reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

witajcie w południe
dziś mój humorek super... choć nie powinien bo mężuś wyjechał na 2 dni, ja chora i muszę sama zaprowadzać i przyprowadzać małego do przedszkola, wczoraj zakończyłam wspaniały kurs taki trochę pedagogiczno-psychologiczny :( no i dostałam wiadomość że na studia podyplomowe nie będzie dofinansowania, więc pewnie nie pójdę, bo jak na wychowawczym to skąd tyle kasy:baffled: .....ale humor mam dziś super
ja przytyłam w ciąży 6 kilo, ale od pół roku przed ciążą brałam hormony więc teraz łącznie ok 16 kg więcej :no::no::no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::szok::szok::szok:
obwód 104 no i niestety jeszcze nie kupiłam kurtki, w sklepach oszaleli... bo już nowego towaru zimowego nie będzie bo to po sezonie:confused::confused:, a jak widzą brzuchol to kręcą głową że takiego rozmiaru brak
zrobiłam listę rzeczy które chciałam uporządkować i planowałam już od początku ciąży no i się zabrałam, nawet nieźle mi idzie:tak::tak: więc uciekam dalej do pracy
co do zdrówka to antybiotyku nie biorę, poczekam 2 dni i może będzie lepiej po "babcinych" sposobach i ziołowych bezpiecznych lekach

reklama
:zawstydzona/y::happy:Dzieki za wieści i wytłumaczenie sprawy.
Co do wiadomości - to już jak będe pewna to skrobne coś !!!
Dzis ide do gin i zobaczymy czy chłopak będzie!!!
pozdrawiam

A co do cukrzycy.
To ja też mam obawy-moja mama dostała cukrzyce jak mne rodziła i niebyła to cukrzyca ciążowa bo ma ją do dzis
Dlatego boję się ze mnie tez to ceka - choc narazie oki jest !!!

Moniś, ale z tego co się orientuję, to jeśli kobieta nabawi się w ciąży cukrzycy (właśnie tej tzw. ciążowej) to ta cukrzycy już później zostaje ....

Ja się jeszcze w kutrki mieszcze co prawda kupowane we wrześniu jak J moj byl jeszcze ale wtedy to sladu nie było widac ze w ciazy jestem. Mam nadzieje ze jakos dotrwam bo morze być problem z kupnem a przeciez wychodzić z domu trzeba. Mnie od wczoraj wk... net. Miałam b dziwną sytuacje wczoraj z gg. Nie wiem czy to wina mojego netu czy co ale strony mi chodzily. Siedziała, pisałam z J i nagle cisza. Pisalam co jakis czas ale On nie odp. po 2 godz okazało sie ze On pisał cały czas do mnie czekal tak jak i ja ale do mnie nic nie dochodziło dopiero dzis rano to co pisał wtedy doszło wiecie co czasami idzie oszalec z tym wynalazkiem

z cukrzyca jest tak , ze jesli masz ciazowa to po ciazy nie bedzie jej, ale jesli zostanie wykryta cukrzyca w czasie ciazy czyli mialas ja juz wczesniej nie wiedzac o tym, wtedy juz nie zniknie po ciazy... u mnie tata ma nabyta przez swoja otylosc dziadek mial podobnie ja zawsze sie balam ze tez mnie to doktnie...dlatego warto dbac o to co sie je wprzypadku tej nabytej...

mi nigdy nie kazali siedziec po wypiciu glukozy...nawet moja kolezanka ktora jest pielegniarka nie siedziala poszla do domu i tyle..potem przyszla na kolejne kucie...

