ja nic nie wysyłałam ale mam ta ulotke przed soba- leżała na biurku bo chciałam wysłać ale nie kupujemy gerberów tylko hippy i tu jest napisane że o wygranej decyduje kolejność zgłoszeń i liczba nagród jest ograniczona...mordoklejka jakoś Cie wszystcy zignorowali to ja ci napiszę, otóż też wysłałąm Gerbera na ten telefon i jak pisałam zrobiłam to ze 2 tyg przed Tobą i g...dostałam
reklama
Czesc:-)
My bylismy dzis u lekarza Amelia miala dostac szczepionke ale ma jakies 2 dziwne krostki i jest podejrzenie ze to ospa dlatego szczepienie przelozyli na za 1,5 tyg. wogole odkad wrocilismy z PL to mala cos pokasluje i kicha cos czuje ze w podrozy jakies przeziebienie ja zlapalo ale goraczki nie ma wiec nic nie kazali dawac ale ja na wszelki wypadek daje jej raz dziennie pol ampulki osccilokocinum i 2 razy dziennie syropku nurofen mam nadzieje ze zadna chorubsko sie nie przypaleta tym bardziej ze jezeli sa to poczatki ospy to organizm oslabiony.
oby to nie była ospa!!!
maniulka
Pozytywnie zakręcona:)
nili u mnie niema mowy ze to od powietrza za oknem morze,góry i las cóż chcieć więcej:-)no i pierwszy dzień słneczka a tak przez 2 dni lało
posmaruję jej pod noskiem mascią majerankową moze bedzie jej lepiej
posmaruję jej pod noskiem mascią majerankową moze bedzie jej lepiej
maniulka widoków tylko zazdrościć. U nas tylko bloki, trochę trawników ( zastawianych już przez samochody, bo brak miejsc parkingowych ) i Plac Papieża. Jest koncepcja rozbudowy placu, ale kiedy to będzie...
Ma on wyglądać tak : Zagospodarowanie Placu Papieskiego
Ma on wyglądać tak : Zagospodarowanie Placu Papieskiego
Sara, więc to wygląda mniej wiecej tak, że dzieci przyprowadza się do godz 8, ponieważ o 8.15 jest śniadanie (zazwyczaj kaszka bobo vita na wodzie lub na mleku), potem toaleta, jakies zabawy, toaleta,około 11 jest obiadek (kuchnia na miejscu, dostawcy sprawdzeni, pozostałe produkty kupowane w ten sam dzień więc jedzonko swierze) z deserkiem, dziś chyba kisiel był, ale są też musy lub miksowane owocki. Leżakowanie jakoś jest między 12 a 2, ale ja jeszcze Ady nie zostawiałam tak długo (dzieci maja zmienianą pieluchę i zakladane piżamki), po 14.15 jest jeszcze zupka, jak widzą że dziecko głodne, alebo nie zjadło jakiegoś z posiłku to robią butlę.Jutro zanotuje co i jak.
Ostatnia edycja:
Moje maleństwo
Mamusia Amelki
Eve ja tak z ciekawosci ile jest tych opiekunek ze one nadazaja kazde dziecko nakarmic z lyzeczki?? i pieluchy zmieniaja w okreslonym czasie czy jak?
MM, są 4 opiekunki.
Jak zmieniają pieluchy to hutrowo po kolei :-)
Każde dziecko ma swoja szafkę i one wyciągają z nich pieluszki, husteczki, krem. Nigdy mi jeszcze nic nie pomieszały.
Co do karmienia to nie wiem za bardzo jak się odbywa, ale z przyczyn technicznych pewnie nie karmią wszystkich naraz a na tury. Pewnie umieją rozpoznać króre już bardzo głodne.
Z planu dnia wynika ze toaleta jest czesto robiona co 3 h.
Jak zmieniają pieluchy to hutrowo po kolei :-)
Każde dziecko ma swoja szafkę i one wyciągają z nich pieluszki, husteczki, krem. Nigdy mi jeszcze nic nie pomieszały.
Co do karmienia to nie wiem za bardzo jak się odbywa, ale z przyczyn technicznych pewnie nie karmią wszystkich naraz a na tury. Pewnie umieją rozpoznać króre już bardzo głodne.
Z planu dnia wynika ze toaleta jest czesto robiona co 3 h.
reklama
Witam
Sara - wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, duzo zdrówka, spełnienia marzen i pociechy z Julitki
U nas juz ok, doszlismy do porozumienia, zobaczymy jak bedzie.
W pracy szefowa jak zwykle ma focha, oswiadczyła mi ze nie dostała jeszcze odp. od dyr. na moje pismo w sprawie pozwolenia na wychodzenia godzine wczesniej jako matce karmiacej i ze robi mi wielka przysługe (czyt. wielka łaskę) bo wcale nie musi mnie puszczac Oczywiscie powiedziała mi to jak juz wychodziłam do domu chyba po to by mnie wnerwic na koniec W dupie mam ja i jej gadanie;-) Ale podobno dziewczyny w pracy tez gadaja ze pewnie nie karmie bo mam małe piersi (a co ma piernik do wiatraka) i chyba maja pretensje o to ze ja wychodze a one musza siedziec. Oczywiscie nie wszystkie ale jest ich kilka. Kurde ale ludzie sa podli, co im to przeszkadza, większosc z nich tez kiedys z tego korzystała a teraz zazdroszcza. Chore to ale tak to jest jak sie pracuje z samymi babami
dzis Nadia pierwszy raz została z teściową na dwie godziny bo paweł musiał jechac do urzedu a strasnie lało i nie chciał jej brac ze soba. Podobno płakała tylko raz przez chwile:-) Za to jak wrocilismy to zaraz przyszedł teść z pracy i ja specjalnie wystraszył i miał pretensje ze sie nie smieje do niego tylko płacze - nie bede nawet tego komentowac
Lece nadrobic zaległości, jestem ciekawa co u Was
Sara - wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, duzo zdrówka, spełnienia marzen i pociechy z Julitki
U nas juz ok, doszlismy do porozumienia, zobaczymy jak bedzie.
W pracy szefowa jak zwykle ma focha, oswiadczyła mi ze nie dostała jeszcze odp. od dyr. na moje pismo w sprawie pozwolenia na wychodzenia godzine wczesniej jako matce karmiacej i ze robi mi wielka przysługe (czyt. wielka łaskę) bo wcale nie musi mnie puszczac Oczywiscie powiedziała mi to jak juz wychodziłam do domu chyba po to by mnie wnerwic na koniec W dupie mam ja i jej gadanie;-) Ale podobno dziewczyny w pracy tez gadaja ze pewnie nie karmie bo mam małe piersi (a co ma piernik do wiatraka) i chyba maja pretensje o to ze ja wychodze a one musza siedziec. Oczywiscie nie wszystkie ale jest ich kilka. Kurde ale ludzie sa podli, co im to przeszkadza, większosc z nich tez kiedys z tego korzystała a teraz zazdroszcza. Chore to ale tak to jest jak sie pracuje z samymi babami
dzis Nadia pierwszy raz została z teściową na dwie godziny bo paweł musiał jechac do urzedu a strasnie lało i nie chciał jej brac ze soba. Podobno płakała tylko raz przez chwile:-) Za to jak wrocilismy to zaraz przyszedł teść z pracy i ja specjalnie wystraszył i miał pretensje ze sie nie smieje do niego tylko płacze - nie bede nawet tego komentowac
Lece nadrobic zaległości, jestem ciekawa co u Was