reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2009

reklama
Nika81 głowa do góry ja na siebie wogóle patrzec nie moge i chyba wszystkie wielkie lustra z domu powywalam bo wyglądam duuuuużo gorzj niz po pierwszej ciąży:-( Chociarz mąż powiedział mi dzisiaj że bardziej go pociągam niz jak byłam chuda;-)

Ewelcia-rowniez jak Eve uwazam ze najlepsze sa prezenty typu zabawki dopasowane o wieku (grzechotki,klocki,miski) lub jakies takie pamiatkowe gadzety w stylu glina do ozrobienia na odcisk stopy,ksiazeczka trojwymiarowa dziecieca z dedykacja od Ciebie,moze jakis album na zdjecia-wczesniej czy pozniej sie przyda.Niektore z tych rzeczy nie sa drogie,naprawde:tak:Cos sportowego dla starszakow w stylu pilka,plastikowe kregle itp?

Z zabawianiem dzieci jak nie spia to roznie bywa.Dzis moja Juli byla dosc marudna.Generalnie jednak ma sesje na macie takie po 40 min ze 2-3 razy na dzien,troche lezy w lezaczku gdzie przyczepilam jej miska zeby sobie w niego uderzala,troche spacer,troche noszenie w pionie lub "samolot" i zwiedzanie mieszkania i sie zejdzie jakos do snu:tak:

ewelcia z tą kartką dla "starszaczki" to super sprawa, smiało możesz kupić coś takiego :-) albi jakieś proste puzzle.
A dla maluchów może takie klocki: UKŁADANKA figury KLOCKI DUŻA KULA DO WRZUCANIA (642125955) - Aukcje internetowe Allegro
albo jakieś fajne zdreniane.
fajne sa te klocki,myslalam o takim czyms

Ewelcia-rowniez jak Eve uwazam ze najlepsze sa prezenty typu zabawki dopasowane o wieku (grzechotki,klocki,miski) lub jakies takie pamiatkowe gadzety w stylu glina do ozrobienia na odcisk stopy,ksiazeczka trojwymiarowa dziecieca z dedykacja od Ciebie,moze jakis album na zdjecia-wczesniej czy pozniej sie przyda.Niektore z tych rzeczy nie sa drogie,naprawde:tak:Cos sportowego dla starszakow w stylu pilka,plastikowe kregle itp?

:tak:
Sara dzieki sporo pomyslow mi podsunelas:tak:
Siedze na tej wichurze ze myslenie mi z czasem ciezko przychodzi:-D

Ewelcia,spoko przysluga za przysluge:-D.Co kupic mamie i tesciowej na Dzien Matki?Najlepiej to samo ale niekoniecznie,najlepiej symbolicznie do 50 zl na glowe.

Hura nareszcie się udało od rana nie mogę się do was dostać nie wiem co się działo.Chcę wam powiedzieć że ja też jestem czerwcową mamusią z 2006 ale nigdzie sie nie udzielałam wcześniej.Kiedy wasze skarby mają imprezki bo mój 25 czerwca. Ewelcia faktycznie jak chcesz dla każdego dzieciaczka coś przyieść to zacznij już szukać i też myślę że takie zabaweczki do wieku dopasowane ale kompletnie nie wiem co ci podpowiedzieć.

Mojej mamci i teściowej zawsze podobały się storczyki i nigdy jakoś ich nie dostały ja myślałam właśnie o tym .A może ramke ze zdjęciemi wnucząt

Kasiulka z ust mi to wyjęłaś :-D To fajny pomysł.
Jeśli zdjecia już mają to może podaruj im kubki ze zdjęciem Julitki :tak: Ja dostałam kiedyś podusię z naszym wspólnym zdjęciem9tzn moim i mojego M , ale na kubkach, koszulkach też wykonywali.

reklama
Hej hej
Wiem wiem nie bylo mnie :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::sorry2: ale juz sie tlumacze.Otoz pogoda cudna wiec ogrod i morze non stop kolor,spacerki,zabawy itd.Poza tym przyznam sie ze mieszkam w mojej wsi od sierpnia 2008 i poznalam nowe kolezanki:-),mieszkamy bliziutko wiec sie odwiedzamy ,wiecie ploty ,kawka itd.Jedna urodzila w styczniu wiec obydwie mamy malutkie szkraby .Jak sobie wstane o tej 7-8 rano to z dwojka dzieci mam troszke roboty:baffled:,obiadek sie przewaznie robi a ja na ogrodzie z dziecmi.Xavier jest aniolem :-):-):-),jest tak spokojny ze az sama nie dowierzam.Przesypia nadal cale nocki:-),jak pojdzie lulu okolo20-21 to spi do 5-6 rano.Zje i od nowa w kime do 10 rano ...je i spi ,sa przerwy na zabawe ale jak jest ladnie to sobie po porstu lezy w wozeczku i bawi sie wariatami pluszowymi co mu zawiesilam w budzie gondolki:-D.Kolezanki chca mi go ukrasc i twierdza ze tak to mozna miec dwojke dzieci:-D:-D:-D,jak jedno aniol...ale za to corka jest w wieku prawie 3 lat i jest niemozliwa,od niemowlaka lubila aby sie tylko nia zajmowano:baffled:.Tak wiec ostatnio sobie imprezki towarzyskie z innymi mamuskami uskuteczniam i to dlatego brak mi czasu,jak sie spotkamy kolo 12 to plotkujemy do 18ej:sorry2::tak:.
Z racji tego ze jestem administratorem innego forum to zagladam i tu i tam ,ale przyznam sie ze tam tez sie ostatnio opuscilam:sorry2:,choc tam zajmuje sie bardziej strona techniczna;-).
Co do rozmiarow to brakuje mi 4 kg do wagi sprzed ciazy ,brzuszek mam juz nieduzy,wchodze we wszystkie jeansy sprzed ciazy wiec jest o.k ,biodra nadal mam wieksze o dobre 3,5 cm...ciekawe czy to zejdzie ,ostatnio zeszlo wiec sie ludze ze i teraz.
Mleka coraz mniej,diety nie mam,zre juz wszystko,wlacznie z rzeczami rozdymajacymi hehe.
Z malym problemow brak:-),bilansik w 6 tygodniu zycia przeszedl bojowo,okaz zdrowia.Tak jak na poczatku spi,je i sraka i wcale mu sie to nie zmienilo.Zjada potworne ilosci mleka 180ml to juz norma.
No i oc by Wam tu jeszcze napisac ....aaaaaa oplaona jestem tak jakbym z Kanarow wrocila,od miesiaca praze sie na lezaku jak dzieci spia,a ze klimat nadmorski to efekty sa extra;-):tak:.
Okres dostalam tydzien temu ale juz mi sie konczy i bezbolesny byl yupiiiii
Ide teraz nadrobic troszke co tu poskrobalyscie:-)

P.S EWELCIA sen czadowy!!!! hehehe

Ostatnia edycja:
Do góry