reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

reklama
Dziewczyny ale zescie sie rozklikaly-czytam i czytam!

Vinniki to chyba zalezy od szpitala z tymi koszulami.Znalazlam jakies posty na forum odnosnie szpitala w ktorym mam rodzic ze do porodu,a juz na pewno na cesarke,daja wlasne,tyle ze posty sa z 2007 r,wiec nie wiem na ile to sie zmienilo.Ale jak daja wlasne,to ja wiem jakie to sa-takie biale,sztywne,wykrochmalone,szeeerokie kopertowe-w tym samym szpitalu mamie usuwano miesniaki macicy i tak wlasnie szla na operacje.Koszule masakryczne ale jak maja sie zabrudzic to po co brudzic swoja.

Monis a te kwasy Omega3 to sa wskazane by brac?Bierzecie dziewczyny,bo ja nie i noc mi ginka nie mowila,mam tylko 1 tabletke dziennie Elevit Prenatal.

Ruchy - nie licze ruchow i poki co nie zastanawiam sie czy tych ruchow jest za malo bo w sumie dzidzie czuje prawie ciagle,tzn w 1 godzine mniej a inna co chwila.Z tym liczeniem to nie ma co przesadzac,bo spac kiedys dzieciaczek tez musi.Zreszta moja ginka tylko pyta "ruchy sa?", na co ja "są" i koniec tematu,nic o liczeniu.

Co do lumpeksow i komisow z uzywanymi ubrankami dzieciecymi i wozkami-wlasnie sobie spisalam 2 hurtownie i 2 komisy w swojej okolicy i postaram sie tam zajrzec w weekend,moze jakis wozeczek wylukam...ale kupie dopiero w styczniu bo kaski brak.

Tata odebral wyniki morfologii - no takie sredniawe sa,tzn jak na ciaze typowe ale:

RBC 3,67 (norma 4,20 - 5,40)
HGB 11,6 (norma 12-16)
HCT 33,6 % (norma 37-50)
MCH 31,7 (norma 27-31)
RDW 14,1 % (11,5-14)
żelazo 194 (norma 37-145)

Mowi ze sa takie na 4 w skali od 1 do 6,ze lekko anemiczne,ale dziwi mnie bo juz 2 raz mam za duzo zelaza.Reszta parametrow w normie,cukier tez a mocz i toksoplazoza wyniki na jutro.

ja do szpitala zabiorę swoją, ale będę korzystała z szpitalnych bo z takim krwawieniem po porodzie szkoda swoich - nie jesteś w stanie potem doprać
wkładki też w szpitalu dają
jedynie kupię majtki jednorazowe w aptece, choć jak wcześniej rodziłam to nie pozwalali ich nosić - tylko wkładka bez majtek:baffled::baffled: chodziłyśmy jak pingwiny

aha- jeszcze jedno doświadczenie ze szpitala - w obydwóch pierwsze pytanie na izbie przyjęć - kim jest lekarz prowadzący, a z jakiego szpitala...:confused::sorry2: tak jakby to były prywatne szpitale tych lekarzy:no:

Ja jak rodziłam to miałam swoją koszule ale uzywałam szpitalnych z przodu wiązane i wcale nie było nic widać, może trafiłam na dobry szpital. Jak z przodu zawiązałam to wszystko miałam zakryte i na to szlafrok szpitalny. 2 razy dziennie zmieniałam na czysta i czułam się komfortowo no i się nie martwiłam że poplamie krwią. Zakładałam tylko po wizycie lekarskiej majtki jednorazowe żeby przytrzymac podkład i nie chodzic jak pingwin, ale jak kładłam sie do łózka to i tak ściągałam pod kołdrą żeby tzw. wietrzyć krocze aby szybciej sie zagoiło

Mam pytanie moze ktos wie...??? jak się robi suwaczek na suwaczek.pl taki żeby mieć przez cała długośc swoje zdjęcia??? widzialam to u innych ale sama nie umiem :( tak zrobić.
ja zabieram 2 koszule ale jeszcze nie wiem jakie i jedną z nich napewno wyrzuce do kosza kto wie czy nie druga tez, jak się bardzo ubrudzi. Nawet nie wiem gdzie pojade rodzić wszędzie pewnie jest inaczej ale po malu dowiem się mam nadzieje wszystkiego w pore juz po jutrze bede u lekarza.

