reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2009

A ja mam pytanko ile razy w ciągu dnia śpią wsze pociechy? Bo ja już nie wiem co z tym moim urwisem. Spał dzisiaj dwie godziny ale wydawał się śpiący to ok 17 go lulałam na rękach śp położyłam go i płacze to znowu śpi na rękach i twardo położyłam go i płacze szlak mnie trafi zaraz. Teraz to juz lepiej niech nie śpi bo znowu jutro o 5 wstanie. Sama już nie wiem co z nim

reklama
mój dziś 40 minut
pewnie przez to zaśnie koło 19:30 i wstanie o 8
czasami mu się zdaża pospać długo 1,5-2h w ciągu dnia

Moja śpi już tylko raz,czasami godzinke czasami 2 a wieczorem około 20 już idzie spać,przychodzi moment tak koło 17-18 że ją muli ale ja jej już o tej poże nie kładę bo by mi o 20 w życiu nie poszła spać

Mój śpi w tej chwili raz dziennie od 2h do 3h ciągiem, też miał zawirowania - potrafił wcale nie spać cały dzień ale chyba znów się normują drzemki - na szczęście. A spać chodzi około 19-tej i wstaje też 7-dma - 7:30 ;-)

Gosia śpi w dzień albo raz dłużej (2h) albo 2xkrócej(po40-70min) wieczorem to się tak 19-19.30 zaczynamy szykować do snu a wstaje około 6.30 czasem nawet parę minut przed 6, a czasem (niestety rzadko) potrafi spać do 8;-)

Kacper to zazwyczaj śpi 2 razy tak po 40 min, w zależności o której wstanie, jak o 8 to I jest o 11 a II o 14, a jeśli o 9 to wszystko przesuwa się o godzinkę, a spać chodzi 20 bądź 21 i śpi 12 h :) także ja się wysypiam :)

oli - dzisiaj akurat natrafiłam na artykuł w jakiejś dzieciowej gazecie i babeczka odpisała (bo to był list do alergologa) i pani odpisała, że po biegunkach, chorobach, rotawirusach może zdarzyć się czasowa nietolerancja laktozy w zwiazku z tym, należy przejsć czasowo na takie mleko, które nie ma tej laktozy lub jest "rozłożona" czyli np Humana HN (chyba jest na receptę) i wtedy należy podawać probityki typu (np dicoflor). o tak znalazłam dla Ciebie dzisiaj:)

Jadźka - a moja Zuzka nadal śpi 3 razy w ciągu dnia, rano o 10 przez godzine portem o 13 40 min do godziny i późnym popołudniem ok 16-16.30 od 30 min do godziny - ale to rzadko. i zasypia ładnie wieczorem

Justynko tylko że my mieliśmy już wcześniej objawy skórne, które sugerowały właśnie uczulenie na mleko(najpierw liszaje na twarzy a teraz znaleźć mogę takie placki na każdej części ciała). Dicoflor mu podaję bo po biegunkach trzeba odbudować florę w jelitkach :)

reklama
Do góry