reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

Xsavier gratulacje :tak:

trzeba wannę zmienić ;-)
my raz próbowaliśmy, ale nasza wanna jest naprawdę jednoosobowa :-(

Ola my potrafiliśmy razem się kąpać w wannie 1,3m :sorry: a teraz nie wiem czy już dupy za duże , czy człowiek za leniwy i wygodny ;-):sorry::-D

co do basenu to byłam ostatnio z dziećmi ale nie odważyłam się Wojtka wykąpać:sorry:
Sara fajnie że masz świetnych teściów, ja też miałam dobrą teściową, niestety zmarła 3 tyg przed narodzinami Wojtka:-(
atSONIA DUŻO ZDRÓWKA DLA MAMY:tak:
Eve to nie wesoło, a chrzciny w knajpce robicie?
Mordoklejka gratuluję wygranych :tak: my używamy huggisów takich z puchatkiem jestem z nich zadowolona. Dada u nas się nie sprawdziły:eek:

reklama
Madzik jestes!!!!
A juz mialam sie pytac dziewczyn co z Toba?
Wiem ze mialysmy sie spotkac ale brak czasu:baffled:m ciagle siedzial na dzialce i cos tam robil a w niedziele odpoczynek,zazwyczaj jezdzilismy do mojego ojca i brata.

Sara zazdroszcze ci ze masz takich tesciow,chetnie oddam moich za Twoich:-D

My bylismy na dworku prawie 4h,pisze prawie bo byla mala przerwa na obiadek:tak:
Jutro o 15:30 mamy szczepionke,ciekawe jak Szymus ja zniesie-mam nadzieje ze dobrze.

Odzywala sie moze Justina????
Tak dawno tu nic nie pisala,moze cos nie tak z Olkiem?

My też chrziny robimy w domku.
Eve faktycznie dziewczynka siusia zupełnie inaczej u tu juz bardziej rolę może odgrywają te gumki koło nóżek? :tak:
A jakie robicie menu dla domowych chrzcin?
U nas ma byc 16 osób i zastanawiam sie co tu zrobic:eek:

Madzik, ny bardzo tradycyjnie, bo ja mistrzem w kuchni nie jestem ,a mąż nie ma czasu w tygodniu, w weekend mi pewnie pomoże. Na obiadek rosołek, a na drugie ziemniaki z jakimś mięskiem (tu już rola męża) do wyboru, schabowy, de volai, może coś jeszcze. Obowiazkowo surówki, ćwikła, ze świeżej kapusty może selerowa. Na stół na potem deska serów, wedlin, koreczki (jak starczy czasu), sałatki: jarzynowa i z gyrosem. Ciasto kawa na deser. Na popołudnie/wieczór planujemy grilla na ogródku, więc kiełbaski, marynowana wcześniej karkóweczka, warzywa na grilu. Może coś jeszcze ale nie wiem. Jak myślicie, to dobre menu??

Ja tak samo jak ATsonia lubię jak wszystko jest jednej marki :-D i nawet podobne marki sobie upodobałam :-D tzn. pieluszki pampers, butelki nuka, smoczki też używałam nuka ale Patrycja sobie upodobała aventu więc teraz ma same aventu ;-), za to butelki z aventu już nie lubi :-D. Jedzonko mam zamiar podawać bobovity, jakoś mi się podoba ta firma, przyciągnęła mnie do siebie :-D i już mam spory zapas :tak:. Zabawki będę kupować fisher price ;-) już jakieś ma :tak:;-) i uważam że pomysłowe rzeczy robi ta firma.

Sara, spoko z tym zaśmiecaniem :tak: Myślę, że inne marcówki nie będą miały nam tego za złe :-)
U nas trochę drogo w tych lokalach, pamietam jak prawie 3 lata temu ślub cywilny braliśmy i mieliśmy taki uroczysty obiad w restauracji (zestawy dokładnie takie jak piszesz w wersji 1) to płaciliśmy 80 zł za osobę, a ciasta sami dostarczaliśmy i alkoholu było tyle co na toast (szampan). Chrzciny robimy w domu, więc Adka tez w razie czego spać pójdzie, ma tu swoje zabawki itp., ale chętnie bym zrobiła w lokalu. Druga sprawa, my termin znów wybralismy spontanicznie :-D tydzień temu.

Co do chrzcin to my zaplacilismy 1250zl za 15osob w tym jedno dziecko.Bylo w sumie troje ale ich liczyli juz jako doroslych.
Mielismy obiad z dwoch dan,flaki/rosol do wyboru,potem pucharek lodow,do obiadku winko oczywiscie.
Byly 3 polmiski z wedlinka,3polmiski ze schabem w garalecie,3rodzaje salatek,ciasto i tort.
Soki i napoje gazowane i niegazowane.
Mielismy jeszcze wiecej jedzenia zamowic ale dobrze ze tego nie zrobilismy bo prawie wszystko zabralismy spowrotem bo kazdy najadl sie obiadem-byl pyszny:tak::tak:
Ciasto i tort we wlasnym zakresie,impreza bez alkoholowa.

reklama
Do góry