,widze ze ty bierzesz,a do tego pila barszcz czerwony i wyjadala w szystkie buraki z niego.Tak wiec jutro gotuj barszcz czerwony napewno dzidzi ani tobie nie zaszkodzi.
Mozesz go jesc codziennie oczywiscie jak bedziesz miala ochote:)

Nika nie jestes sama,jestem w podobnej sytuacji.

ja nie mam pojęcia jakie są moje wyniki dowiem się na tej wizycie dopiero, Nie dostaje wyników są one dołanczane do karty. Więc cięzko mi co kolwiek powiedzieć na ten temat. Porozmawiaj o tym ze swoim lekarzem myśłe ze to jedyna osoba ktora powinna udzielić Ci fachowej rady/ pomocy.

Och ja jeszcze o porodzie nie myślę, zacznę, jak się pewnie któraś z was pierwsza rozsypie :tak:

a ja się dziś zapisałam na usg 3d, na 4 grudnia :-)

reklama
Do góry