reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

Patrycja już dosyć sztywno trzyma główkę. Jak ją noszę to jeszcze trzymam jej główkę dla bezpieczeństwa, ale nie boję się jej na chwilę puścić jak po coś sięgam itd. Przy podciąganiu do pozycji siedzącej, to różnie bywa, jak jest wyspana to główka jest na równi z resztą ciała, a jak jest już trochę zmęczona to lekko zostaje z tyłu.

reklama
Gabrysia też całkiem stabilnie trzyma główkę, jednak ciągle asekurująco trzymam rękę w pobliży jej główki w razie gdyby jej się znudziło trzymanie. A co do zabawek to jakoś jej nie ciągnie. Za to nauczyła się sama bujać w leżaczku i gada do kołyszącej się tam zabaweczki:-)

Miki sztywno trzyma głowę, przekręca się jedynie leżąc na pleckach trochę na bok do karmienia - łakomczuch. Na brzuchu nie przekręca się bo uwielbia tak spać ....;-)
ale za to robi za dżdżownicę i leżąc na plecach odpycha się nogami i sunie głową do przodu.... szczególnie jak jest zły;-)
zabawki lubi łapać te na pałąku nad łóżeczkiem, czy na leżaczku, a tak to cały czas maltretuje dłonie jedząc je... aż ma oszczypaną ciągle w krosteczkach brodę. Uwielbia też pożerać i miętosić pieluchę. Ostatnio złapał jedną ręką kciuk drugiej ręki i był tak zdziwiony, bo jak ciągnął tą której kciuk był trzymany to ona nie chciała się odczepić... namęczył się biedaczek:-D

Ostatnio złapał jedną ręką kciuk drugiej ręki i był tak zdziwiony, bo jak ciągnął tą której kciuk był trzymany to ona nie chciała się odczepić... namęczył się biedaczek:-D

Ale się uśmiałam:-D biedaczek:-D
Co do paluszków to Oli podczas karmienia łapie sobie jedną reka srodkowego palca od drugiej ręki i obraca jakby ten palec był w temperówce/strugaczce:-) i tak sie bawi:-D
Zabawek na razie nie rusza a tylko się im przygląda, nie zdarzyło sie aby chwycił grzchotkę.
Pieluch nie dawalam u do mietoszenia, ale muszę spróbować:tak: choc jak raz przykryłam mu na spacerze twarz pielucha,(bo strasznie sie wiercił i denerwowal) to momentalnie sie uspokoił i zasnął:-):-)

Kaczuszka ja tez tak czasami robie mojemu;-).
Szymek albo sie smieje w glos albo zlosci i piszczy:-D.

Madzisk moj tez tak "struga"paluszki:-D.

Teraz Tadzio lezy na macie i ma czkawke ale jeszcze sie nie zlosci:-D

lezymy sobie wczoraj z m i mowie do niego,chyba troche glodna jestem.
A stal termos z woda dla szymka mleko i butelka,a moj m mowi wsyp mleko do termosu,a ja do niego ze smoczka nie ma takiego duzego zeby pasowal do termosu,a on do mnie z tekstem ze smoczka mozna zrobic z kondomu:-D:-D:-Dno tak sie usmialam ze szok,wariat jeden:eek:

ewelcia86 dobre he he:-D
Moja mała spi wstała dosyć wczesnie jak na nią bo po 8 gadała z zabawkami i usnęła w leżaczku,przeniosłam ją do kołyski i spi.A ja jak zwykle mam kupę roboty w domu ale mam takiego lenia że szok:eek:

reklama
Moja też się smieje do zabawek a od wczoraj przygląda się swoim rączką tylko trzyma je jakos tak blisko oczu czy wasze też tak robią??

hehe to ma dziewczyna zabawę:-)
Oliwier właśnie rączkom się nie przygląda tylko je "struga";-)
Do zabawek się smieje też :-)ale chce ich jeszcze łapac:baffled:
Maniulka a co do ilosci roboty to dziś ja tez mam jej kupę ale od rana się zebrac nie mogę i buszuję po necie :baffled: hehe i wydaje kase :baffled:

Ewelcia Twój M to ma pomysły:-D tak jak z tym okłamaniem o podziale obowiązków:-D

A u mnie Oliwier chcial wstać godzine temu, zacząl przez sen, budząc się wkładać sobie paluchy a szczególnie kciuka, to mu podtyknęłam smoczek ale mu sie nie podobało:eek::baffled:. Possał chwilę, potem wypluł go tak ze wylądował na drugim końcu łóżeczka:laugh2: i poszedł dalej spać:-D
a ja zrobiłam zakupy i kupiłam body na dzien tatusia:tak:oraz inne zwykłe body i pajace;-)

Do góry