reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

No to jak za darmo to chyba nie masz się co zastanawiać, a czy zaszkodzi dziecku? chyba nie, no bo i jak skoro w ciąży robi się usg, to chyba jedno więcej nie zaszkodzi .... A jeśli po połówkowym jesteś niedoinformowana, to jasne, że idź ....

reklama
no własnie że o to chodzi ze cos mnie niepokoi i mało mi odpowiadali na pytania tak się czułam mało konfortowo - niedosyc że to bylo prywatnie to jeszcze mnie olali:-( i dziecka nie widziałam:-(

ja USG miałam 6 razy mam przy każdej wizycie
pierwsze zanim zaszłam w ciąże oglądała jajniki to był 2 tydzień (zdjęcie pęcherzyka w lewym jajniku)
drugie 7 tydzień było widać tylko pęcherzyk bez zarodka ( zdjęcie pęcherzyka)
trzecie w 9 tygodniu bo pęcherzyk był spłaszczony było słychać serduszko a raczej przepływ krwi( 3 zdjęcia 3d robaczka w tym jedno w formie pocztówki)
czwarte 12 tydzień(8 zdjęć 4 -3d buzia rączka-pocztówka, cały dzidziuś bolejne buzia rączka i dwie rączki , oraz stopa, profil buzi profil dzidzi i "kobiecość":))
piąte 16 tydzień dowiedzieliśmy się ze RACZEJ dziewczynka( zdjęcia 2 profil buzi 3d oraz stopa)
szóste 20 tydzień potwierdzona córka( 3 zdjęcia 3d pocztówka-buzia i rączka profil buzi i "kobiecość":))
w przyszłą środe kolejne:))

we wtorek byliśmy u tesciów i byli tam kuzyni męża z córką 3latka wzieliśmy album z dzidzą a na okładce jest duży ślimak i ta mała mówi że w albumie są zdjęcia samych ślimaczków:))))

aaaa i przy kazdym badaniu ogląda mi nerki bo mam troszke złe wyniki i je cały czas kontroluje

Ostatnia edycja:
Laila to całkiem sporo miałaś tych usg, no i wizyt dużo, masz już 6 za sobą,. Ja równo za tydzień w piątek idę dopiero na 5 wizytę.

Ostatnia edycja:
Laila dzięki czyli rozumiem że wystarczy miesiac przerwy i moge zrobic na własna ręke USG i dzidzi nic nie będzie, to popołudniu zadzwonie i umówie sie na dodatkową konsultacje z innym lekarzem, jest dośc polecany więc może On mnie uspokoi skoro mój cos niebardzo

Laila tak sie usmialam z tego twojego meza - staralam sie sobie to wyobrazic ze mi m andarynka na klawiature z buzi wypadła :D wogole to dziennie musze zjesc 10 mandarynek! paranoja.

Ostatnia edycja:
Sara dzięki :) wiem ze mam ale jak kazdy z nas potrzeba czasem kogoś namacalnego kogoś z kim mozna wyjśc na spacer...

Justina84 a czemu musisz zjeśc 10 mandarynek????
ja mialam oprocz tego stwierdzającego ciaze 2 USG ost mialam 18 wrzesnia i teraz bede 27 dziwne to bo jakos b mało szkoda. Dzidziuś mi się wierci w brzuszku :) takie to dziwne uczucie :))łaskotanie nie laskotanie coś sie porusza i tyle :)) hehe

tzn niekoniecznie 10, moze byc 15 :)) co 2 dni kupuje 2 kilo.. rano sie budze i mysle tylko o nich.. nie wiem czemu. ale lepsze to niz jakies kilogramy cukierkow :)

No napewno zdrowo i nie tuczy.:) Ja jesli chodzi o słodycze to wogle nie jem zdarzy sie raz w tyg moze... Ale i tak szybko mi przybywa kg :( ja jeszcze 5 m-cy temu budziałam się rano i myślałam tylko o tym żeby zapalić i teraz bywają dni kiedy mi tego brakuje i ciężko się robi.Ale jakoś ciagnę i jest dobrze.

reklama
A moim slodkim grzeszkiem jest nutella:zawstydzona/y: Jestem chyba uzalezniona-nie ma dnia bez dwoch wielkich lyzek od zupy-lize to jak lody na tej lyzce,jak jakas maniaczka...
Martwi mnie to o tyle ze jest prawie 7 kg na plusie a i dla zebow to niezbyt zdrowo.

Do góry