Dziewczyny jestem!!!! i nadrobiłam główny watek, szybko odpiszę i lecę zobacyzyć co na innych wątkach... wszystkiego i tak nie nadrobię ale może chociaż trochę;-) Spóźnione gratulacje dla MR z okazji dwóch ząbków. mam nadzieję, że MM dojechała cała i zdrowa. MAdzik - ale się dawno nie "czytałałyśmy", Ewelcia - od razu widać, że jesteś w domciu. Fajnie
Eve - jadłospis idealny. chociaż my będziemy robić w lokalu (chyba ok 50 osób będzie - sama najbliższa rodzina, naprawdę;-)) to i tak menu będzie podobne. nie wiem jeszcze gdzie zrobię ale chrzciny muszą być 30 sierpnia. Chrzestny przyjeżdza z IR a mąż będzie miał 25 urodziny - więc 2 w 1.
Co do marek to ja się nie zastanawiałam nad tym, pieluchy pampersy, próbowałam jeszcze huggisów ale mi ciekły bokami więc olałam je też
chusteczki miałam jedną paczkę pampersów ale potem kupiliśmy w promocji 6 paczek nivea i narazie są ok. ale w podręcznej torbie mam jonsona i też są ok. kosmetyki mam w zasadzie tylko hippa, używałam mydełka jonsona ale ponieważ ja też kozystam z tego mydła to wolę hippa - jonson jakoś źle działa na moją skórę
na nivea jestem uczulona więc nie próbuję... Zabawek na razie poza atą sama nie kupowałam, dostaję używane po córeczce znajomych albo wujkowie małek kupują. Matę kupiłam tiny love - jestem zadowolona.
czesc ja tez szybko, krotko i zwiezle:-)
rzadko tu zagladam bo pogoda ladna wiec w domu raczej nie siedze
Majka rosnie zdrowa tylko dzien juz w ogole nie spi, ewentualnie 1raz 15min to chyba przez upaly..
No i podjelam dezycje w sprawie studiow- tydz temu sie dowiedzialam ze dostalam sie na poloznictwo takze papiery juz zlozone a ratownictwo ostatecznie rzucam, dziekanki nie biore- i tak bym nigdy w pogotowiu nie pracowala, tak wiec stwierdzilam ze nie ma po co sie oszukiwac.
Gosia - gratuluję podjętej decyzji... cieszę się że si e zdecydowałaś. proszę jak dziecko wszystko zmienia...;-)
Wlosy mi wychodza garsciami po pierwszej ciazy starcilam polowe a teraz to juz nie wiem...chyba tez bede lysa..
straciłaś połowę??????????????????? już piałam z zachwytu nad Twoimi włosami!! nie chce nawet mysleć jak wyglądały przed 1 ciążą!!!!!!!!!!!!!!:-) ja swoje obciełam tuż po porodzie i chyba wyszło im to na dobre. a i mnie jest wygodniej
a co do 11 kg mniej, to myślę, że jest kilka przyczyn. Raz, że miałam spory zapas, ponieważ przed ciążą ważyłam 85 kg a mam 172 cm, więc trochę za dużo a dużym łatwiej się gubi
Ponieważ karmię piersią jestem na diecie, nie jem smażonego, nie wcinam słodyczy, chociaż ostatnio mnie mocno nachodzi, a poza tym samo karmienie trochę wyciąga. Poza tym nie obżeram się, aczkolwiek nie odchudzam się, bo w trakcie karmienia nie można. Myślę, że spory wpływ na zmiane mojej wagi miał fakt, ze połączyłam karmienie ze zdrowym i prawidłowym odżywianiem..
ja tez karmię piersią ale mnie tak waga nie spada...
co prawda został mi tylko nadprogramowy kilogram - i nim sie nie przejmuje ale jednak...co prawda ja jem normalnie, smażone pieczone i słodkie... chociaż jak byliśmy nad morzem to okazało się, że mała najprawdopodobnije źe reaguje na czekoladę albo kakao - nie wiem zobaczę. szkoda bo i to i to bardzo lubię
Modroklejka - a woda była chlorowana czy ozonowana??? My tez chcemy sie wybrac na basen ale boje sie aby od chloru Nadii nic na skórze sie nie porobiło, i ciagle sie waham
ja sprawdzałam i najlepiej jakby była ozonowana - ale chlor też może być. dzieciaki i tak nie powinny dłużej pływać niż 30 minut - więc można sprawdzić. ja się wybieram w sierpniu - jak tylko załatwię te chrzanione (!!!!!!!!!!) chrzciny. mam zielone śwoiatło od pediatry. znalazłam baseny i szkółkę dla niemowląt także tylko sie wybrać. ale swoją drogą to się zastanawiam jak to jest zorganiowane. czy są przewijai... czy można fotelik zabrać nad brzeg... jak mam się wykąpać i umyć pod pysznicem z malutką??a potem jeszcze w kostium siebie a malą w pieluchę ubrać????
ja już chyba spać idę - chciałabym obejrzeć "Dziewczyna z perłą" ale zaczyna się dopiero o 0:50 - nie dam rady tak długo wysiedzieć :-(
he he... dawniej siedziało się do póxych godzin nocnycj a teraz ledwo 12 wybij a ja już śnięta chodzę..
U mnie kiedys byly wspolne kapiele a teraz.....za duze dupska nam urosly
i klapa.
u nas wanna byla za mała - jak się przestałam mieści do wanny w ciąży - to m zrobił remont łazienki i mam prysznic - a współny prysznic to już nie to samo;-)
Już się nie mogę doczekać poniedziałku, bo od piątku grają w kinach nowego Harrego Pottera :-):-):-) ale musimy najpierw chrzcinu przygotować a potem-siup na film:-):-):-)
ATsonia lubisz pottera?? ale książkę też czy tylko filmy??
irmaa, tak też myślałam, że te ceny są takie
miotlica w przyszłym roku nasze dzieciaki będa miały już rok i 3, 4 miesiące więc czemu zostawiać?? Myu planujemy urlop w Chorwacji i uzalezniamy to tylko od finansów, bo Adę napewno zabieramy
ja też chcę na chorwację w przyszłym roku jechać i zabrać małą oczywiście...