reklama
magda19lenka
MTM
Mi się to imię podoba bardzo, moja babcia i ciocia mają tak na imie i z tego o to powodu Tomasz mówi zdecydowane "NIE"
a pasowało by, Gosia i Zosia
a pasowało by, Gosia i Zosia
Po prostu są mody na imiona i teraz wracaja stare, np rocznik 85 czyli mój obfitował własnie w Anie, w mojej klasie w podstawówce na 10 dziewczyn 4 były anie, a w liceum jeszcze gorzej na 12 dziewczyn-6 Ań tak to się odmienia ???????
maniulka
Pozytywnie zakręcona:)
A ja na Kubuś i Oskar
magda19lenka
MTM
No właśnie w moim roczniku pełno jest Magd, Kaś, Goś, i Ań.
Ale powiem wam, że z jednej strony fajnie jest mieć takie "pospolite" imię, jak mnie w szkole wywoływali do tablicy z imienia to czekałam aż wstanie ta druga Magda; aa no i ja się kazałam nazywać Magdaleną, a że wszyscy nauczyciele mówili "Magda do tablicy" to szła zawsze ta druga
Ale powiem wam, że z jednej strony fajnie jest mieć takie "pospolite" imię, jak mnie w szkole wywoływali do tablicy z imienia to czekałam aż wstanie ta druga Magda; aa no i ja się kazałam nazywać Magdaleną, a że wszyscy nauczyciele mówili "Magda do tablicy" to szła zawsze ta druga
Dominika81
Fanka BB :)
A ja mam alergię na imię Michał - nie wiem co się ludziom w tym imieniu podoba u mnie w rodzinie kilku Michałków
no a w 2009 jest mnóstwo Jaśków moje 2 koleżanki mają Jaśków - jeden urodzony w lutym drugi w marcu, wiec pewnie Jasiek w przedszkolu nie będzie jedyny w grupie
ja chyba jakbym miała znów chłopca to bym chciała Piotr lub Tomasz
a dziewczynka nie wiem, może Karolina
bardzo mi się podoba Alicja, Zosia i Agnieszka, ale mamy już w rodzinie
w moim rodzniku bło mnóstwo Anek dlatego na mnie mówili zawsze Ola (szczególnie w liceum) - od nazwiska panieńskiego, Dominika mam na drugie, ale jakoś nigdy się nie przyjęło, wszyscy woleli Ola
no a w 2009 jest mnóstwo Jaśków moje 2 koleżanki mają Jaśków - jeden urodzony w lutym drugi w marcu, wiec pewnie Jasiek w przedszkolu nie będzie jedyny w grupie
ja chyba jakbym miała znów chłopca to bym chciała Piotr lub Tomasz
a dziewczynka nie wiem, może Karolina
bardzo mi się podoba Alicja, Zosia i Agnieszka, ale mamy już w rodzinie
w moim rodzniku bło mnóstwo Anek dlatego na mnie mówili zawsze Ola (szczególnie w liceum) - od nazwiska panieńskiego, Dominika mam na drugie, ale jakoś nigdy się nie przyjęło, wszyscy woleli Ola
Ostatnia edycja:
reklama
I
ivaz
Gość
jak to dobrze, że ile ludzi tyle gustów i każdej się co innego podoba fakt, że są imiona bardziej i mniej popularne w Wawce najwięćej w 2009 było Juli, Oliwii i Mai, z męskich imion to Jakub, Filip i Olwier. A w lipcu urodzili się bliżniacy (w gazecie stołecznej było) o wdzięcznych imionach Lew i Żyraf, i to są naprawdę oryginalny imiona, znów teraz w listopadzie urodził się Belzebub