reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

Same ulewanie to normalne ja martwie się tym chlustaniem 4 pieluchy tetrowe które mu podkładałam pod buzie przez cały dzień to mokre jak po praniu, 2 moje bluzki załatwione mokrusieńkie tylko plecy miałam suche. a teraz zasnął i moge nim "podrząsać" ile wlezie i nic:szok:

Mój m tez zaczyna się martwić a facet to raczej wszystko przyjmuje ze spokojem a tu niespodzianka mężuś się martwi:szok:

A ile ważyła po urodzeniu?
moja 3360 ur w 38 tyg wiec na 3 m-c 2140 to mało ????:baffled:

reklama
julia.l- nie ma co na zapas sie przejmować, zwykle to bywa tak, że strach ma wielkie oczy, na szczęście juz niedlugo wizyta u lekarza i wszysko się wyjaśni, napewno jest wszystko ok, a może on potrzebuje często a mało, albo bedzie taki niejadek....tak jak na przykład mój mąż <kiedy był dzieckiem, tez żygal zupą do talerza jak w niego wpychała babcia:-D>
teraz to co innego, w mojej ciąży przytył 10 kilo...i ani mysli zrzucić, jeczy gorzej niż baba, że jest gruby....wkleję Wam zdjęcie...jaki on niby gruby :dry:

Gruby, to jest Szymek :-D:-D

Kitki - super ze urlop udany...zazdroszczę...:tak:

Szymon przestał kilka dni temu ulewać...tylko "twarożek" produkuje....miał dzisiaj dzień pełen wrażen wiec padł o 19.15 i tylko stęknął z ulgą, że juz jest w łóżeczku....:-D Kochany mój...

Gosia ojj taki aniolek to ona nie jest ale zdecydowanie grzeczniejsza i spokojniejsza niz wczesniej:tak: teraz potrafi sie zajac troche sama soba a wczesniej to tylko rece i nic wiecej.. Od przedwczoraj wieczory po kapieli sa bez placzu:tak: kapie ja na glodniaka :tak:w wannience jest ok pozniej szybko ja wyjmuje ubieram i butla i placzu nie ma:-) a wczesniej karmilam ja przed kapiela pozniej pluskanie potem smarowanie oliwka(teraz narazie nie smaruje po tych potowkach) i ubieranie i....ryk:szok: Pewnie jakbym zaczela ja smarowac to tez by poplakala bo za dlugo na butle by czekala a tak to jest narazie ok. zobaczymy jak dlugo:-p
No i nie nosze juz jej tak (chyba ja troche oduczylam:tak:) wiecej czasu spedzamy na lozku klade ja i jakos zabawiam czasem tylko lezymy i jaka zabawka macham:-D no i staram sie z nia przy tych zabawach czesto cwiczyc.
Placzliwa tez juz taka nie jest:no: jak placze to wystarczy ze wezme ja na rece tak zeby widziala "swiat" i od razu sie uspokaja:tak: ale jak jest juz ok to odkladam ja zeby znowu sie nieprzyzwyczaila:tak: chociaz nie powiem bo czasem to spaceruje z nia po mieszkaniu ale to dlatego zeby caly czas nie byla w pozycji lezacej lub pol-siedzacej i w te same miejsca patrzala:-p niech poznaje dziewczyna swiat:-D

julia.l- no to tak on wygląda po tym 10 kilogramowym przytyciu...a wyobraź sobie jak wyglądal wczesniej ;-) 65 kilo ważył a ma 183 chudzielec ze hohoho

Może i Twój synek taki szczuplaczek będzie, głowa do góry:tak:

a ja nie napisałam że mało:no: Tylko zadałam pytanie ile ważyła przy urodzeniu tak dla porównania mniej więcej. Mój urodzony w 38tc 3500 a tydzień temu ważył 5660 czyli przybrał 2160
wiem że nie napisałaś że to mało ale ja skwitowłam i raczej zapytałam czy mało, zakręciłam trochę ale to nasze dzieciaki idą równo więc może moja mniej jje i dlatego mniej ulewa a u ciebie odwrotnie więcej zjada i więcej ulewa fakt jest jeden idą łeb w łeb:confused::confused::confused:z wagą będzie dobrze :tak::tak::tak:

reklama
Do góry