reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

Avanti-ja tez po ciazy nie wygladam za dobrze,daleko mi do wizerunku sprzed ciazy:zawstydzona/y: Po pierwsze mam kilka nowych rozstepow do kolekcji (wczesniejsze mam okresu dojrzewania) w okolicach "boczkow"-no i wlasnie,przede wszystkim zmora sa te okropne boczki-schaby-jak zapne spodnie to to cholerstwo sie wylewa w okolicach nerek.Z cellulitem tez kiepsko,musze sie wziac za siebie:baffled:Z brzuchem tez nie jest dobrze-az nie do uwierzenia bo przez pierwszy miesiac po cesarce tak pieknie mi sie to brzuszysko wchlanialo!A teraz d*pa-maz,mama i dzis kumpela mowia zebym szla do ginekologa bo brzuch zamiast malec nieco mi sie zwiekszyl i w efekcie wygladam jak w 4-5tym m-cu:eek:Az sie boje,bo @ tez mi sie juz 2 tyg spoznia po tej pierwszej.Kurde,moze jakis miesnaik mi tam rosnie lub sluzowka na gigantyczna @ sie rozrosla ze mam wiekszy brzuch?-martwi mnie to troche i po weekendzie ide na USG i do ginki.A pas sobie chyba jednak sprawie,drogi nie sa.

Ale jak to wrozka dzis mowila-ze zdrowiem wszystko u mnie OK:-D Offtopic-Dzis bylam z psiapsiola na targach "niezwyklosci,zdrowia i urody" - hehe,takie tam w stylu bioenergoterapeuci,wrozki,irydologia,aura,talizmany,fotele masujace (oczywiscie skorzystalam rozmasowac sfatygowane dzwiganiem Juli plecy),naturalne kosmetyki i ekologiczne zarcie-jednym slowem totalne PIERDETY,ale ja to czasem lubie rozne takie glupoty:-)Oczywiscie skorzystalysmy z kumpela z wrozki-my to traktujemy humorystycznie nie na powaznie,wiec spoko,nie ma strachu.Same superlatywy sie nasluchalam,ze w malzenstwie super,ze ktos nas kasa zasili (ciekawe kto???;-)),ze harmonia,zdrowie,ze maz zmieni prace na lepsza w ciagu 6 m-cy i takie rozne juz nie pamietam nawet co no i ze mam byc mniej podejrzliwa w stosunku do meza bo to dobry czlowiek wg kart jest:-) Czyli mam mniej na niego warczec... hihi;-)

PS.Aczkolwiek jak nie bylo mnie w domu te 5 godzinek,wracam a tam Juli z opuchnietymi i podkrazonymi oczkami od placzu.Wiec pytam meza czy dlugo plakala a on "nie,jakies 5-10 min".No coz,nie bede podejrzliwa... :D

Vinniki-ale Romus pieknie na wadze przybiera-szok!!!
A dieta SB to chyba na cellulit tez dobra?Ale ja bez zmieniaczkow i innych weglowodanow sie chyba nie obejde...:zawstydzona/y:Nie wyrzekne sie chyba,slaba wola...
Justyna-wczoraj mialas ciezko ale za to dzis spi Ci dziewczynka:tak:
Julia-kurcze cos macie z tymi alergiami w rodzinie skoro obaj synkowie z tym walcza.Ale ty dzielna kobita jestes i dasz rade!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Sara własnie o to chodzi że w naszych rodzinach nikt nie cierpi na żadną alergie:no:

a co do wyglądu to ja się przed chrztem wczoraj aż poryczałam bo nie miałam się w co ubrać:-( a niby zostało mi tylko 3,5 kg jeszcze, ale po pierwszej ciąży jeszcze 20kg, więc chciałabym zgubic jakies 15kg ale wiem że mi sie nie uda:-(

czesc mamuski
u nas juz lepiej malutka doszla do siebie ja tez mialysmy straszny katar mala miala inhalacje i juz po katarku
dzis lazilismy dlugo na dworku piekna pogoda
mala ciagle obzartuch przy cycu by siedziala ze spaniem roznie ale co 3 sie budzi w nocy i cyca chce pare razy nam przespala 6 h ale to bylo pare razy
niedlugo kolejne szczepiena ostatnio byla wazona i ma 5,5kg zakladam jej juz 68cm ciuszki a nawet body na 72 ale to ma luz wtedy wiec rosnie nam kruszynka musze obiecany zdjecia wstawic i ze chcrztu i inne ale zawsze nie mam kiedy malo czasu mala teraz w dzien ne chce juz tak spac gadac trzeba z nia i sie bawic na roczkach ponosic bo lubi swiat ogladac hehee
nic mykam pod prysznic poki spi
pozdrawiamy serdecznie :-)

