reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2009

no proszę;-)ja pozwolę Zu samej zdecydować. ja swoje uszy przebiłam jak miałam 16 lat. (z resztą po pijaku w lesie zwykłą iglą - głupia blondi;-)). mam nadzieję, że córcia ładnie to zniesie:-D

ja mam rocznicę 25.08. a mój m ma 25 urodziny 30.08 wtedybteż mamy chrzciny:-D
sory ze wolno i niezgrabie ale w jednej dłoni mam laktator, i jeszcze housa oglądm

reklama
M*R dla Vaneski buziaków moc od moich chłopaków i mnie of course :-)

stos rzeczy do prasowania czeka na mnie, ale tak mi sie nie chce robilam dzisiaj soki pomidorowe na zime , mam nadzieje ze doczekaja....

młody moj cos marudny moze zebole beda szly chociaz nie licze jeszcze na to bo starszakowi zaczely wychodzic po 9 miesiacu ...

moj maluch woli zupki z butli pic....lyzeczka to meczarnia bo on glodny i zali mi sie i pluje jakby....ech czy Wasze maluszki tez tak maja...moj starszak wcinal wszystko lyzeczka.....a ten francuski piesek czy co....

Argos sama lubie przegladac szwagier zostawil nam katalog cegłe gdybysmy cos chcieli...........

zmykam bo mlody sie budzi ech....

a zageszczacie mleko kleikiem ja musze bo samym mlekiem mi sie nie najada dziecko.....zastanawiam sie czy moge juz mleko nastepne mu podawac....kurde pisze ze nan2 od 6 miesiaca....ale kaszke mu daje mleczno ryzowa raz dziennie i tam jest juz mleko nastepne....samam nie wiem co robic....

Avanti jeszcze zero planów - mój m ciągle jeździ więc może być kłopot. Zobaczymy.
Myfa - o mleku następnym osatnio dziewczyny pisały na rozszerzamy diete naszych pociech. tam się chba wszystko wyjaśniło...;-) Ja cycowa to nie pomogę

Podczytywałam Was w ciągu dnia, ale dopiero teraz mogę pisać.
Najpierw o awanturze. Podpisuję się w zasadzie pod tym, co wcześniej napisała Justyna. Nie rozumiem oburzenia Niki81 – forum jest społecznością i jest rzeczą oczywistą, że stopniowo jakoś odsłaniamy się. Natomiast nigdy nie będzie to przymusem – jeśli ktoś nie chce o czymś pisać, to po prostu nie pisze. Również uważam, że jeśli Nika kasuje zdjęcia, usuwa awatar itd. to trzeba zamknąć jej dostęp do WZ. Ja ze smutkiem czytałam dzisiejsze posty Niki, bo nieraz pisała o swoich problemach i zawsze otrzymała na forum wsparcie i życzliwe słowo.

Była tez rozmowa o tym, jak reagujemy na swoje posty, czy się do nich odnosimy, ktoś przepraszał, że nie zawsze komentuje czyjś wpis, itd. Dla mnie rzeczą naturalną jest, że nie zawsze dokładnie odpisuję każdej z Was. Nieraz nie mam na to czasu, czasem po prostu jakiś wątek rozmowy mnie nie interesuje więc nie zabieram głosu. Ale jeśli piszę akurat tylko o sobie, to nie robię tego z egoizmu czy z jakiegoś braku szacunku do Was, ale po to, żeby po prostu opowiedzieć co u nas, bo pewne więzi poprzez Internet też da się nawiązać. I mam nadzieję, że podobnie Wy to odbieracie. Sama również nie obrażam się, jeśli coś, o czym pisałam, przejdzie bez echa. Np. ostatnio często piszę o moim kursie na prawo jazdy, bo wypełnia mi to dużo czasu i sprawia frajdę (u mnie w rodzinie mówi się, że przeżywam ten kurs jak stonka wykopki:-D), ale doskonale rozumiem, że nie każdy będzie tym zainteresowany i nie każda z Was się do tego, co napisałam odniesie. Ale szczerze dziękuję tym z Was, które już teraz życzyły mi powodzenia na examie oraz z zapartym tchem przeczytałam Twoje, Justyna, doświadczenia z egzaminu, dzięki.

MR – cieszę się, że Córcia zadowolona z sesji – fajną miała przygodę – dołączam do urodzinowych życzeń dla niej!

Coraz więcej już ząbkowych Mamusiek (gratulacje dla Oliwiera) – u nas jeszcze ząbków nie ma, ale dziąsełka rozpulchnione, wszystko ląduje w buzi i jest to połączone z takim śpiewnym zawodzeniem, może niedługo coś się wykluje.

Avanti, szczerze cieszę się, że pogodziłaś się z mamą, tak sądziłam, że poważna rozmowa wiele pomoże bo więź między mamą i córką jest jednak niepowtarzalna.

Justyna – my w podobnym terminie mamy rocznicę – 21 sierpnia 5 lat. Mamy małe przyjęcie w domu dla rodziny, a dla nas zaplanowany weekend we dwoje ale dopiero na wrzesień.

dzieki Justyn a juz zagladam tam....

a ja jestem za tym zeby ten watek zamknac mimo wszytsko piszemy tutaj o naszym zyciu.......

