reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

reklama
no prosze;-) Moim marzeniem jak byłam jeszcze dzieckiem było zeby jezdzic karetka ktora robi "łi-ło-łi-ło" i ratowac ludzi- dlatego wybieralam sie na medycyne ale potem sie dowiedziałam ze istnieje taki kierunek jak ratownictwo-co nie powiem mnie ucieszyło bo ominela mnie fizyka na maturze:-p Studia tez fantastyczne, bardzo duzo praktyki co mnie cieszy- zobaczymy tylko potem jak to z praca bedzie. Strasza nas ze to praca na góra 5lat bo potem człowiek nie wydala psychicznie, a Ci co probuja dłuzej to sie własnie w takie potworki zamieniaja jak ci z Łodzi "łowcy skór"- ale ja narazie o tym nie mysle:tak:

Evulek nie sadze ze moje skurcze ustaly po podaniu za pozno zzo,bo ja prosilam juz wczesniej o to ale polozna ktora byla przy mnie caly czas mowila ze za wczesnie a ja jej wierze bo naprawde ona byla super,potem przyszla nastepna zobaczyc co sie dzieje i tez stwerdzila ze za wczesnie potem byl gin i to samo.
U mnie byla inna sytuacja bo....w sobote o 3 nad ranem odeszly mi wody i oni mnie za dlugo przytrzymali bez wod,bo dopiero w niedziele po 10godz.wzieli mnie na porodowke a sobote na noc dali tabletki na spanie i na "uspienie"skurczy(wyciszenie).

Edis, Gosia - ja to Was podziwiam, ja bym padła psychicznie w takiej rpacy... PRzede wszystkim to na studiach jeszcze bym nei dala rady, hehe.

Caro - kurcze z jednej strony zazdroszcze - ze jutro juz bedziesz po wszystkim. A z drugiej nie, bo ja cc sie panicznie boje:szok: Jestem cykor jesli chodzi o wszelkie operacje, rózne zabiegi jakos znoszę niezle, ale jak pomysle o rozcięciu ciała, to sie wzdrygam:no:
moonik, ja mam to samo- wole chyba zeby mnie na pół rozerwało niz zeby mnie mieli kroic- poza tym nie lubie byc unieruchomiona, a przeciez do cc musza cie przynajmniej w połowie "sparalizowac"... Ja to bym wszystkich pogryzła ze złości ze sie ruszyc nie moge

a podziwiac to nie ma co- ja podziwiam ludzi którzy moga i w dodatku jeszcze lubią np siedziec cały dzien nad papierami w jakiejs ksiegowosci czy cos...brr ja to bym tam dopiero psychicznie zeszła.

Hehe, Gosia, ja tam moge w papierzyskach siedziec, nad jakimis raportami, prezentacjami, cyferkami...:-D

Dziewczyny, a wracając do tematu jazdy samochodem - jak wy dajecie rade usiedziec za kółkiem?? Ja jako pasazer ledwo wsiadam i wysiadam do auta, jakbym miala pedaly zmieniac i kierownice trzymac, to nie wiem, jak... Brzuch by misie na kierownicy chyba opierał:-D Ja juz od dawna nie jezdze, nawet na krotkie trasy. Tylko ze 2 razy wracalm z imprezy, no ale maz siedzial obok. Nie mam do siebie teraz zaufania, do refleksu, do mojego ciala (jak mnie cos zakluje, to na chwile uwaga mi sie wyłącza) no i do wzroku.

ja stwierdzilam ze za slaba jestem psychicznie...jak widze wypadek samochodowy a nie daj boze zwloki pod workiem schowane to od razu rycze.....a co dopiero jak mialabym patrzec na ...nawet nie chce myslec.....
siedziec przy biurku tez bym nie potrafiła...
za to uwielbiam zajmowac sie rodzinka moja.....taka ze mnie kura domowa:)
A Edis tez ratownikiem medycznym jest?

reklama
rany a ja nie umiem oddychać nie chodziłam na szkołe rodzenia i jak przeczytałam o Evulek to az mnie zmroziło :(. Wogle mam co raz większą panikę w oczach :( tylko się modlę zeby dac rade i nie skrzywdzić swoim strachem dzidzi :(

Do góry