reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

niestety ale traktowane jestesmy jak zwierzyna, bydlo ktore ma sie ocielic sory za te wulgaryzmy, ale co z tego ze mam wyzsze wykrztalcenie i wiem sporo jak i tak potraktuja mnie na pogotowiu jak polglowka.... lekarz ktory przychodzi do pracy bo musi tak wlasnie sie zachowuje, jak owa pani ddoktor....niestety ale jesli nie masz znajomosci albo rodziny w tej branzy kiepsko...no chyba ze prywatnie sie leczysz to inna sprawa...
ja modle sie tylko zeby nie trafic do szpitala przed czasem...

jak rodziłam Hubcia koszule do porodu mialam zapewniona pozniej moglam zmienic na kolejna, ale zalozylam juz swoja...

Ostatnia edycja:
reklama
cześc dziewczyny :-)

nie czytam was regularnie, i wpadam jak po ogień ;-)

wpadam powiedziec że mam małego koloska pod serduszkiem waży już 1,170 kg :szok: ! a to dopiero 25 tydzień (termin mam na 6 marca a z dzisiejszego usg na 26 lutego)
wszystko z maluszkiem ok a ja mam znowu żelazo 2 x dziennie, i znowu mam brac luteinę i rozkurczowe tabletki
a dzidzia nie wiadomo do końca czy to nie pępowina ale raczej będzie mikołajek :tak: a nie zuzka

pozdrawiam was gorąco !
Jejku-duży ten twój chłopak -
widzisz mój tez ma nam sie pokazac 06-marca - i tez synek
pozdrawiam cie kolorowa kredko serdecznie-
no to mamy ze sobą duzo wspólnego

A mamuski marcowe-
niczym się nie przejmujcie-pamiętajcie ze nosicie skarb nad sakrby w brzuszku- i nic innego sie nie liczy
A na poprawienie humoru- ja ostatnio szukam w necie wózków!!!
A wy jak tam???macie coś juz na oku????

Vinniki ja od swoich kolezanek słyszałam że trzeba miec swoja koszule, kupilam sobię takie duże L w TESCO, teraz w nich śpię ale sa za duze, 2 sztuki za 30 zł, wiec tylko tyle się zmarnuje. Czytałam nawet opinie że jak się nie chce za bardzo kasy tracic to nawet dziewczyny kupują zwykłe podkoszulki bawelniane tylko w 2 razy wiekszym rozmiarze niż są, i wtedy to po porodzie do śmieci.
A może to czy dają koszule to zalezy od szpitala? tam gdzie ja mam rodzić to niestety nie dają napewno:-( a ile tych koszul trzeba do porodu?? kilka:szok:??
Madzik, ja rodziłam ostatnio 9 lat temu, więc dużo się zmieniło - miałam prywatną położną i rzeczywiście, jak dół koszuli pomoczył się od wód płodowych, to miałam zmienianą - w sumie chyba 2 x się przebierałam w czasie porodu, czyli 3 koszule, ale domyślam się, że to położna dbała o mój szczególny komfort, więc na pewno nie jest to standard. A na allegro wyczytałam na jakiejś aukcji, że wolno rodzić tylko w koszuli wiązanej w dekolcie, nie na guziki - rzeczywiście, takie dawali w szpitalu. Ale myślę, że rzeczywiście do porodu kupię jakieś duże podkoszulki, a do karmienia przebiorę się w porządną koszulę...

Kolorowa Kredka, no to gratuluję synka :))

chyba kazda z nas kiedys zostala potraktowana tak jak kaczuszka......jestem po raz kolejny w ciezkim szoku.....mnie przeciez tez to spotkalo w tej ciazy....
marzy mi sie podobnie jak niektorym z was prywatna sluzba zdrowia.....placimy te cholerne i wcale nie male skladki i jeszcze nam wiecznie łaske robia....a suma sumarum i tak zawsze jak trzeba gdzies szybko do specjalisty to idzie sie prywatnie...eh,,,

moniś80 co do wózeczków to zajrzyj na watek wóżeczowy, tam się dziewczyny roooozpisały na ten temat:tak:

no właśnie co do opieki to tyle płacimy i gdzie to idzie?? nie byłam w zadnej placówce na nfz od chyba 3 lat, no może raz u ginekologa w przychodni studenckiej, ale to półprywatna przychodnia była...

Vinniki no to mnie zszokowałaś ta ilością koszul:tak:hmm czas się zaczac przygotowywać.. Myślę że wielka koszulka będzie też dobra a poza tym niedroga..

Myfa aż się usmiałam jak napisałaś o tym bydle- ale to prawda jestesmy traktowane jak krowy do ocielenia:-D

Byłam w tym sklepie ale same badziewne rzeczy jakies sztuczne i większosc letnich a ja szukam czegoś mieciutkiego :) i ciepłego dla mojej dzidzi kochanej.przeglądam tez aukcje na allegro ale wszedzie podział dz/ch i zmuszona jestem wytrzymać do czwartku az poznam płeć :)) rety ale mi sie dłuzy czas jak tak czekam ciągle na coś czekam to na lekarza, USG, mojego J, no i b wazne jelsi nie najwazniejsze na samą dzidzie :)

co do prywatnej sluzby zdrowia to nie dokonca byloby to dobre, operacja czy inne powazniejsze sprawy kosztowalyby naprawde sporo, nie kazdego stac na to.

ja wozek mam po Hubciu, juz pisalam chyba roan super sie sprawdzil na nasze polskie drogi, poza tym dziecko ma super wygode podczas jazdy, minus ciezar wiec cos bede musiala wykombinowac bo na 3 pietro nie wprowadze koloska , chyba ze z sama gondloka wejde jest odpinana...

Nika na Piłsudskiego nie daleko ronda w tym nowym budynku na dole otworzyli lump jakis fajny nie bylam tam ale wyglada zachecajaco dostawy chyba w soboty 59 zeta chyba kilogram, super ciuszki mozna znalesc w takich sklepach nawet nowe, ja bodziaki , koszulki majtochy pidzamki kupuje z allegro george albo early days, sprawdzaja sie super....noi jakosciowo... 7 pak bodziakow slodkich kosztuje 32 zeta a nie 80 jak w h&m...

reklama
chyba wiem o ktorym piszesz obok pepko i tych banków wszystkich ... byłam tam kilka razy ale zanim zaszłam w ciażę :) musze się wybrać moze dziś jeszcze jak nie to jutro i pokupować :) acha bo pewnie proszek dla niemowląt bede musiała kupić :) i to poprać bede prała i te nowe oczywiscie

Do góry