reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marzec 2009

reklama
dziewczyny rzuccie mi prosze tu linki do tematow jakichs nie wiem, hmm..? ze zdjeciami? tylko ze tam pewnie ktos musi mnie na nowo wpuscic?
i jakis watek zakupowy, kucharski itd?
ja sie uwstecznilam, nie umiem po tym BB szukac i nie wiem gdzie z Wami rozmawiac :)

Gosia nie przejmuj się Zuz też jak "mrówków". niestety, ale nie pomyśleliśmy o tym z m... on się uparł na Zuzę i nie było wogóle rozmowy żeby było inaczej, aże mnie się też podobało...to nie miałam o co walczyć. Fakt u mnie w klasie w liceum było 5 Ań:cool2: w podstawówce Magdy i Kasie... Łukasze i Michały. A mnie się teraz bardzo Ania podoba, Ala (ale tak ma moja mama na imię więc odpada), Lena, Natalia a teraz też Rozalka, Ewa
Fakt - każdemu imiona jakoś się kojarzą... z Aniami mam dobre wspomnienia, gorsze z Izami... ale takich imion jest mnóstwo

Dla syna zawsze chciałam Jerzy - po tacie. Ale jak byłam w ciąży to już mi się tak niepodobało.. Mój tato chciał dac mi na imię Tycjan:rofl2: (więc mama odgrażała się,że będzie Stulipicjusz, co mój m podchwycił i uznał, że tak powinien mieć syn nasz na imię:-p:-p). Chciałam Henryka...a pewnie byłby Adaś - po m bo nic nie mogłam innego wymyślić co byśmi razem zaakceptowali

mnóstwo teraz będzie też Oliwek i Amelii

ale nam się temat rzucił:laugh2: No to czekamy na kolejnego maluszka, to podebatujemy:laugh2:

Dziewczyny ja z taka sprawa....
Wiem ze sa ciezkie czasy i nikomu sie nie przelewa, ale jak dacie rade i mozecie to moze jakies male paczki dalybyscie rade przeslac??
Ja juz nad tym mysle i raczej postaram sie cos wyslac:-)

Cytat:
Witajcie, na naszym forum udziela sie mama 3- miesięcznej dziewczynki. Kilka dni temu jej mąż zosatł zamordowany. Zostawił ją ze strasznymi długami (około 400 tys. zł) i dziewczyna korzysta z pomocy mamy. JakoBB nie mogę robić zbiórki pieniędzy ( musiałabym mieć zgodę Miniterstwa Finansów), zresztą pewnie i tak zabrałby je komornik. Wydaje mi się, że sensowniejsza byłaby pomoc rzeczowa typu : pampersy, kosmetyki, może jakieś jedzenie :

tutaj cytat z maila przesłanego przez jedna z dziewczyn z forum: Zbiórka na pewno będzie dużą pomocą, na chwilę obecną mam wszystko co trzeba Juliance do 6 mies. i część ciuszków na 6-9 mies. Na pewno będę potrzebowała pampersy, kosmetyki,

Jeżeli możecie rozpropagować informacje na Waszych forach to poproszę. Może jakieś używane ubranka, czy krzesełko, ktos ma do oddania. Może zrobi paczkę żywieniową. Osobiście - po doświadczeniach- jestem przeciwna wysyłaniu pieniędzy na konto prywatne- zresztą pewnie komornik czuwa.
W każdym razie jesli ktos chce pomóc to tutaj dane:

P.S Chcialm dopisac ze ta mama jest z Bialegostoku,ale od nas to nikt tam chyba nie mieszka?

Ostatnia edycja:
My niestety sami ledwo ciągniemy :-( więc nie pomożemy. Ale też znam "makabryczny" przypadek. Tydzień temu pochowano 2 chłopaków (19, 20 lat), obaj chodzili z moim bratem do klasy ...... Ten 20latek miał żonę i dziecko. I niestety zginął trochę na swoje życzenie, bo zatrzymali się dopiero na 6 drzewie, auto było tak spalone, że policjanci nie mogli rozpoznać marki, a chłopakom robili testy DNA bo inaczej nie dało się ich zidentyfikować ....... niestety brawura :-:)-(

Modro to i ja cos poszukam na ten temat może znajdę
Ja niestety podatku oddać nie mogę bo nie rozliczam sie w Pl ale ostatnio się wkurzyłąm na cos innego ja tutaj mam telefon norweski a że w Pl miałam na abonament wiec też mam go tu w zasadzie nie używam bo nawet jak odbiore od kogos to płacę i ja i ten ktos więc bez sensu ale rachunki płacić trzeba i abonament przepada(przechodzi niby na kolejny miesiąc ale i tak nie kozystam więc w końcu przepada)no i pomyslałam sobie że powysyłam sms na jakies fundacje czy inne dzieci,przeszukałam trochę neta(zaryczana bo nie moge czytac o tych biednych dzieciach itp.)i już zdecydowałam się gdzie te sms wyslę i okazało się że nie mogę :-:)-:)-(roaming nie obsługuje numerów skróconych :no:

ojej jaka straszna sytuacja:-:)-(
Pewnie mieli kredyt:-:)-( ja tez bym pomogła ale faktycznie trzeba sprawdzić czy to prawdziwa sytuacja.. teraz sa takie oszustwa:-(
Tego samego maila z dziewczynka 3 miesieczna z pożaru (do operacji buźki) dostawałam już kilka razy w ciagu 3 lat i za kazdym razem inne konto:confused2::confused2:

reklama
dokładnie.. różnie jest z tym pomaganiem..
madzik - ja tez dostawałam te maile

my co roku przygotowujemy paczki na święta - unas niedaleko jest dom samotnej matki to się tam dzieciaki bardzo cieszą z prezentów, z zabawek, no i co roku też z moim tatą przygotowujemy jedną z zabawkami i słodyczami dla jednej jego dalszej znajomej, która ma dzieci i trudną sytuację
jak Jasiek będzie trochę rozumniejszy - za rok, może dwa to będziemy razem z nim przygotowywać i będzie co roku jakieś swoje zabawki oddawał lub będziemy wspólnie kupowac nowe (on będzie wybierał)

Do góry