reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

reklama
Justyna no to faktycznie, to już inna historia...

A ja jem właśnie późne śniadanko, Gabula fika na macie...
A dziś w planach mam małe zakupki. (Niewiarygodne ale ja wolę zakupy spożywcze od ciuchowych!!) Może dlatego że jestem fanatyczką gotowania:tak:

Udało mi się opchnąć troszkę ciuszków na allegro:-D Zawsze to jakiś grosz:tak:

Justyna, tak właśnie. Jechałam sobie kiedyś autem, Adę mu zostawiłam, musiałam odetchnąć i tak się nad tym wszystkim zastanawiam. Doszłam do wniosku, że wiele kłótki prowokuje JA niestety, jestem wybuchowa i wszystko mnie denerwuje. Muszę trochę spasować, by razem zyło się lepiej.

Co do teścia, to nawet nie wiem o co się obraził, bo ostatnio nawet nie przyszedł do nas. Dzwonił tylko i jak sie dowiedział kiedy chrzciny to pokręcił nosem bo mu termin nie odpowiadał. Jak mu M powiedział, ze zrobi co chce i że płakać nie będzie z tego powodu - to chyba za to :tak:

jeśli m nie pojedzie to może uda nam się załatwić jakis lokal na chrzciny, a wcześniej jadę do przyjaciółki, przyjechała na kilka dni z Poznania ze swoimi dziećmi. jade zobaczyć chłopaków:laugh2:

U nas oboje jesteśmy mega wybuchowi i nerwowi. Masakra jest czasem! Np. wczoraj po raz olejny mieliśmy rozmowę że musimy bardziej nad sobą panować , bo inaczej ten związek nie pójdzie w dobrym kierunku...:baffled:

Czyli na naszym forum "biznes allegrowy" kwitnie:-D:-D:-D

Ja jeszcze mam do wystawienia laktator, prawie nie używany...i kolejne ciuszki.
Zdecydowałam że sprzedam tylko te ubranka z których nie do końca byłam zadowolona. Te najfajniejsze zostawiam. A jak następny urodzi się chłopczyk to dopiero wtedy pozbędę się sukieneczek i reszty dziewczęcych ubranek.

Mnie się już pare rzeczy udało sprzedać :tak: Wsytawiłam teraz tą sukienusię, która okazała się na Adę za mała. Zobaczymy:tak:

ja tez chce sprzedac troche ubranek-głownie te które okazały sie niewygodne dla mnie do zakłądania lub te które odrazu były za małe na adasia...skoro nie uzyazłąm ich przy adasiu nie uzyje pewnie przy kolejnym dziecku...

a teraz powiem wam hicior!
moja mama ma kolezanke której córka 3 lata temu urodziła dzieczynke-tata tej małej jest atache we francji-i ta kolezanka ma u siebie w domu wiekszosc ciuszków po tej małej-miała rozdac, sprzedac, zrobic co chce, a ze jej sie nie spieszy to sie zgadała z moja mama, i jesli tylko moje kolejne dziecko bedzie dziewczynka to wsztstkie te ciuszki beda moje! a jest tam ponad 100 sukienek w tym kilka np chanel czy kenzo bebe!!! nie mówiac o bucikach louis vitton-czy jak tam sie to pisze!

reklama
Witam,
my już po szczepieniu. Nie było tragicznie, ale trochę Dominik popłakał. Teraz śpi. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok. i gorączka tym razem go nie dopadnie.

No i mam dylemat. Rozmawiałam z panią doktor-mam wrażenie, że to bardzo mądra kobieta i ona powiedziała, że póki co mleko jest dla dziecka najważniejsze, a obiadki i deserki najlepiej jak będę dawała od 6 miesiąca. Powiedziała, że Dominik ładnie przybiera po mleku,więc nie mamy co się spieszyć z urozmaicaniem diety. Wdług niej tylko dzieci, które słabo przybierają, albo mało mleka piją powinny wcześniej mieć rozszerzoną dietę.No i teraz nie wiem co robić:baffled::eek:

Karolka, Miotlica, Justyna ja też z mężem jesteśmy razem już 10 lat. Po ślubie 3latka. Nam też zdarzają się kłótnie, ale gdzie ich nie ma??? Najważniejsze, że się kochamy i jedno za drugim by w ogień skoczyło.:tak::tak::tak:

A ja póki co ubranka trzymam.Przydadzą się na następne maleństwo, chociaż mam cichą nadzieję, że to będzie dziewczynka. Aha ale póki co 2 lata mam w ciążę nie zachodzić przez tą cesarkę.
Modroklejka, a TY na kiedy następne maleństwo planujesz?

Do góry