reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

Ja jakos nie mam silnej woli do diety:-(tzn nie obżeram sie jem małe 2,3 posiłki dziennie i nie jem po 18-tej ale nie moge się oprzeć truskawkom z kwaśną śmietaną:tak: A brak motywacji bo mężowi się taka podobam i nie chce słyszec o diecie:no:

Ile ml mleczka wypijają wasze maluchy na dobe?

reklama
hej hej dziewczynki
Witam po ponad tygodniu nieobecności:-) Nawet nie próbuje nadrobic zaległości:zawstydzona/y: przeczytałam tylko ostatnia strone i przyłaczam sie do tych za którymi tez nikt nie tesknił:-D:-D:-D
Kurcze wakacje mineły tak szybko i od wczoraj szara codzienność, jeszcze do konca sie nie przestawiłam;-) Ale najwazniejsze jest to ze na urlopie było super, wyzek sie spisał rewelacyjnie, wjechalismy prawie pod każdą górę, no chyba ze były wielkie włazy to wiadomo ze nie:-) Moje dziecko przez cały czas było aniołem:tak: grzeczna jak nigdy:tak:. Na posiłkach cichutko siedziała w foteliku lub gaworzyła do zabawek, dała nam pójśc na basen i na cwiczenia, w podrózy tez spokojna, nawet w drodze powrotnej nadrobilismy troche i zachaczylismy o Wrocław, poszlismy na obiad na rynek, połazilismy torche i w efekcie mielismy podróz w czasie ulewy i wrocilismy do Szczecina po połnocy. Nadia była super grzeczna, az nie moge uwierzyc ze takie cudo mi sie trafiło:-D:-D:-D Wiec dziewczynki jeslimacie gdzies zaplanwany wyjazd to nie martwcie sie o dzidzie bo w rezultacie one sie szybciej przystsowuja do zmian niz my, staruchy;-)

Widze ze powstał nowy watek o tesciowych - lece czytac, tej przyjemnosci sobie nie odpuszcze:-D:-D:-D

Kitki, byłaś we Wrocku i nawet pary z ust nie puściłaś - oj Ty.
Ja będę niebawem przez Szczecin jechać to też Cię nie odwiedzę.

Hej dziewczynki ,ja tez jestem od tygodnia na diecie plaz poludniowych,juz widze efekty ,mniejszy brzuch (1 cm mniej) i w biodrach (2,5 cm mniej):-),wga narzie kilogram w dol.Przepisy sa fajne w necie wiec kombinuje i uwazam co jem.
Wrzuce sobie chyba linijeczke dietowa:-).
Alez dzis duszno...maly chrapie a ja zaraz wybywam na ogrod.

Madzik Twoją nie obecność można szybko zauważyć, bo piszesz takie fajne długie posty :-) zawsze czytam z zainteresowaniem :tak:
Sara jak znikniesz lub będziesz rzadziej zaglądać to na pewno zauważę, teraz już kojarzę raczej wszytskie dziewczyny na forum, ale na początku jak do Was dołączyłam (oj kiedy to było :-D) to kojarzyłam głównie właśnie Ciebie i Ewelcie. Później chyba Justine84 (właśnie ciekawe co u niej, chyba napiszę smsa)...
A mój mężulek znowu wyjechał na dwa dni, he he mam nadzieję że nie powtórzy się historia sprzed tygodnia :confused: i że jutro pójdzie do pracy :-D. Eh bo jak nie to będzie foch i nigdzie w sobotę z małą nie pojadę :-D

