reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2009

reklama
mordo- hahahahaha!!!! ładnie Zofia-moja mama ma tak na imię....ale już tyle tych Zoś jest, że szok, strasznie modne imię się zrobiło!!!! wszędzie Zosie :tak:

Mi się to imię podoba bardzo, moja babcia i ciocia mają tak na imie i z tego o to powodu Tomasz mówi zdecydowane "NIE" :-D:-D:-D
a pasowało by, Gosia i Zosia :-D:-D

Mi się też Zosia bardzo podoba, tylko mówię o swoich obserwacjach, na moim osiedlu to co druga dziewczynka w wieku do 3 lat to Zofia

Po prostu są mody na imiona i teraz wracaja stare, np rocznik 85 czyli mój obfitował własnie w Anie, w mojej klasie w podstawówce na 10 dziewczyn 4 były anie, a w liceum jeszcze gorzej na 12 dziewczyn-6 Ań :) tak to się odmienia :-D???????

Ań zawsze było pełno - w każdym pokoleniu chyba ;-) Tak samo Gosie, Kasie, Moniki, Magdy, Asie - i tak jest nadal w sumie ;-) a ja z kolei mam alergię na imię Kubuś :-p

No właśnie w moim roczniku pełno jest Magd, Kaś, Goś, i Ań.
Ale powiem wam, że z jednej strony fajnie jest mieć takie "pospolite" imię, jak mnie w szkole wywoływali do tablicy z imienia to czekałam aż wstanie ta druga Magda; aa no i ja się kazałam nazywać Magdaleną, a że wszyscy nauczyciele mówili "Magda do tablicy" to szła zawsze ta druga :-D:-D:-D

A ja mam alergię na imię Michał - nie wiem co się ludziom w tym imieniu podoba:confused2: u mnie w rodzinie kilku Michałków

no a w 2009 jest mnóstwo Jaśków :-D moje 2 koleżanki mają Jaśków - jeden urodzony w lutym drugi w marcu, wiec pewnie Jasiek w przedszkolu nie będzie jedyny w grupie:-D

ja chyba jakbym miała znów chłopca to bym chciała Piotr lub Tomasz
a dziewczynka nie wiem, może Karolina
bardzo mi się podoba Alicja, Zosia i Agnieszka, ale mamy już w rodzinie

w moim rodzniku bło mnóstwo Anek dlatego na mnie mówili zawsze Ola (szczególnie w liceum) - od nazwiska panieńskiego, Dominika mam na drugie, ale jakoś nigdy się nie przyjęło, wszyscy woleli Ola

Ostatnia edycja:
reklama
jak to dobrze, że ile ludzi tyle gustów i każdej się co innego podoba fakt, że są imiona bardziej i mniej popularne w Wawce najwięćej w 2009 było Juli, Oliwii i Mai, z męskich imion to Jakub, Filip i Olwier. A w lipcu urodzili się bliżniacy (w gazecie stołecznej było) o wdzięcznych imionach Lew i Żyraf, i to są naprawdę oryginalny imiona, znów teraz w listopadzie urodził się Belzebub:-D:-D

Do góry