reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

Justyna jest w stanie czasami dziecko normalnie samo wychodzi że wcale nie trzeba przeć i przeć ja tak syna urodziłam lekarz powiedział że gdybym tak na kibelek poszła(a bardzo ich prosiłam,bo mi sie chciało a lewatywy nie miałam)to bym młodego do kibelka urodziła dlatego cały poród leżałam nie wolno mi było wstać nawet na 5 minut :tak:
Jak widzicie drogie koleżanki juz nie śpię teraz Marti śpi mniej więcej co druga noc,dzisiaj ta bezsenna wstała o 2/20 ale jeszcze mam nadzieje pójdziemy spać:eek:

reklama
Ewelcia świetny strój Mikołaja :-D:-D A jakby się okazało, że strój za szeroki to może Małemu poduszkę do środka włożyć czy jak, w końcu Święty Mikołaj ma bebeszysko, że szok :-D:-D:-D:-D:-D ja się powoli zastanawiam w co Gosię ubiore na święta i nie mam jakiejś ładnej bluzeczki dla niej :shocked2:

Modroklejka ja też juz myślałam o tym że moze przestawiła sobie dzień z nocą,ale ona w dzień śpi też mało góra 4 godziny z czego pierwsza drzemka jest zawsze rano i ona faktycznie trwa ze 3 godziny,póżniej śpi jeszcze godzinkę ale to juz popołudniu tak o 16-17 te spanie w dzień to ma takie unormowane,śpi tak od zawsze a noc:szok::szok::szok:brak słów

dla mnie 4 godziny w ciągu dnia to też sporo snu. Ostatnio Oliwier zaczął też więcej spać (normalnie spał góra 2,5-3 h) i jest problem. Ale na to mogą się składac te skoki rozwojowe i lęk separacyjny:szok:
Chyba u nas to i to i to bo jak mnie nie widzi to jest ryk i przeważnie jest TYLKO mama.:-(
Maniulka my tez mamy osatnio trochę problemów ze snem Oliwiera:wściekła/y: dokładnie od tygodnia.. Wczesniej pięknie sypiał jeszcze w szpitalu bez żadnego lulania, tulania.. Misiek do twarzyczki, pielucha i była gitara a teraz??:szok::szok:
Usypia na rekach a odlozony do lózeczka wyje. Znowu wyjelismy do łóżeczka płozy do bujania bo nie chce g:szok: na rekach usypiac, wole jzu to bujanie:wściekła/y:
Dziś Oliwier wstał o 3:30 i nie spal do 5 rano:wściekła/y: wiem że to malo w porównaniu do Ciebie ale tez uspilismy go z trudem. Zauwazyłam że ostatnio u mnie więcej spał też w dzien i za późno miał drzemke czyli około 18(wczesniej nie chciał zasnąć).

Dziewczyny mówicie ze to za dużo,sprawdzałam w necie to niby takie maluchy śpia właśnie od 3 do 4 godzin w ciągu dnia z tych drzemek nie moge zrezygnować bo później to ona juz wcale nie zaśnie ze zmęczenia jak czasami ominie tą godzinną drzemkę popołudniowa to jest kosmos na biegu trzeba ja kłaść bo inaczej nie może usnąć
Dzisiaj zaglądałm jej w buzikę myslę sobie że może ta dwójka na dole idzie ale nie tam cisza za to mam wrażenie że ida jej 3 u góry a one wychodza duzo później najpierw powinny być 4 moze,normalnie dziąsła wyglądaja tak jak przed jedynkami :szok:a te zęby podobno daja w kość moze to jest przyczyna
Modroklejka u mnie najgorsze jest to że nie moge jej przetrzymac w łóżeczku bo mamy drewniany dom,człowik piernie i wszyscy słyszą:szok:u góry mieszkają chłopaki wszyscy wstają rano do pracy nie wspomne o mężu i synu :-(więc satram się żeby mała nie płakała a ostatnio potrafi kopara taka że szok

bardziej o długosc snu chodziło mi o porównanie do tego ile spała wczesniej. Jak spała tyle samo to spox, u nas śpi dluzej:-(
U nas żeby ida też na dole bo widac kreski ale to chyba jednak nie to do końca.:-(

W porównaniu z Małgońką to Martynka długo śpi w dzień, moja to 2 razy po godzinie, a czasem tylko raz półtorej godziny. Więc wychodzi, że w ciągu dnia sypia 1,5-2 godziny .....

reklama
Ewelcia świetny strój Mikołaja :-D:-D A jakby się okazało, że strój za szeroki to może Małemu poduszkę do środka włożyć czy jak, w końcu Święty Mikołaj ma bebeszysko, że szok :-D:-D:-D:-D:-D ja się powoli zastanawiam w co Gosię ubiore na święta i nie mam jakiejś ładnej bluzeczki dla niej :shocked2:
Chyba tak zrobie z ta poduszka :-D:-D:-D nie pomyslalam o tym:cool2:

Moj Szym spal wczesniej 2 razy po pol godziny.......a byl taki czas ze w nocy nie spal od 3 do 5......duzo zalezy od dziecka.

Ze 3 tyg temu spal w dzien ze 3h,mial dwie drzemki.
Teraz od jakiegos czasu spi w dzien 1,5h albo 1,20h.....
Dzis nie mialo jednej drzemki przedpoludniowej bo wstal o 9 i teraz spi juz prawie 1h i wydaje mi sie ze moze sie przestawic na jedna drzemke w dzien,noa le zobaczymy jutro

Do góry