reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

Kitki jak wyglada ta suchosc skory.. moja mala ma krostki i ostatnio tak jakby zamieniaja sie one w pomaranczowe plamy...;( mowia ze tradzik ale sama nie wiem..

Nadia ma taka sucha szorstka skóre, czasami jej peka na zgieciach (ale b rzadko), wyglada poprostu jak taka łuszczaca sie ale nie ma zadnych krostek, miała tez sucha buzie i na niej krostki ale to szybko wyleczyłysmy Oilatum Soft:-) z ciałkiem jest gorzej ale dzis po kapieli po raz pierwszy posmarowałam ja ta robiona mascia a ciemieniuche robiona oliwka i zobacze czy sa efekty. Malutka po tych wszystkich zabiegach pielegnacyjnych od razu zasneła:tak: dzieki czemu mama ma czas na internet:-D

reklama
heh Sara, tak to ja pisałam ze zazdroszcze Ci tego szybkiego terminu:-) ale nie w złym tego słowa znaczeniu;-) Ale Cie zrobili ale tak to juz z nasza słuzba zdrowia jest, w pn domagaj sie aby Cie teraz gdzies szybko wcisneli skoro przepadło to nie z Twojej winy, moze sie uda:tak:

Dziewczyny musze sie pochwalic dzis sie wazylam i jest o 2kg mniej czyli cala moja waga z przed ciazy osiagnieta huraaaaaaaaaaaaaaa. A nie odchudzam sie mały chyba wszystko wyciaga a głodna jestem tak ze bym konia z kopytami zjadła.

kasiulkaW gratuluję ;-)
Co do różnic w cenach to nie wiem skąd się one biorą, w moim "mieście" ;-) są 3 apteki obok siebie, i w jednej szczepionka 6w! jest za 190 zł a w drugiej za 170 :-D lub 175 nie pamiętam dokładnie, bo będę płacić za nią w piątek.

Kasiulka gratulacje!!!! Moja waga stoi w miejscu :wściekła/y: a jeszcze 10kg do zrzucenia:baffled:

Sara bądź stanowcza i twarda w poniedziałek! Muszą Ci dać wcześniejszy termin, przecież to nie z twojej winy nie odbyła się wizyta!

Kitki Gabrysia też miała taką bardzo suchą skórkę. Smarowałam ją robioną w aptece maścią (3% kwas borny z euceryną) i teraz ciałko ma idealne:-)

Kasiulka fajnie ze juz osiagnelas wage z przed ciazy bez zadnej diety.
Ja sie katuje 2tydzien dieta i jeszcze nie osiagnelam wagi z przed ciazy:baffled:
Sara tak jak dziewczyny pisza jak pojdziesz w poniedzialek nie daj sie zbyc tak latwo!!!

Tak,tak kochane,macie racje -wiem ze musza dac mi bliski termin bo ja osiwieje od tego czekania na wizyte.O swoich dylematach z neurologami napisalam tez dzis w watku o opiece nad maluszkami.

KasiulkaW ale masz fajnie z tą wagą, ja wczoraj wreszcie na kontroli byłam u gin po tych przejściach poodowych bo bałam się że może z drugim dzieckiembyć ciężko ale lekarz powiedziałże wszystko w najlepszym porządku i śmiało z drugim mam się nie bać że jestem jak "nowa" ha ha:-D:-D:-D ale w miejscu szwu czje tak jakby takie zdrętwiełe wy też tak macie??? po za ty jeszcze z mężem nic nie było bo bałam się do kątroli muszę sprawdzić jak będzie choć boje się troche:angry::angry::angry: Wagę też wczoraj u lekarza sprawdziłam odrazu 3 kg z przed ciąży ale ze 2 kg przytyłam przed więc muszę zrzucić 5 kg karmie piersią a waga staneła w miejscu czy to już tak będzie ?????:dry:po ciąży mam grubsze uda lekką fafdkę na brzuchu, boki i ręce jakieś przedramiora grubsze a tylko 3 kg na plusieDZIWNE!!!

Ja jak ostatnio sie wazylam to zostalo mi 6kg do wagi z przed ciazy.. Ale ze zanim zaszlam w ciaze to juz schdlam 4kg wiec jak zleca 2kg to bedzie dobrze. chociaz widze ze proporcje sie zmienily u mnie strasznie.. zawsze mialam waziutkie biodra i szczuple uda a teraz biodra wydaja mi sie szerokie..:-( no ale nie przeszkadzaloby mi to gdyby te boczki zeszly.. one najbardziej mnie denerwuja.. czuje sie przez nie taka spasiona.. hehe:-D

reklama
Witam:tak:

Od dnia porodu czekam za pieniędzmi z macierzyńskiego i dzisiaj dostałam telefon z firmy że zmieniły sie przepisy i musze najpierw napisac wniosek udzielenie uropu macierzyńskiego:wściekła/y: ciekawe kiedy dostane pieniądze:angry:

Do góry