Ja się jeszcze w kutrki mieszcze co prawda kupowane we wrześniu jak J moj byl jeszcze ale wtedy to sladu nie było widac ze w ciazy jestem. Mam nadzieje ze jakos dotrwam bo morze być problem z kupnem a przeciez wychodzić z domu trzeba. Mnie od wczoraj wk... net. Miałam b dziwną sytuacje wczoraj z gg. Nie wiem czy to wina mojego netu czy co ale strony mi chodzily. Siedziała, pisałam z J i nagle cisza. Pisalam co jakis czas ale On nie odp. po 2 godz okazało sie ze On pisał cały czas do mnie czekal tak jak i ja ale do mnie nic nie dochodziło dopiero dzis rano to co pisał wtedy doszło wiecie co czasami idzie oszalec z tym wynalazkiem

ja mialam wczoraj podobnie z gg

słychajcie kupiłam sobie herbate roibos napisane jest, że ziołowa z miodem i wanilia ale jeszcze jej pilam bo nie mam pijęcia czy wolno. Wiem że nie wszystkie zioła mozna pić w ciaży i jak słowo daje chyba popadam w paranoje juz bo boje się pić niektore rzeczy i jeść czasami :(( to ju zmam 2 herbatki ktore muszą czekac ta i malinowa herbapolu

Bansikxd nazwisko mojej ginki wyslalam ci na priva.Nie chce tu na forum,bo malo pochlebnie sie o niej wypowiadalam,zna sie ona z moimi rodzicami a ja wstawilam w avatarka swojego pyska;-)Chyba sama rozumiesz ze glupio bylo by robic sobie problemy przed rozwiazaniem:-pA przeciez to forum czytaja nie tylko zalogowane osoby.
Dziewczyny a wlasnie.Jezeli np wstawiamy tu fotki-swoje buzki,mieszkania,zakupy,opinie o lekarzach itp itp to czy potem da sie jakos hurtowo to wszystko usunac?Mam na mysli po rozwiazaniu?Czy to wszystko tak zostaje "na zawsze" dla potomnych w tym necie?
Nie mam pojecia jak jest z ta cukrzyca.Mam za tydzien czyli w 26 tc rutynowe badania krwi i moczu i dopiero po raz pierwszy mam miec test obciazenia glukoza,dotad mialam tylko zwykle oznaczenie glukozy,wychodzilo ponizej 90.
Co do pizamek ciazowych(ograniczam ilosc postow) z watku zakupowego to ja mam ich az 7,w tym 3 nadaja sie na ciazowe(sa luzne i maja kliny na biuscie).Jedna przerobi mi krawcowa za 11 zl-po prostu wstawi klin z rozporkiem z guziczkami/napami na biuscie.Mysle ze jak ktos ma duzo pizam czy koszul tak jak ja to nie warto kupowac kolejnych,bo normalnie dobilabym do 10!A sa to moje sliczne ukochane pizamki w dalmatynczyki,w kolorze fuksji i rozowiutka-na calym allegro takich nie ma:-pDO JUTRA (odwyk trwa)
Nika81 nie wiem czy mozna taka pic,ja juz wiem ze mozna zielona od czasu do czasu-pytalam swojej ginki i nawet mowila ze czasem wskazana bo cos tam zeby mi ochroni przed zepsuciem w ciazy <?>

Witam.

Ja tymrazem tez zastanawiam sie nad lutycką, a glukozy jeszcze nie piłam więc wszystko przedemna lekarz mówil że w grudniu cała seria badań. 1 grudnia ide do ginka, potem 8 grudnia do innego ginka - matko jak ja to przetrwam a jeszcze z synkiem po lekarza trzeba biegać:-(

reklama
Moniś, ale z tego co się orientuję, to jeśli kobieta nabawi się w ciąży cukrzycy (właśnie tej tzw. ciążowej) to ta cukrzycy już później zostaje ....
Nio własnie nie zawsze-
sa różne odmiany cukrzycy - wiem coś o tym -bo u mnie od urodzenia w domku jest o tym mowa,
Nieraz bywa tak,że masz cukrzycę ciążową i po porodzie ona zanika-tak miała moja kolezanka także wiesz.

Do góry