reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

A co do alergii na imiona to ja mam alergie na imiona typu Alan, Kevin, Dennis, Jessica, Vanessa, czy Nikola,może dlatego ze mieszkam na Warszawskiej Pradze i te imiona sa niezwyle popularne wśród tutejszej patologii.

reklama
Po prostu są mody na imiona i teraz wracaja stare, np rocznik 85 czyli mój obfitował własnie w Anie, w mojej klasie w podstawówce na 10 dziewczyn 4 były anie, a w liceum jeszcze gorzej na 12 dziewczyn-6 Ań :) tak to się odmienia :-D???????

ooo to Ty jesteś ten sam rocznik co ja:-):-)
tak prawda Anusi było dużo:-D:-D

a co do pisowni to u nas czesto znajomi pisza przez sms np Olivier:sorry::sorry:niektórzy mówią Oliver
a my generalnie mamy Oliwier:-D:-D

Modroklejka widziałam tą niunię toż to zwykłe zdrobnienie a oni juz imię z tego zrobili:szok:Moja chrzesnica ma na imię Wiktoria no i taka kolezanka urodziła w tym samym miejwięcej czasie co przyjaciółka,kiedys się spotkały i tak od słowa do słowa i moja przyjaciółka mówi ze nazwała Wiktoria a tamta się pyta a jak się pisze a ta mówi normalnie Wiktoria a ta mówi jak tez mam Wiktorie ale moja jest przez "V" a przy tym zadarła głowę do góry i dumna udawała a my mamy do dzisiaj z tego ubaw :-D:-D:-D
To tak jak Violetta Kubasińska przez V i dwa TT buhahahahah:-D

ooo to Ty jesteś ten sam rocznik co ja:-):-)
tak prawda Anusi było dużo:-D:-D

a co do pisowni to u nas czesto znajomi pisza przez sms np Olivier:sorry::sorry:niektórzy mówią Oliver
a my generalnie mamy Oliwier:-D:-D

To jesteście dziewczyny ten sam rocznik co moja o 4 lata młodsza siostra:-D:-D

o matko guantanemara:rofl2::rofl2::rofl2:
dobre jest też: Selina (to chyba jakaś hybryda Celiny czy Cecylii, notabene - moja mama jest Cecylia - fajne imię:tak:)

Ostatnia edycja:
Ivaz mi na początku imię Alan wydawało się dziwne, ale teraz mój kuzyn ma tak na imię :tak: mojej kolezanki synek :tak: i jeszcze R kolegi synek, no i na forum jest Alanek, wszyscy z tego rocznika :tak:;-) he he jak nigdy nie słyszałam o tym imieniu to teraz znam tak jakby 4 Alanków :-). I muszę przyznać że teraz mi się to imię bardzo podoba, ale tak jest w większości że jak się lubi kogoś o takim imieniu to imię się też podoba

Ivaz mi na początku imię Alan wydawało się dziwne, ale teraz mój kuzyn ma tak na imię :tak: mojej kolezanki synek :tak: i jeszcze R kolegi synek, no i na forum jest Alanek, wszyscy z tego rocznika :tak:;-) he he jak nigdy nie słyszałam o tym imieniu to teraz znam tak jakby 4 Alanków :-). I muszę przyznać że teraz mi się to imię bardzo podoba, ale tak jest w większości że jak się lubi kogoś o takim imieniu to imię się też podoba

Tak czasami bywa, że jeśli osłyszymy się z imieniem, które nam się nie podoba to ona zaczyna się nam podobać. Ja się przyznaję bez bicia, że mi się początkowo nie podobały niektóre z imion marcowych dzieci.
Szymon, Julita, Martyna ..... ale osłuchałam się z tymi imionami i uważam, że są naprawdę super. Bo "znam" już dzieci o tym imieniu i od teraz kojarzą mi się one (imiona) pozytywnie. ;-)

Właśnie tak to jest, że imię kojarzymy z jakąś osobą, a jak się jej niestety nie lubi to i imię się nie podoba, ale wolę być Iwona (tak mam na imię) niż np Nikolą czy Pamelą czy jakąś Andżeliką brrr, dziekuję rodzicom, że tak w miare normalnie mnie nazwali choć woałabym być Anią.
W sumie nie mam nic do tych nie polskobrzmiących imion jak tworzą całość z nazwiskiem ale jak się czyta Pamela Kielbasa, czy Nikola Postułka no to fatalnie brzmi
Moja znajoma ma Kewina (przez w), nazwisko Jałocha no i taki kwiatek wyszedł Kewin Jałocha no porażka poprostu (mam nadzieje ze tego nie czyta)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
ooo widze ze tu o imionach dyskusja
Maj jest teraz rzeczywiscie duzo i przyznam ze jestem zła bo chcielismy z mezem Laure ( a jeszcze wczesniej Zosie ale potem zrezygnowalismy bo strasznie duzo Zosiek bylo) ale jak sie na nas cała rodzina rzucila, no i nas przekabacili ze w pewnym momencie stwierdzilam ze Laura to rzezcywiscie paskudne imie.
A teraz zaluje tzn przyzwyczialam se do mojej kochanej Maji i nie wyobrazam sobie zeby miala byc LAurą ale jednak jak slysze ile jest tych Majek to az mi slabo.... nie lubie jak czegos jest za duzo:cool:
Za to drugiemu dziecku to jak bedzie chlpoczyk to na pewno Maksa przeforsuje bo rzadkie imie a mi sie bardzo podoba! I jakiego ma swietego patrona fajnego! A jak dziewczynka to pisalam- Lena (tyle ze ostatnio to tez popularne:confused2:) a mąz chce Gabrysie ale moze jednak bedzie ta Laura.....:-)

Do góry