reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

czesc wam

Miotlica gratuluje corci,slodko!:-)
Monis80 zapytam swojej ginki czy te kwasy moge brac,choc juz i tak biore sporo tabletek (3x dziennie fenoterol, 3 razy dziennie izoptin,witaminy dla ciezarnych, ehh)
Vinniki,Tanu - pokaze po prostu mofrologie swojej gince 4.12 na wizycie,zobaczymy co powie ale mam nadzieje ze ta krew jest w miare OK.

Dzis maja byc wyniki toksoplazmozy i moczu-az sie boje co tam wyjdzie.
Ogolnie humor mi sie poprawil bo dzwonila kolezanka z pracy ze bony swiateczne z firmy mi sie naleza,ze juz je odebrala i je przywiezie mi jutro i ze sa na piekna kwote 350zl:tak:Sprezentuje za to cos naszej corci,chyba odpale zaraz allegro i biada tym co beda ze mna licytowac:-p

reklama
Miotlica gratuluje:) i b się ciesze :), ze wszystko ok jak dobrze wreszcie czytać coś pozytywnego o służbie zdrowia ...
ja się nie moge doczekać jutra bo juz jutro się dowiem co bedziemy mieli corcie czy synka :))))ale tez z drugiej str denerwuje się czy aby wsztstko ok dawno nie mialam robionego USG i po tamtej "aferze"z wynikami moczu dowiem się wreszcie co jest grane

Ostatnia edycja:
Witajcie!

ja w sumie tylko na chwilke bo zaraz wyjezdzam.

mioltica-gratulacje! Natalia już jest na naszej liscie!

sara- licytuj, tylko uwazaj!:-) ja tez licytuje a w zasadzie licytuje i kupuje-dzis zamawiam posciele na kołderke i ochraniacze

vinniki-ja do gina ide w sobote, tez na polowkowe własnie...ruchy monitoruje i powiem wam ze słabo...po 2-3 na godzine, po czym mam np 3 godziny przerwy do nastepnego ruchu...bede gadac z ginem w sobote, ale jak go znam pewnie od poniedziałku bede w szpitalu:baffled:

miotlica gratuluje coreczki,w swoja droga napedzila Ci strachu,ale najwazniejsze ze wszystk ok:-)
Moj urwis strasznie wriuje,dzis tak mnie kopal o 5rano ze mnie obudzil to przy okazji poszlam na siku,potem juz nie moglam zasnac,a jak zasnelam to wstalam o 10.30:-)

Vinniki moze Twoja dzidzia zrobila sie bardziej leniwa:tak:

Laila,o ile pamietam to ty masz USG na kazdej wizycie,wiec takie "polowkowe" to dla ciebie zadna nazwa.Tzn rozumiesz,ja mialam dotad chyba 4 czy 5 USG i mam miec tylko 1 jeszcze przed porodem (jak ja tyle czasu wytrzymam bez zobaczenia dzidzi?dobrze ze kopie to wiem ze jest OK).Polowkowe robi sie chyba miedzy 20 a 24 tc,ogladaja wszystkie organy,badaja serduszko i tetno,szacuja mase plodu,lukaja na wody plodowe,plec,lozysko,szyjke,mierza parametry,czasem robia jeszcze dodatkowe badania (ja mialam tylko to co wymienilam).Podejrzewam ze jak masz co wizyte USG to ginka twoja monitoruje to wszystko na biezaco.

wg tego co mi mowil lekarz to normalne usg, tylko ze bardziej dokłądne-a w przypadku mam które chodza do lekarza na nfz lub maja po prostu rzadko robione usg to po prostu 2 usg w ciazy...potem jest trzecie ok 34 tyg a potem ok 36 ostatnie....

dla mnie okeslenie ze polowkowe ma tylko to znamie ze to juz polowa ciazy...no i ja bede miałą dodarkowo dopplera

Miotlica gratulacje!!!
Myfa ja oprocz tego tablety z omega 3 wcinam ,mysle ze to ten okres przedswiateczny troszke stresu i tak po prostu sie zdarza.To biore sie za siebie;-)trzeba diete zmienic.
Mam 5kg na plusiku,milego dnia:-)

reklama
Witam:-) a ja własnie sobie wstałam masakra:szok:tak ogólnie to wstałam 6/45 wyszykowałam małego do szkoły,zaprowadziłam,zrobiłam zakupy,wróciłam do domku zjadłam sniadanie i około 10 położyłam się bo myslałm że kota dostane taka senna byłam,teraz za to jestem taka zakręcona że chyba z godzina minie zanim zaczne kumać o co chodzi :-D
od wczoraj muszę się strasznie wsłuchwiać w siebie żeby małą poczuć,nie wiem co się dzieje z tymi dzićmi bo widze że nie jestem sama:-(
Miotlica widzę że twoja Natalia też ci strachu narobiła super że wszystko ok :-)jeszcze raz gratuluje:tak:
Sara27 super tak prezęcik 350 zł to dosyć dużo jak na zakłady pracy:-)

Do góry