Ostatnia edycja:
ja miałam ich tylko do porodu później nosiłam swoje,majtek tych siatkowych nie miałam nie wiem czy były wtedy już takie wyglądało się smiesznie bo stało cos z przodu i z tyłu i powiem wam że nie wiem jakim cudem ale ja nie ubrudziłam nic a nic a tak na marginesie nie leciało tego aż tak dużo spodziewałam sie więcej :rofl2:a co do chodu pingwinowego był super ja to się smiałam że chodze jak gejsza :-D:-D:-D
sara co do kwasów omega to ja mam specjalne dla kobiet w ciąży ale zaczyna sie je brać w 3 trymestrze

Ostatnia edycja:
O mamo, ledwo was z oka spuścic a tu tyle do nadrabiania. Ładnie to tak??!!?? :p
Dziaj robiłam test obciążenia glukoza 75g. Jakie to wstretne. aż mnie w gardle piekło po wypiciu tego specyfiku. Zapomniałam ze dzis ide na badania i wczoraj zjadlam 3 kawalki szarlotki :D hihi jutro wybieram wszystkie badania(morf, hbs, mocz) i na 17:40 jade do lekarza i moze W KONCU mnie uświadomi kogo mam w brzucholku.
Siedzę w rodzinnym domu do piątku, pakuję sie na dobre bo od grudnia twarda zyciowa zmiana.. przeprowadzka na dobre i na zle.

Dziewczyny, dzisiaj jakos mi na duszy lekko i ciepło. Nie wiem dlaczego ale jak sobie pomyślę o świętach to az mi sie chce piec placki czego nienawidze.! Świeta w tym roku powinny byc dla mnie z zadumą bo mam żałobę ale jakos sie raduje. Ide wieszać pranie, ale zaglądne jeszcze wieczorkiem :)
Trzymajcie sie wszystkie papatki ;-)

tak czytam i czytam o tym pielucho majtkach, wielkich koszulach, tylkach na wierzchu i wkladkach gigantycznych rozmiarow miedzy nogami...... JEJ DZIEWCZYNY ALEŻ MY BEDZIEMY WTEDY SEXY....:-):-):-):-):-):-):-):-)
ja ostatnio przegladalam zdjecia po porodzie i az sie poplakalysmy z kumpela....wyglada sie tragicznie:):):)

tanu nie strasz ojjj jejjj nie zamierzam rowniez trzymac nogami podkładki trudno najwyzej bede miala swoją bieliznę i kupie zwykle poporodowe belli czy jakies tam wkładki co do tych majtek to nie wiem ale chyba nie chce tego z resztą nie wiem przeciez nie mam pojęcia o niczym. Jak długo trwa to mocne krwawienie czy ono jakoś w najbliższych dniach troszke zminiejsza obfitość? chociaz do tego stopnia żeby mozna było zwykłych podpasek uzywac???

reklama
No to jestem ukierunkowana - wezmę dwie swoje koszule, ale mam nadzieję, że na czas porodu będę mogła brudzić te szpitalne :-D
Ja też nie mogłam nosić majtek jednorazowych (wtedy chyba jeszcze nie było) tylko tzw. podkłady z ligniny. Teraz zaopatrzyłam się i w majtki i specjalne podpaski poporodowe - potem przejdę na coś w z stylu bella maxi, no a potem zwykłe podpaski.
Intensywne krwawienie trwa kilka dni, potem te upławy są mniej krwiste, bardziej brązowe, aż w końcu żółtawe - ale cały proces u niektórych kobiet może trwać podobno nawet do końca połogu (6 tyg). U mnie wszystko kończyło się do 3 tygodni.

Do góry