oj ale dzis wszystkie pofochowane:-D a ja dzis wrocilam z uczelni wprost WSCIEKLA dopiero teraz po tym jak bylam u lekarza z mala humor mi sie poprawil. Zdawalam filozofie, no co tu duzo mowic, uczac sie w szczegoly sie nie zaglebialam;-) ale calkiem przyzwoicie umialam. Pyatla mnie taka stara jędza, na oko z 65lat, w GLANACH chyba jakas niedostukana za przeproszeniem bo mnie zwyzywala z gory na dół:no: Bo nie umialam jej opowidziec o Platonie jako przedstawicielu idealizmu obiektywnego:dry: no niewazne w kazdym razie nazwala mnie glupia, tepą, kazala zastanowic sie powaznie nad kierunkiem bo sie w ogole nie nadaje (STUDIUJE RATOWNICTWO MEDYCZNE GDZIE W KARETCE PLATON DO CHOLERY???) i stwierdzila ze jak bedzie miala wypadek i zobaczy ze to ja wysaidam z karetki to zamowi wczesniej ksiedza i spowiedz zanim do niej podejde...:baffled: Kurcze ze jednej strony wiem ze baba racji nie miala itd i ze wcale glupia nie jestem i mam juz spore pojecie o tym co ma robic- ale tak jak Justyna pisala wczoraj ze jej ta lekarka tak nagadla-to ja tezx slysze taki glosik "a moze ona miala racje?":-(
grr to sie wyżalilam lece na inne watki

A ja coraz bardziej martwie się o synka bo coraz mniej je jak uda mi sie w niego wcisnąć 500, 600 ml to sud, a ile przy tym krzyku płaczu i ulewania i wymiotów:-( Naszczęście wreszcie jutro do lekarza a w poniedziałek go rejestrowałam:wściekła/y: Po kapieli wypił 20 ml a zwymiotował chyba 30 ml:szok: Gdyby nie był taki drobniutki to bym tak sie nie martwiła ale ważył 10-tego 5660 to ciekawe ile waży dzisiaj

Hej :-) moja mala wykapana najedzona.. a spac nie mysli:baffled: lezy w luzeczku i mialczy:dry:
Gosia co za baba!!!!:wściekła/y: ja nie wiem skad ci ludzie sie biora:angry:

a co do znikania.. to mnie nie bedzie od 18 lipca jakies 6 tygodni:-p moze od czasu do czasu zajze do Was ale chyba rozumiecie mnie ze nie bylo mnie w PL pol roku tak wiec bede musiala nadrobic;-) do odwiedzania tez troche bede miala:tak: Ciekawe czy po takim czasie ktos bedzie mnie jeszcze pamietal:-D ...bo jak nie to foch:-D:-D:-D

Kitki fajnie ze urlop udany:tak:

Ja zadnej diety nie mam.. poprostu mniej jem..ale to dlatego ze nie mam zbytnio czasu.. a jak czas jest to nie chce mi sie nic robic.. a juz jest zrobione to odechciewa mi sie jesc albo mam ochote na to czego nie ma w domu:oo2::rofl::eek:

Julia to nie jest przeciez wcale tak malutko.. ja dzisiaj jak bylam u lekarza to powiedzial mi ze 500-600ml to jest ok ;)

Aaa Amelka po dzisiejszym szczepieniu nie byla wcale tak marudna ani placzliwa wiec sie ciesze ;) goraczki jak narazie nie miala ale wiem ze w nocy moze byc wiec bede musiala wstawac i sprawdzac ale mysle ze sie obedzie bez ;)

Ostatnia edycja:
Julia, ja mam rade dla Ciebie-przeprowadz sie do Norwegii albo UK bo dziecwzyny tu pisza ze dla tamtych lekarzy "wszytsko jest ok ";-) atak na serio to bylas juz z tym u lekarza?? Majka tez strasznie ulewa i wymiotuje ale ja mam to "szczescie" ze nie wiem ile zjadla bo z cycka nie widac:-pi sie nie martwie.
Boze co to moje dziecie teraz zrobilo. Wstalam od kompa zeby do kibelka isc, zagladam do jej lozeczka a ona w poprzek lezy, łapki miedzy szczebelkami i kocyk na glowie:szok: i spala....

reklama
Do góry