reklama
maniulka
Pozytywnie zakręcona:)
Ja robię wszystkie wyniki w szpitalu dostaje tam juz rozrobiona glukoze w kubeczku tylko cytrynkę sobie wzięłam pół wcisnęłam a drugą połówkę lizałam po każdym łyku pomaga zabić ten wstrętny smak w ustach czułam samą cytryne polecam
M
modroklejka
Gość
justina a w czym pomóc?
byłam znowu u lekarza, ale u innego-niestety nie pocieszył mnie za bardzo....mały wg niego ma juz 700 gr, długie nogi i stoi na głowie...łozysko na scianie tylnej, zachodzi na szyjke, na szyjce wyczył jakies pękniecie:-(powiedział ze najlepiej jak lekarz prowadzacy to porówna z tym co było wczesniej bo on nie ma odniesienia...
powieział tez cos co mnie zmartwiło...ze na tym etapie ciazy dziecko podczas obrotów moze sie oplatac pepowina i jakby powtórzyły sie przerwy w ruchac wieksze niz 24 godziny mam jechac na KTG....co i tak nic nie zmienia bo takich maluchów sie nie ratuje....a dodatkowo przez to łozysko nikt mi nie bedzie porodu przyjmował tylko od razy na cesarke wezma....i jeszcze ze mały moze sie słabo ruszac ze wzgledu na kwasice-to stan odwrotny do cukrzycy ciazowej...po prostu za mało jem...
juz cała głupia jestem...martwie sie strasznie bo mały znowu chyba spi:-(
byłam znowu u lekarza, ale u innego-niestety nie pocieszył mnie za bardzo....mały wg niego ma juz 700 gr, długie nogi i stoi na głowie...łozysko na scianie tylnej, zachodzi na szyjke, na szyjce wyczył jakies pękniecie:-(powiedział ze najlepiej jak lekarz prowadzacy to porówna z tym co było wczesniej bo on nie ma odniesienia...
powieział tez cos co mnie zmartwiło...ze na tym etapie ciazy dziecko podczas obrotów moze sie oplatac pepowina i jakby powtórzyły sie przerwy w ruchac wieksze niz 24 godziny mam jechac na KTG....co i tak nic nie zmienia bo takich maluchów sie nie ratuje....a dodatkowo przez to łozysko nikt mi nie bedzie porodu przyjmował tylko od razy na cesarke wezma....i jeszcze ze mały moze sie słabo ruszac ze wzgledu na kwasice-to stan odwrotny do cukrzycy ciazowej...po prostu za mało jem...
juz cała głupia jestem...martwie sie strasznie bo mały znowu chyba spi:-(
avanti85
Entuzjast(k)a
modroklejka widać synek dobrze się rozwija i jest duży :-)
jedz więcej żeby tą kwasice zniwelować chociaż nie wiem czy to się tak da
a co do ruchów może synek jest leniwy ja mam taką koleżankę jej synuś też bardzo mało się ruszał i ona cały czas jeżdziła do szpitala i pod ktg była podłanczana a później okazało się ze mały był śpiochem i leniuszkiem poprostu :-) także się nie martw na zapas będzie dobrze ;-):-)
jedz więcej żeby tą kwasice zniwelować chociaż nie wiem czy to się tak da
a co do ruchów może synek jest leniwy ja mam taką koleżankę jej synuś też bardzo mało się ruszał i ona cały czas jeżdziła do szpitala i pod ktg była podłanczana a później okazało się ze mały był śpiochem i leniuszkiem poprostu :-) także się nie martw na zapas będzie dobrze ;-):-)
M
modroklejka
Gość
no własnie z tym jedzeniem to nie do konca skumałam o co chodzi...przeciez jem normalnie...nie za duzo, ale staram sie regularnie i zdrowo...nie jem słodyczy, niewiele mieska...nie jem za dwoje,ale dla dwojga...wiecej warzyw i owoców...na tą ilosc ruchu jaka mam mam wrazenie ze jem wystarczająco...na wadze przybieram tez prawidłowo, moze nie oszałamiająco duzo, ale przybieram....wiadomo ze sie nie odchudzam w ciazy-jeszcze na głowe nie upadłam
Nika81
nareszcie razem
ja sie dopiero za tydzień dowiem wszystkiego i z wiz i usg jej oby wszystko było dobrze
Na ból głowy oprócz Apapu piję czasami puszkę coca-colę. Oczywiście rzadko. Zdarza się, że wystarczas spacer.
Mogę prosić jeszcze raz - herbatkę z malin i sok z malin można pić???
Co do kurtek :-) Na razie jeszcze się mieszczę w moje. Ale pamiętam z ostatniej ciąży, a Karola rodziłam w grudniu, więc zimą byłam WIELKA, że przez ostatni miesiąc chodziłam w męża narciarskiej;-) Wyglądałam pewnie dziwnie, ale na jeden miesiąc nie opłacało już nic kupować.
Mogę prosić jeszcze raz - herbatkę z malin i sok z malin można pić???
Co do kurtek :-) Na razie jeszcze się mieszczę w moje. Ale pamiętam z ostatniej ciąży, a Karola rodziłam w grudniu, więc zimą byłam WIELKA, że przez ostatni miesiąc chodziłam w męża narciarskiej;-) Wyglądałam pewnie dziwnie, ale na jeden miesiąc nie opłacało już nic kupować.
Nika81
nareszcie razem
asiunia74 z tego co ja wiem to z malin to niezabardzo bo wywołują skurcze podobno ja nie wiem, moze ja mam paranoje juz ale przed wypiciem jakiej kolwiek się boje i mocno zastanawiam tez bym na 1 miesiac nie kupiła niekupiła bym teraz nawet pewnie bo zostały 4 hehe wole dzidzi kupic cos
magda19lenka
MTM
Hm, dziewczyny zadziwiacie mnie z tymi malinami, że niby nie można pić. Ja jak byłam na którejś wizycie u ginekologa i byłam przeziębiona to sama powiedziała, żeby się domowymi sposobami leczyć, w tym pić soki z malin ..... no i ja piłam i piję często. Mam w domu kilka słoików domowej roboty. I się zadziwiam czemu to maliny miały by szkodzić
reklama
*J*U*L*K*A*
Mama dwóch łobuzów:)
Ja tez jestem w szoku co do tego soku z malin, a tak pozatym to nie wolno by nic w ciązy jakbysmy miały tak na to patrzeć. Ja staram się wrzucić na luz a ciąże mam zagrożoną sam lekarz mi mówi nie wpadajmy w paranoje.
Niektórzy mówia że mleka tez nie wolno pic a niektórzy że trzeba
Niektórzy mówia że mleka tez nie wolno pic a niektórzy że trzeba