Ja też od wczoraj mniej czuję dzidzię i oczywiście jestem cała w nerwach. Przeczytałam różne info o ruchach dzidzi i natrafiłam na dwie sprzeczne informacje: pierwsza: po 23 tygodniu ruchy powinno się czuć co najmniej 10 razy w ciągu godziny; druga: dziecko śpi około 20 godzin na dobę i w tym czasie nie odczuwa się jego aktywności...
![Crazy :crazy: :crazy:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/mad.gif)
I bądź tu mądra! Pocieszam się, że prawda gdzieś pośrodku - przecież noworodek dużo śpi, więc pewnie maluszek w brzuszku też. Mam też nadzieję, że mogą być dni mniejszej aktywności. No i pocieszające doświadczenie Modroklejki - jak macica urośnie, ilość płynu się zwiększy, też można to inaczej odczuwać... Powinnam pamiętać to wszystko z tamtych ciąż, ale to nie były ciąże zagrożone i nie wczuwałam się tak w siebie...
Kaczuszko, dobrze, że jesteś... Wiem, że poród w szpitalu i oglądanie różnych przypadków to trauma...
Kochane, napiszcie czy to prawda, że
koszula do porodu tylko z wiązaniami? Tzn nie może mieć guzików? Chciałam sobie kupić ładną koszulę do szpitala i napotkałam na takie info. I czy szpitale dają teraz koszule do porodu? Bo ja za każdym razem dostawałam szpitalne i dobrze, bo kilka razy w czasie porodu je zmieniałam... Czy teraz trzeba mieć swoją? Bo trochę mi szkoda, kupię sobie jakąś ładną i zachlapię krwią i płynem owodniowym... Wolałabym swoją założyć dopiero po porodzie...