reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

A ja mam pytanko ile razy w ciągu dnia śpią wsze pociechy? Bo ja już nie wiem co z tym moim urwisem. Spał dzisiaj dwie godziny ale wydawał się śpiący to ok 17 go lulałam na rękach śp położyłam go i płacze to znowu śpi na rękach i twardo położyłam go i płacze szlak mnie trafi zaraz. Teraz to juz lepiej niech nie śpi bo znowu jutro o 5 wstanie. Sama już nie wiem co z nim

reklama
mój dziś 40 minut
pewnie przez to zaśnie koło 19:30 i wstanie o 8
czasami mu się zdaża pospać długo 1,5-2h w ciągu dnia

Moja śpi już tylko raz,czasami godzinke czasami 2 a wieczorem około 20 już idzie spać,przychodzi moment tak koło 17-18 że ją muli ale ja jej już o tej poże nie kładę bo by mi o 20 w życiu nie poszła spać

Mój śpi w tej chwili raz dziennie od 2h do 3h ciągiem, też miał zawirowania - potrafił wcale nie spać cały dzień ale chyba znów się normują drzemki - na szczęście. A spać chodzi około 19-tej i wstaje też 7-dma - 7:30 ;-)

Gosia śpi w dzień albo raz dłużej (2h) albo 2xkrócej(po40-70min) wieczorem to się tak 19-19.30 zaczynamy szykować do snu a wstaje około 6.30 czasem nawet parę minut przed 6, a czasem (niestety rzadko) potrafi spać do 8;-)

Kacper to zazwyczaj śpi 2 razy tak po 40 min, w zależności o której wstanie, jak o 8 to I jest o 11 a II o 14, a jeśli o 9 to wszystko przesuwa się o godzinkę, a spać chodzi 20 bądź 21 i śpi 12 h :) także ja się wysypiam :)

oli - dzisiaj akurat natrafiłam na artykuł w jakiejś dzieciowej gazecie i babeczka odpisała (bo to był list do alergologa) i pani odpisała, że po biegunkach, chorobach, rotawirusach może zdarzyć się czasowa nietolerancja laktozy w zwiazku z tym, należy przejsć czasowo na takie mleko, które nie ma tej laktozy lub jest "rozłożona" czyli np Humana HN (chyba jest na receptę) i wtedy należy podawać probityki typu (np dicoflor). o tak znalazłam dla Ciebie dzisiaj:)

Jadźka - a moja Zuzka nadal śpi 3 razy w ciągu dnia, rano o 10 przez godzine portem o 13 40 min do godziny i późnym popołudniem ok 16-16.30 od 30 min do godziny - ale to rzadko. i zasypia ładnie wieczorem

Justynko tylko że my mieliśmy już wcześniej objawy skórne, które sugerowały właśnie uczulenie na mleko(najpierw liszaje na twarzy a teraz znaleźć mogę takie placki na każdej części ciała). Dicoflor mu podaję bo po biegunkach trzeba odbudować florę w jelitkach :)

reklama
Do góry