reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

my nigdy smoczka nie mielismy....
my też nie... tzn. posiadamy, ale traktowany jest jako gryzako-grzechotka ;-)

u nas w weekend goście byli, także trochę było zamieszania, ale bardzo miło czas upłynął
co prawda wczoraj nie mogłam dojść do siebie z tą zmianą czasu - nie lubię tego dnia po zmianie, bo człowiek taki ogłupiały chodzi... i tak masakrycznie wcześnie ciemno się robi :no:
Jula nauczyła się zgrzytać zębami :szok: ratunku, to straszne jest, aż mnie wszystko boli jak ona tak trze tymi jedynkami o siebie :no: w ogóle w sobotę była u nas pierwsza krew - Jula przewróciła się na dywanie, zaryła buzią w ziemię i uderzyła dolymi jedynkami o zapuchnięte dziąsełka górnych jedynek :no: buzia pełna krwi, okropnie to wyglądało :-( ale dzisiaj śladu nie ma :sorry2:

reklama
A mój syn wcale nie robił na nocnik,tylko na kibelek :tak:i jak juz nauczył się kontrolować w dzień nigdy nie zrobił w nocy
Ja też z Martynką nie spię mimo że w łóżku zawsze było dużo miejsca w Pl spałam sama w łóżku 180/200 a teraz mam 200/220 więc zmiesciła by się ale wiem jak ciężko jest później dziecko oduczyć i mimo że karmię piersią i na leżąco było by wygodniej zawsze karmię w fotelu :-)

MR, mi się nogi generalnie ugięły jak zobaczyłam tą krew :-( ale szybko przestało lecieć, i za chwilę już śmiałą się i dokazywała, więc generalnie nic się nie stało... ale płacz był okropny :-(
moja Nika dopiero od sierpnia śpi bez pieluchy - czyli miała 3 lata i 2 miesiące - bo przez jakieś 2-3 miesiące było tak, że pielucha sucha 4 dni, a piątego do kolan wlana ;-) teraz nie popuszcza - nawet potrafi zawołać w nocy że chce... zobaczymy jak będzie z Julą

ola-pamiętasz??? ja też pisałam o tym zgrzytaniu...jeju MASAKRA JAKAŚ, Szymon generalnie już przestał, ale czasem jak sobie przypomni to słychać zgrzytanie z drugiego pokoju :szok::confused2:

Sara,ewelcia- ja też oglądałam wszoraj Majewskiego-uśmiałam się, że hoho!!!

wiecie co, aż wstyd się przyznać, ale obudziałam się dziś w tak kiepskim nastroju....niech ta jesien się skończy!!!! zawsze łapię deprechę jak za oknem robi się buro, zimno i ciemno, bez sensu nakrzyczałam na Szymona, a teraz mam WYRZUTY SUMIENIA :-:)zawstydzona/y::-( on tez ma dzisiaj jakiś słabszy dzień-nic mu sie pasuje i wszędzie jest-buuuu...dopiero 9 rano a ja chcę, żeby ten dzień już się skonczył :sad:

ATsonia, pamiętam pamiętam, że nasz zębolowy Król też zgrzyta ;-) mnie po prostu od razu ciary przechodzą, aż mnie kości bolą jak to słyszę...
u nas też brzydki dzień dzisiaj - wczoraj było tak ładnie a dziś od rana leje... nie przejmuj się, każdy może mieć gorszy dzień ja mam takie co drugi, zależy jak bardzo moje córeczki dadzą mi popalić ;-)

Edis moze to zeby no bo cozby innego!!!!

M*R* to strasznie dlugo odzwyczajalas mala od smoka!!!
A z pieluchami tzn robienie siku,kupy do nocnika to jest roznie,kazde dziecko przeciez jest inne!!!
Mysle ze tu nie ma reguly!!
Ja mam zamiar zaczac sadzac jak bedzie mial jakies 14-16m ale co z tego wyjdzie ,tego nie wiem i nie nastawiam sie na to ze koniec z pieluchami do 2 roku zycia czy tam do 2,5r bo roznie moze byc!!!

Ola,ATsonia kurde chyba naprawde takie zgrzytanie musi byc nie mile.
ATsonia u nas tez szaro buro i ponuro,nawet nie wiem czy na spacer wyjdziemy,bo pada z przerwami.
Wczoraj wyszlismy i co ????bylismy 20min i zaczelo kropic wiec szybko do domu,zdarzylismy wejsc a tu lalo jak z cebra:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

U nas nock hmmmmm.........bezsmoczkowa w 100% i dziesiejszy poranek i przedpoludnie tez.
Zasnal o 20:20 obudzil sie o 21napil sie i spal do 1:30 potem pobutka o 5:30 napil sie ale nie chcial spac wiec obudzilam m zeby mu mleko zrobil zjadl 120ml i nadal koniec spania.
Szukal smoczka po lozeczku i poplakiwal ale ja sie nie zlamalam i smoka nie podalam:rofl2:-ale ze mnie matka co?........zasnal o 6:10 i spalismy do 7.
No i teraz ma drzemke ................. hehe usnal praktycznie bez problemu i bez smoczka.Popil woda ,potarl oczek,postekal i spi:-):tak::-)

a ja właśnie próbuję uśpić Julę w łóżeczku - tzn. ona wyje a ja udaję, że nie słyszę i co kilka minut chodzę do niej... ciekawe kto kogo przetrzyma...

reklama
Do góry