reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

trzecie s? chyba niedoinformowana jestem :-p 6litrów wody, ale przez dwa dni (zawsze dużo wody piłam i pije), no to w końcu lekarz zabronił mi pić, góra szklanka wody, jeden owoc albo zupa do wyboru :-) znęcali się nade mną :-( ja też przytyłam 30kg ale już wszystko zrzuciłam, a nawet więcej :-D
spacery, schody i seks :-D:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
reklama
a to ja zaliczyłam tylko 2 s, spacery po sklepach z artykułami dziecięcymi i powroty do domu po schodach :-p na trzecie s brak siły, ochoty, a do tego zakaz lekarza :D

Ja również spacer ale z psem :tak:, schody bo szłam do sąsiadki na 2 piętro, a zamiast 3 s zastosowałam ciepłą kąpiel i mnie dopiero ruszyło :-D

Ja też na 3 s nie miałam ochoty ani siły :-D mnie to tak naszło nagle, od rana miałam skurcze nie wiem czy coś szczególnego na nie wpłynęło. 5 razy tego dnia się kąpałam :-D

a ja całą noc miałam skurcze, ale powiedziałam, że nie idę do szpitala :-) dopiero jak zobaczyłam przerażenie w oczach mojego m to kazałam wziąć mu moje tobołki i jechać ;-) mówiłam, że lekarz źle termin wyliczył, ale oni zawsze wiedzą lepiej ;-) miałam jeszcze dwa tygodnie, nie robiłam nic co mogłoby wpłynąć na przyspieszenie, a jednak

a ja żadnego z trzech s nie miałam... po schodach nie wolno mi yło chodzić więc i o spacerach mogłam zapomnieć. a 3 s -m chyba bał się mojego brzucha. ale i tak Zuzka urodziła się w 37 tygodniu, przez planowane cc więc zero skurczy itd:zawstydzona/y:
a ja dzisiaj myślałam nawet, drugie dziecko to fajna sprawa ale własnie - chciałaym jakoś wytłumaczyć to Zuzce a nie tak po protu a teraz by nie zrozumiala. więc poczekam jeszcze trochę:-p pamiętacie tą styczniówkę która w tym roku znów w styczniu rodziła...:szok: to jest dopiero hard core. wyobraźcie sobie jak wasze dzieci mają 9 miesięcy a wy jestescie w 6 miesiącu ciąży - albo, że właśnie za kilka dni macie termin porodu, nosić maleństwo, opiekować się nim... za szybko dla mnie, ale myślę że da się zrobic

ja też schudłam, 2 kg już ponizej wagi a przytyłam 15 kg

w takim tempie z dziećmi na pewno nie dałabym rady, ale inni dają ;-) podziwiać czy współczuć, ogromu obowiązków? nie wiem, ale to na pewno nie dla mnie, prędzej bym się przekręciła albo garb by mi wyrósł :D

reklama
U mnie różnica między dzieciakami ponad 2 i pół roku a i tak uważam że to hard core:-D
Moja fryzjerka ma bliźniaki dwujajowe. To dopiero coś. Chłopcy w wieku niemowlęcym jedli w różnych porach, różne ilości, jeden luił usypiać na rękach, drugi w wózku, budzili się wzajemnie, później różne potrawy lubili... Teraz mają po 3 latka i jest już luz:-)

Do góry