reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

madzik_ gratulije zdrowego synka :)) no to sok sobie kupie niestety bo nie mam w domu kiedys się robilo te wszystkie soczki kompoty a teraz .... trzeba iśc do sklepu... Ale u mnie fatalna pogoda. Cała noc wieje leje cos okropnego i do tego ciemno za oknem

u mnie to samo az mi sie nie chce do sklepu isc bryyy

a chcialam sie do Legionowa wybrac...

Nika w Legionowie wiesz gdzie jest usg4d?

reklama
Myfa ja tez czuje non stop na dole te kopniaki,, rzadko nawet w boku... Mam nadzieję że sie jednak dzidzia obróci... bardzo chciałam miec naturalny poród.. ALe co będzie to będzie.. byle by zdrowo..

Slyszalam jednak że lekarze w takich przypadkach nie zawsze cesarkę zalecają tylko jeszcze na sile przekręcają i wypychaja maluszka?? Mojej bratowej się 2 lekarzy na brzuch kładło a dzidziuś rodzil się własnie tak.. (To w Radomiu rodziła).Teraz mówi ze wolałaby cesarkę zapłacić.. Jej się udalo w końcu naturalnie ale inne kobiety nie dały rady po tym przekręcaniu i pojechały na USG. Tylko ze za taką cesarkę druga kolezanka na madalińskiego placiła u lekarza aż 2 tysiące.. zeby być pewną że będzie ją miała..

U mnie tez okropna pogoda, cała noc wiało i wiało:-(

madzik masakra...przecierz ulozenie miednicowe jest powodem do cc, przekrecac nie powinno sie malucha mozna uszkodzic jego i matke......przed samym porodem jeszcz esierobi usg zeby sprawdzic czy maluch sie przekrecil...cieszze sie ze w Siedlcach mnie tak nie meczyli ;-) ....

Moja niunia na USG byla glowka do dolu,ale przyznam ze kopniaki czuje roznie.Czasem nisko a czasem wysoko,lecz zdecydowanie czesciej wyoko-tzn w okolicy pepka.Ale co ciekawe i dziwne bardziej po prawej stronie,po lewej od pepka bardzo rzadko,chyba wiec jest ulozona poprzecznie albo moja macica rosnie...w bok?:-DNa usg nic mi nie mowila zeby cos bylo nie tak ale te kopy z 1 strony tylko sa dziwne.No i dzis mala tak sie wiercila ze mnie w nocy obudzila...
U mnie tez okropna pogoda a mialam w planach spacer:baffled:

Dla mnie to było straszne jak mi Marta opowiadała jak jej na ten brzuch naciskali:-( a ja już w ciąży byłam.... tak się przestraszyłam.. moze dlatego takie moje anty nastawienie do radomskiego szpitala..:-( teraz powiedziała ze jak drugim razem się nie obróci to zapłaci każde pieniądze za cesarkę.. Nie rozumiem tylko dlaczego męcza tak kobiety:-(

Dzidziusie mają jeszcze sporo czasu do przekręcenia sie, moze jak tak ładnie poprosimy to sie obrócą:-D gdzies teraz na forum wyczytałam ze można koci grzbiet robić i że może pomoże.. ale jak maluchowi najwychodniej tak sie uklada..

No cóż tu juz możemy tylko prosić siły wyższe o przekręcenie:szok:

dobra wyłaczam ten net bo nigdy nie napisze tej pracy
papa Brzuchatki:-D

Kurdę, ale Wy tak piszecie w ilu to sytuacjach nie chcą robić cesarek, tylko na siłę kombinują z tym porodem naturalnym, a w tv natomiast ciągle słyszy się, że lekarze pod byle pretekstem wolą robić cesarki bo wtedy szpital dostaje więcej pieniędzy od nfz niż za "zwykły" poród .... no to jak to z tym w końcu jest?? :szok: minister zdrowia, mówi, że u nas za dużo cesarek się robi, i żeby ograniczać, że lekarze za często je robią, a praktyka wychodzi całkiem inna .... dziwne to jakieś ......

wczorsj miałam wizyte... film tragiczny!!!!!!!!!- córka fikołki robiła obracała się kopała rzucała rękami i tak 30min:))))) ginekolog się śmiała ze neizła akrobatka z niej ale też byliśmy dopiero o 21:15 u gina więc to jej czas na zabawy a na filmie trudno nadążyć jak jej chciała zdjęcia zrobić to na pare razy bo w jednej sekundzie miała głowe a za chwile zasłaniała się nogami:szok: trzeba nieźle się przyjrzeć naprawde.... aa i córcia waży 481g. i wszystko ok:)))
dostałam skierowanie na krzywą cukrową i morfologie to narazie tyle z badań

Laila - gratuluję i cieszę się, że z Twoją córcią wszystko dobrze. Filmem się nie martw, najważniejsze, że dziecko zdrowo rośnie.

Myfa, madzik - ja też wciąż czuję ruchy Maluszka bardzo nisko w podbrzuszu, ale mnie gin raczej uspokoił, że ma jeszcze czas się obrócić. Ta historia z przekręcaniem dziecka w brzuszku to jakiś koszmar - też byłam pewna, że ułożenie pośladkowe jest bezdyskusyjnym wskazaniem do cc. Mam nadzieję, że nasze Dzidzie obrócą się grzecznie. Bardzo chciałabym poczuć kopniaczki gdzieś koło pępka, a nie tak niziutko.

Modroklejka
- głowa do góry, jaki duży Twój synek! Rozumiem, że się martwisz i niepokoisz, ale bądź dobrej myśli i może więcej mięska by się przydało, chyba nie trzeba tak ograniczać.

reklama
Czesc Dziewczynki! A u nas byla wczoraj studnióweczka - wiec imprezka na calego :-D
e015.gif
a030.gif

Do góry