Ostatnio pytałam pediarty czy muszę iść do neurologa, ale zapeniła mnie, że Ada rozija się dobrze i jest silna. Po podciągnięciu za rączki (przedramiora) ładnie trzyma główkę. Również leżąc na brzuszku dzwiga głowę, zaczęła obracać się z brzucha na plecy. Gdy ją mam na raczkach do odbicia również trzyma głowę. Oby tak dalej. Tylko ta waga.....
reklama
*J*U*L*K*A*
Mama dwóch łobuzów:)
Moj maluszek już się ciągnie sam oczywiście do siadania tak się dźwiga jak jest w leżaczku przypięty a główke trzyma w miare sztywno
*J*U*L*K*A*
Eve a ile waży bo ja się doweim w środe bo mamy szczepeinie
Moje maleństwo
Mamusia Amelki
Dziewczyny ale moja mala tez jak mam ja pionowo to trzyma glowke tyle ze czasem jej sie jeszcze kiwa wiec dla bezpieczenstwa caly czas jej ja podrzymuje. tak samo jak jest w hustawce (lezy na skos) to prubuje odrywac glowke. Najgorzej jest wlasnie jak lezy calkowicie na plasko.. tak jak juz pisalam:-( Ale mam nadzieje ze poprawi sie to tak samo jak zrobila postepy w innych cwiczonkach
Poza tym wiecie co?? ta babka dzisiaj mowila mi ze niektore dzieci zaczynaja sie przekrecac w 5 a nawet 6 miesiacu A pozniej i tak nadganiaja rowiesnikow
dlatego nie ma co sie martwic chyba jesli chodzi o przekrecanie nasze maja dopiero kolo 3 miesiecy
Poza tym wiecie co?? ta babka dzisiaj mowila mi ze niektore dzieci zaczynaja sie przekrecac w 5 a nawet 6 miesiacu A pozniej i tak nadganiaja rowiesnikow
dlatego nie ma co sie martwic chyba jesli chodzi o przekrecanie nasze maja dopiero kolo 3 miesiecy
madzik_
Fanka BB :)
No wlasnie a Amelce zwisa ona komletnie z tylu taka jest bezwladna...
Moje maleństwo napewno po rehabilitacji Amelka będzie podnosiła bardziej głowe i już nie będzie jej tak zwisała.A jak nosisz ją na rękach to trzyma głowe? mojemu sie zdarza jeszcze nia bujnąć ale na ogół już trzyma sam, choc ja i tak asekuracyjnie ręką podtrzymuje..
Właśnie od kiedy nie trzeba już podtrzymywac głowki?
Hehe ja chciałam Cię o to zapytac a Ty mnie już wyprzedziłaś z odpowiedzią
Moje maleństwo
Mamusia Amelki
Hehe ja chciałam Cię o to zapytac a Ty mnie już wyprzedziłaś z odpowiedzią
Ide sie wykapac i lulu
Dobranoc wszystkim
*J*U*L*K*A*
Ja i nasza pediatra zawsze uważamy że każde dziecko jest inne i na każde przyjdzie swoja kolej oczywiście jeśli mieści się w ogólnych normach. Mój starszy synek usiadł sam dopiero jak miał rok i to w szpitalu bo tam bywaliśmy najczęściej, przekręcał się z brzuszka na plecki jak miał około 8 miesięcy i mase innych porównań a teraz w niczym się nie różni od rówieśników
*J*U*L*K*A*
Dobranoc
madzik_
Fanka BB :)
Ide sie wykapac i lulu
Dobranoc wszystkim
ja już po kąpieli i też ide lulu bo padam jakos dziś
Dobranoc;-)
reklama
maniulka
Pozytywnie zakręcona:)
Dobranoc Dobry wieczór:-)
Dzionek zleciał i cały dzień nie miałam czasu na bb ale nadrobiłam jak zawsze
Byłam dzisiaj na imprezie w szkole u syna z okazji dnia mamy i taty było bardzo sympatycznie i Martynka grzecznie się zachowywała z ciekawoscią słuchała jak dzieci spiewały.Dzisiaj po raz pierwszy smiała się na głos ale to fajna sprawa jest niesamowite :-)a przy tym gadała jak nakręcona.Co do główki to juz od dawna ma ją bardzo sztywną nawet lekarka mnie opierniczała ze za szybko no ale co ja mamzrobić przeciez ona sama tak no jak moze być to moja wina nierozumiem,za to nie garnie się do zabawek nie trzyma ich nie łapie nawet nie próbuje ale nie przejmuje się tym każdy maluch sam wie co i kiedy ma robić przyjdzie i na to pora
Dzionek zleciał i cały dzień nie miałam czasu na bb ale nadrobiłam jak zawsze
Byłam dzisiaj na imprezie w szkole u syna z okazji dnia mamy i taty było bardzo sympatycznie i Martynka grzecznie się zachowywała z ciekawoscią słuchała jak dzieci spiewały.Dzisiaj po raz pierwszy smiała się na głos ale to fajna sprawa jest niesamowite :-)a przy tym gadała jak nakręcona.Co do główki to juz od dawna ma ją bardzo sztywną nawet lekarka mnie opierniczała ze za szybko no ale co ja mamzrobić przeciez ona sama tak no jak moze być to moja wina nierozumiem,za to nie garnie się do zabawek nie trzyma ich nie łapie nawet nie próbuje ale nie przejmuje się tym każdy maluch sam wie co i kiedy ma robić przyjdzie i na to pora