Julia,aha czyli to tak samoistnie,taki samozaplon z tymi alergiami u synkow.Ale wiesz co,podobno z AZS sie wyrasta-tak czytalam.Ty na pewno wiesz lepiej ode mnie bo jestes doswiadczona w walce z ta przypadloscia.Ale ja cie mam kochana za silna psychicznie kobite i wiem ze dasz rade z tym wszystkim.

no wczoraj dwie godziny płaczu a dziś kąpiel i zasnęła bez żadnego kwękania!!! te dzieciaki to jednak dziwne są. mam nadzieję, że da mi pospać tak jak zwykle. na szczęście zwykle jak zasyia o tej porze (mniej więcej 21.30) to potem śpi ładnie do 3-4 więc luz. nawet zdążę sie wykąpać i cos jeszcze w domu zrobić.. chociaż zwykle jestem tak zmęczona, że nie robię;-) ale swoją drogą to jednak zupełnie inaczej jest jak mąż jest w domu. przynajmniej może z nią chwilę posiedzieć a tak to nic nie mogę zrobić. nawet śniadania nie miałam kiedy zjeść. a jak przyjeżdża mój do domu to od razu inaczej... posprzątałam dzisiaj chociaz cały dzień na działce to i tak miałam siłę i czas - bo nie ja siedziałam z małą...:-p

bardzo mnie brzuch boli - tak poniżej rany...:confused2: chyba się czoraj przedźwigałam niestety. bo to fotelik z wielkim klockim w środku, plecak z jej rzeczami pies i zakupy... co prawda tylko chleby i bułki ale zawsze. no i boli dzisiaj...:-(

a co do wyglądu to nie będe komentować... wiem że w 1 miesiacu duzo się gubi - ja 10 kg z 15, a potem musi być pomalutku bo inaczej pokarm można stracić. tymi 5 kg które mi zostały mnie nie przerażają. gorzej z proporcjami... cycki mam olbrzymie i boje się, że już żadnej bluzki sprzed ciąży nie założę...:baffled: chyba będę musiała wymienić całą garderobę. na razie ciągle chodzę w ciążowych spodniach - co prawda w tych najszczuplejszych z początku ale nie mogę założyć swoich spodni sprzed ciąży. w pasie może bym się zapieła ale gorzej z biodrami. nie rodziłam naturalnie a i tak jakoś się rozeszłam...:baffled: nic na mnie nie pasuje - jest to trochę dołujące. kupiłam ten pas poporodowy pani teresy ale na razie boję sie go założyć z powodu tego bólu brzucha...:-p

dziewczyny mam jeszcze pytanie...
gdzie jest ta galeria, w której wklejacie zdjęcia itd?? bo nie moge znaleźć a jak opisujecie co na tych zdjęciach to też bym chętnie zobaczyła...:tak: Myślałam, że to na tym albumie zamkniętym, który jest na początku strony... tak gdzie marcowe maluszki i mamusie ale ciągle nie mam dostępu do tego albumu więc mam wątpliwości.

Justyna,tak wklejamy foty na watku zamknietym.Jak nie masz tam dostepu ani oporow to dawaj corcie tutaj,chetnie ja popodziwiamy:-)

Ja z mezem ustalilam ze co jak co ale raz na tydzien to ja wychodze z domu na popoludnie/wieczor.Dla wlasnego zdrowia psychicznego-nie mozna krecic sie tylko w 4 scianach lub po okolicznym parku czy sklepach.Obojetnie czy to bedzie na karmi/sok do pubu z kumpelami,czy na zakupy do centrum czy na fitness (zaczynam od czerwca),czy gdziekolwiek-mam prawo wyjsc a on posiedzi z mala i juz.
Ale po wczorajszych "hulankach" na targach niezwyklosci dzis boli mnie gardlo.Wyletnilam sie na bluzke z krotkim rekawkiem bo byl upal nie pomyslalam ze wieczor chlodny bedzie i chyba mnie przewialo-ja to mam szczescie:baffled:A wrozka mowila ze ze zdrowiem OK:-D-moze jeszcze wyjde z tego i to chwilowa niedomoga.Aha,i zaczyna mnie bolec brzuch jakby na @-oby,oby!

Sara ty czekasz na @ a u mnie bedzie w srode 2tyg od kad ja mam:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
juz mam dosc po porodzie podpaski teraz znow:baffled::baffled::baffled:
a leci mi jak biednemu z ch**a (sory za wyrazenie ale jestem zla!!!!!!!1)
polecialo by mi ze 4dni wiecej i koniec.......
ja tez mialam isc do wrozki z m siostra i kuzynka we wrzesniu jak bylam w polsce ale jak m sie dowiedzial to mnie nie puscil.
a powiedziala mu wtedy 4,5letnia gabrysia(corka jego siostry)bo przez przypadek nas podsluchala:baffled::baffled::baffled:

ja dzis zaczelam dietkeSB:tak:
wczoraj zakupilam wreszcie nowa wage elektroniczna mam nadzieje ze nie bedzie mnie oszukiwala:-)

reklama
Do góry