reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

reklama
Dominika mam nadzieje ze wyjazd wypali:tak:milusiego wypoczynku.
Agusia no to nie zle mieliscie u tesciow;-)na szczescie jestescie juz w domku i wszystko ok.

Ciekawe jak tam Madzik po weselu?moze sie dzis odezwie:-p

A ja dzis dostalam 3 @ od porodu:angry::wściekła/y::angry:.Jak bedzie sie ciagla 3tyg jak ostatnia to ja zwarjuje:wściekła/y:.
U nas juz ladnie sloneczko swieci i za jakies 2h lecimy na spacerek,najpierw musze malego nakarmic i czekam na kupe;-)chyba zaraz bedzie tak mi sie wydaje:blink:

Dominika super taki wyjazd ze znajomymi-milego wypoczynku!:tak:
Agusia-tak to jest ze jak sa klopoty to kazdy ucieka gdzie pieprz rosnie (mam na mysli placz malej).No a z rodzina to najlepiej na zdjeciu sie wychodzi.Na pewno rodzinka cieszy sie mala,babcia zwlaszcza tylko moze nie wyszlo im okazywanie tego.(no poza babcia ktora sie dobrze spisala:tak:).Dobrze ze juz jestescie w domku i wszystko wroci do porzadku dziennego.Zawsze jak jade do tesciow (czesto z noclegiem z mala) to sobie mysle "wytrzymasz,za 24h bedziesz juz w domu,dziadkowie maja prawo do wnukow":tak::-D Taka mantra na przetrwanie,chociaz oni sa sympatyczni dosc i zajmuja sie mala.

U nas nic nowego-ja dalej na diecie,dzis narazie jestem na samej herbatce laktacyjnej (pije duzo i mam troszke pokarmu),jeszcze jutro sie pomecze,juz mam kilkaset gramow mniej-waze sie tak samo -w tej samej pizamie po porannym kiblu by miec proownanie.Brzuch na oko tez jakby ciut mniejszy choc centymetr tego nie potwiedza-nadal mam w pazie 80:baffled:
A mala czyni postepy ruchowe,opisze na odpowiednim watku.

czesc dziewczyny
Swoim zwyczajem zagladam tu po tygodniu nieobecnosci :-D
Temat wagowy znow sie wkradl widze. Ja mam niby tylko 4kg wiecej niz przed ciaza ale 2rozmairy wiecej-nie wiem jak to jest...wczeniej 36 a teraz duze 38 ale raczej to 40:baffled: Maz na poczatku mowil ze jak pieknie wygladam po tym porodzie, ze baby to zazwyczaj grube jeszcze dlugo sa itd ale juz mu sie cos odwidzialo- caly czas wspomina ze powinnam zaczac cwiczyc, a juz nie mowie jak probuje cos slodkiego zjesc-wzrok zabojcy:-) Nie zebym byla chamska, ale sam tez moglby co zrzucic:-p Jakos sie strasznie tym nie przejmuje, ale nie powiem- bardzo tesknie za dawna zgrabna Gosia ;-)
Ja po weekendzie u wrednej tesciowej- i bardzo pozytywnie jestem zaskoczona. Byla mila, zadnych uwag, ale mala wziela na rece tylko raz bo ponoc sie boi:confused: Coz zmuszac nikogo nie bede do jej noszenia...
Mam do was pytanko- czy bierze ktoras z was tabletki anty? Te jednoskladnikowe podczas karmienia piersia. Mi gina przepisala "azalia" i niby tam jest napisane ze mozna troche krwawic, ale troche to troche a ja musze z podpaska biegac przesiaknieta:baffled: I brzuch mnie boli jak na @ po tych tabletach no po prostu nie wiem....

gosia ja jestem na azalii, i miałam jedno jednodniowe mało obfite krwawienie, może zgłoś się do lekarza ?
a co do wagi i rozmiarów; ja mam 3kg więcej niz przed ciaza, ale za to rozmiarówka mi podskoczyła !! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Otóż w sobotę rano przymierzyłam (z ciekawości) spódnicę maturalną (przed ciążą za mała) a teraz okazała sie idalna ... madzia happy jak cholera że schudła, potem poszliśmy w poszukiwaniu kiecki na ślub cywilny, przymierzam 38 ... za małe 40 no też taka nie bardzo za to 42 za duże ... :szok::szok::szok: i w końcu kupiłam z rozmiaru 40. Ależ no jestem zszokowana, bo 40-42 to zawsze moja mama nosiła nie ja, a tu się okazuje, że "zmamciałam" :-p

Ja po azalii dostałam krwotoku i byłam u lekarza i muiałam odstawić tabletki i nie moge teraz brac żadnych chormonów:-(

I wczoraj po raz pierwszy się odważyłam na przytulani z mężem:tak: nic nie bolało i było suuuuper i z rana powtórka:-D

Co do @ to jeszcze nie miałam:no:

ewelcia mąż ubolewał że na popołudniówke do pracy, ale powiedział że się pośpieszy spowrotem:-D:-D:-D
:-D:-D:-D..........

U nas zastoj byl caly tydzien:wściekła/y::baffled:a dzis dostalam @:angry::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::angry::baffled:.

Cholera mialam isc z malym na spacer,wyszlam na dwor slonce swiecilo,a nagle zrobilo sie pochmurno maly zasnal i spi przed domem bo boje sie gdzies oddalac bo w kazdej chwili moze nas deszcz zlapac:baffled:.
A juz myslalam ze dzis tez bedzie ladnie tak jak wczoraj:sorry2:

reklama
Dziewczyny jak wy się rozkręciłyście z mężulkami :-D:-D
Ewelcia ja Ci współczuję tych @, ja przyznam że jeszcze nie miałam i mam nadzieję, że szybko nie będę miała :-) Przynajmniej masz teraz "wolne" Szymonek śpi a ty możesz sobie w domu poodpoczywać i mieć czas dla siebie.:tak:

Do góry