reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2009

Kitki skoro masz zaświadczenie od lekarza (który potwierdza to karmienie) to przerwy (2x0,5 h) należą Ci się z Kodeksu Pracy i żadna dyrektorka nie musi tu zgody wyrażać. Ty poprostu napisłaś oświadczenie (mam nadzieję), że zamierzasz kożystać z tych przerw, powołując się na KP w godzinach takich i takich. To nie jest podanie, więc powedz jej że nasz swoje prawa (pracwonika) i to żadna łaska, że Cię puszcza. A że ludzie są zawistni to już inna bajka :-(

reklama
Oczywiscie nie wszystkie ale jest ich kilka. Kurde ale ludzie sa podli, co im to przeszkadza, większosc z nich tez kiedys z tego korzystała a teraz zazdroszcza. Chore to ale tak to jest jak sie pracuje z samymi babami:sorry:

właśnie dlatego nie lubię pracować z babami... bardzo rzadko zdażają się te naprawdę życzliwe....
wokół mnie w pracy same chłopy, a im to rybka, czy karmię czy nie...
chociaż faceci są bardziej "ambitni" zawodowo i często zazdroszczą jak kobieta awansuje przed nimi. ale na szczęście w tej kwestii też miałam w miarę dobre doświadczenia.
w każdym razie Kitki - życzę Ci dużo odwagi i wytrwałości! i nie przejmuj się za bardzo gadaniem tylko rób swoje! dobrze, że jest jednak garstka tych naprawdę miłych i życzliwych, z zołzami nie warto się zadawać :tak:

Sara27- pieluchy gotuję bo mi się marchewka nie dopiera w pralce i jabłka :eek: ja nie wyparzam butelek i smaczków tak czesto jak ty- w tej kwestii to ja jestem mega leniem-raz na tydzien-wystarczy :zawstydzona/y:

właśnie dlatego nie lubię pracować z babami... bardzo rzadko zdażają się te naprawdę życzliwe....
wokół mnie w pracy same chłopy, a im to rybka, czy karmię czy nie...
chociaż faceci są bardziej "ambitni" zawodowo i często zazdroszczą jak kobieta awansuje przed nimi. ale na szczęście w tej kwestii też miałam w miarę dobre doświadczenia.
w każdym razie Kitki - życzę Ci dużo odwagi i wytrwałości! i nie przejmuj się za bardzo gadaniem tylko rób swoje! dobrze, że jest jednak garstka tych naprawdę miłych i życzliwych, z zołzami nie warto się zadawać :tak:

Widzisz, tylko ze tak naprawde to nikt mi nic w oczy nie powie bo sie boi alebo mu głupio tylko obrabiaja Ci dupe za plecami. Jak sie jutro wkurze to wszystkim zawistnikom wysle maila i napisze co mysle oraz ze jak maja jakis problem z tym zwiazany to zapraszam do mnie na rozmowe w cztery oczy a nie beda mi tu tylek obrabiac:wściekła/y:

Eve - nie wiedziałam ze pisze sie oswiadczenie:crazy: ja napisałam prosbe:wściekła/y: szkoda ze nie podpytałam Ciebie o to wczesniej:-(

MM- duzo zdrówka dla Amelki, oby to nie była ospa

Dziewczyny dzisiaj ukradli nam wózek, kamery wszystko zarejestrowały, mąż własnie pojechał na policje, pewnie wózek już nie do odzyskania, a tak mi się nim dobrze jeździło:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::-:)-:)-(

Ivaz gdzie wam ukradli?
I ktory Maclarena?

Sara,ATsonia to tylko ja przelewam butelki goraca woda przed kazdy posilkiem:szok::szok::szok:nie pomzslcie ze w nocz tez:no:
Kapiel Syzmon ma codziennie nawet jak ktos jest to przepraszamz gosci i poprostu idziemz kapac.
Wiem te to nie ladnie ale to jest dziecko ktore juz sie przyzwzczailo do rutyny!!!
Ja goscie posiedza 10 czy 15min sami to nic im sie nie stanie.
Ja tam pieluch nie gotuje,po obiadku i w trakcie wzcieram buzie husteczkami nawilajacymi,w promocji kupuje:-p:-D:-Djak sie skonczy to moze zaczne pieluchami:-D:-D:-D

Kitki ale wredna baba z tej szefowej!!
A tesc........przemilcze:eek:

wózek trzmałam na dole pod schodami, fakt nie był niczym przypięty, ale nigdy nic nie ginęło u nas w bloku, jest ochrona i monitoring, ale kiedys musiałbyć pierwszy raz i trafiła na mnie, akurat w Zochy urodziny:wściekła/y::wściekła/y:, całe szczęście, że to ten uzywany, ale i tak bardzo mi go szkoda bo był niesamowity. Kamera zarejestrowala bardzo dobrze twarze złodziei, może policja ich zna

Sara27- pieluchy gotuję bo mi się marchewka nie dopiera w pralce i jabłka :eek: ja nie wyparzam butelek i smaczków tak czesto jak ty- w tej kwestii to ja jestem mega leniem-raz na tydzien-wystarczy :zawstydzona/y:

ATsonia - ja też rzadko wyparzam smoczki i butelki..... jak mi się przypomni.. też tak z raz na tydzień

Widzisz, tylko ze tak naprawde to nikt mi nic w oczy nie powie bo sie boi alebo mu głupio tylko obrabiaja Ci dupe za plecami. Jak sie jutro wkurze to wszystkim zawistnikom wysle maila i napisze co mysle oraz ze jak maja jakis problem z tym zwiazany to zapraszam do mnie na rozmowe w cztery oczy a nie beda mi tu tylek obrabiac:wściekła/y:

e tam, nie warto z tym mailem... tylko sama sobie tym krwi więcej napsujesz... a i tak to skutku żadnego nie przyniesie... grunt to spokój i opanowanie w takich sytuacjach ;-)
powkurzaj się i wyżal na forum :-)
najwyżej przygotuj sobie jakąś ciętą riposte na wypadek konfrontacji :D

A było to tak najpierw koło 12 przyszedł jeden koleś, zszedł na dół do piwnicy rozejrzał się i wyszedł, wrócił i drugim po 14 jeden stał na czatach a drugi wyciągał wózek, całe szczęscie ze mam do tego wózka wszystkie papiery i numer seryjny

reklama
Do góry