Dominika 350km to nie jest az tak duzo w porownaniu z 2156-chyba czy cos kolo tego!!!

no to my juz u teściów... nadrobiłam co w tym czasie się działo, a dzialo się, oj się działo...;-)

masz rację ewelcia... co to jest te 350km.. było nawet OK. 2 razy się zatrzymywaliśmy. normalnie jedziemy 3,5godz, dziś prawie 6(!!!). jednak o wiele lepiej jedzie się w nocy. Jasiek nie za bardzo nadaje się na takie podróże.

madzik - gratulacje drugiego ząbka! :-) ciekawe kiedy u nas...
ech.. po imprezach zawsze zostaje pełno dobrego jedzenia i nie trzeba gotować pare dni!!! :tak: aha, no i wpadam na ten serniczek!!!!

M*R* - vanessa miała super przygodę :-) rozpłakała się pewnie dlatego, że wokół pełno obcych ludzi.
No i oczywiście serdeczne życzenia z okazji urodzin :-) czekamy na fotki!

avanti - wiedziałam że z mamą sie ułoży ;-)

nili - wow! przebiłaś malutkiej uszy! mała modnisia :-) nei boisz sie, że będzie szarpała sobie za uszka? ale jak miałaś już doświadczenia z vanessa to pewnie się nie bałaś :-)

Justyna - normalnie wzruszył mnie Twój post adresowany do Niki81! :sorry:
podpisuję się...;-)

Nika81 - nie denerwuj sie dziewczyno....:-) nnikt Cię nie zmusza do niczego, ani do podawania żadnych danych, ani do wklejania fotek, naprawdę. Nie bój się jest naprawde bardzo nikła szansa, żeby ktoś Cię rozpoznał w realu...:tak:
a tu jest pełna dowolność - możesz pisać o sobie co chcesz i tak nikt tego nie zweryfikuje, nawet czy podajesz prawdziwe dane i informacje.
Jeśli chcesz - proszę bardzo, jeśli nie to nie...
Ale można chyba to napisać spokojnie i rzeczowo, a nie psuć innym nerwy...
pozdrawiam Cię serdecznie i Twoją kochaną córeczke również.
życzę Wam dużo zdrówka i spokoju psychicznego

ech... na a my u tesciów. chyba do niedzieli. postaram się wpadać w miare możliwości.
Jasiek już śpi, a m oczywiście nie wytrzymał i juz polecial spotkac się z kolegami :-)
mam nadzieję, że nie wróci nad ranem!!!:wściekła/y: oby nie... :-):-):-)

reklama
Nadrobiłam :tak: ale dużo napisałyście dzisiaj, a więc tak"
Justyna a o Patrycji nic nie napisałaś :-p normalnie focha mam na Ciebie :-D:-D
Madzik gratuluję ząbków u Oliwiera :tak: u nas jeszcze nie ma, ale mała marudna od trzech dni pod wieczór więc jutro jej sprawdzę buźkę ;-). Wczoraj tak gryzła gryzak że aż się zdziwiłam że takie maluchy tak umieją :-D
M*R* Wszystkiego najlepszego dla córeczki ;-). No i zdjęcia na pewno wyszły bardzo ładnie. :tak: mam nadzieję że jak je dostaniesz to pokażesz nam kilka na WZ. Nie przejmuj się NIKą :tak:. Razem z Modroklejką odwalacie tu kawał dobrej roboty.
Karolka tęsknimy tu za Tobą :tak:. Zaglądaj tak często jak będziesz w stanie.
Avanti cieszę że pogodziłaś się z mamą :tak:
Miotlica z takim zapałem piszesz o każdej jeździe że egzamin zdasz za 1 razem :tak: życzę Ci tego :tak:
No i Nika- Jak czytałam Twojego posta to aż mi się smutno zrobiło że masz takie zdanie o Nas :confused:. Ja bardzo lubię to forum i wszystkie marcowe mamuśki i maluszki również Ciebie i Twoją córeczkę. Nikt nie każe Ci podawać danych o Was, MR po prostu stara się (dla Nas wszytskich) aby wszytsko tutaj było uporządkowane :tak: jeśli nie chciałaś podawać Waszych danych to na pewno nikt by się na Ciebie o to nie obraził. Miałaś w Nas zawsze wsparcie, jak pisałaś o swoich problemach itp. i nikt tutaj by się nie pogniewał na Ciebie jak byś nie podawała wymierów J... (nie chcę pisać imienia po możesz sobie tego nie życzyć) firm które polecasz itd. Być może masz dzisiaj po prostu gorszy dzień, więc przemyśl sobie to w jakim sposób napisałaś tego posta na spokojnie i napisz do Nas (tutaj są same miłe kobietki więc napewno by Cię przyjęły spowrotem ;-)). Nika a może Ty masz jakieś problemy depresyję i powinnaś porozmawiać z psychologiem? Nie piszę tego żeby Cię obrazić, tylko dla Twojego dobra. Bo przecież dobrze wiesz że tutaj każda użytkowniczka starała się zawsze Tobie odpisać i coś doradzić...nie jesteśmy tutaj po to aby się kłócić ale po to bo mamy śliczne, fajniutkie maluszki i chcemy się nimi chwalić :tak:

Do góry