reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

magmil, nik-a---no to chyba wy w kolejce do porodówki to juz stoicie...

napisała di mnie julia...zeby za nia trzymac kciuki bo bedzie miała transuzje...i ze byały ma problemy z oddychaniem...ale co sie dzieje dokładnie to nie wiem

magmil, edis...ja nie wiem co wyeliminowac z diety...tylko tak sobie pomyslałam ze czekolady to moze lepiej nie...na kolacje kisielek zjem, na sniadanie i tak jem płatki, a w ciagu dnia bede podgryzc cos lekkostrawnego...co prawda na obiad mam gołabki, ale mysle ze to nie najgorzej...
ze do mleczka przejdzie to jedno, ale zeby potem mozna było normalnie z toalety korzysac....kurde-normalnie sie boje jak to bedzie po porodzie...
no własnie-mamy które rodziły-bardzo boli jak sie człowiek napina?

reklama
Olek, dzięki ze nas poinformowałeś o Waszym szcześciu. Życz Dominice szybkiego powrotu do sprawności i powiedz jej, ze czakamy tu na Nią :-) Ucałuj Jasia:tak:;-):-)

Gratulacje dla Dominiki niech się syn zdrowo chowa.
Mordoklejko co do korzystania z toalety po porodzie to ja miałam trochę trudności.
Na 3 dzień wziełam czopek glicerynowy i naprawdę pomogło ...
... później już było oki.
Ale myślę że to sprawa indywidualne jedne kobiety nie mają z tym problemów drugie mają .

No własnie i weź tu pojmij wstyd zeby nie wiedzieć ktory to tydzień jedyne co wiem to ze termin mam na 27 i wg wyliczeń zostalo 14 dni czyli dwa tyg. Moze w okolicach tego dnia wreszcie urodze
Dominiko szybkiego powrotu do domku pełni sił zdrówka dla małego i dla Ciebie :)))

Ostatnia edycja:
witam dziewczyny:happy:
Widze ze kolejna marcoweczka urodzila,gratuluje.Niezle nam to teraz leci:-)
Biedna Julia-trzymam mocno kciuki!
Co do tego jedzenia to ja sie nie przejmuje i wtryniam wszystko-wydaje mi sie ze porod jest tak wielkim wysilkiem dla organizmu ze i tak wszystko spali, a jak nie to ja i tak mialam zawsze tak bolesne okresy ze mdlałam i wymiotowałam-wiec mysle ze porod inaczej nie minie..
Ja kolejna noc z ciaglymi skurczami, i najlepsze jest to ze co noc to mocniejsze. Teraz tez ciagle brzuch mi sie napina i pachwiny ciagna, no coz zobaczymy co z tego wyniknie. Biore sie za porzadne sprzatanie tak mnie dzis naszło pewnie po tym wczorajszym gorszym dniu- wieczorem ryczałam jak głupia i mąż mnie pocieszał a ja taka niedobra dla niego byłam az mi glupio:zawstydzona/y: Dzis mam pierwszy termin z usg(ten na suwaczku jest ostatni)-oj jakbym chciala zeby ten 13-go piatek był szczesliwy:tak:

Ja własnie jakis czas temu Was o to pytalam, tylko, ze gdzies to umknelo. Chodzilo wlasnie o to czy by nie zaczac uwazac z jedzeniem, bo jak np zjem cos ciezkiego lub uczulajacego i bede miala dosc szybki porod czy to nie trafi do mleka.
moja pediatra wręcz uwaza , ze jesli sa podejrzenia ze dziecko bedzie po rodzicach alergikiem, albo ze starsze bylo alergikiem to np nalezy w tym ostatniom okresie unikac potraw alergizujacych ...szczegolniem mlecznych....moj M mi tak ciagle powtarzal zebym tyle nabialu nie wcinala bo znow bedziemy mieli malego ze skaza białkowa ...a teraz mu zwracam honor bo widze,ze mial racje...

trzymam kciuki za Julie....
jej ja to sie strasznie boje jakis komplikacji....czasem dopada mnie moja tanatofobia ...a wtedy ciagle mysle ze zator płucny, ze to ze tamto....wiem głupio gadam....ale ja tak juz mam....

Witajcie!!! Udało mi się przedrzeć przez wszystkie wypowiedzi od wczoraj J

Caro81 – pomidorowa to chyba moja sprawka J chyba z krupniczkiem też było podobnie J

M*R* - dzięki, z tym nerkowcem to nie wiedziałam…za dużo nie zjadłam ale teraz już nie tknę…

Modroklejka – u mnie tez maleństwo kręci się od samego rana co mnie uspokoiło, bo już kilka dni z rzędu ruchy były tylko między 15-18tą a dziś taaka niespodzianka z samego rana. Bardzo mnie to cieszy.

Nika81 – u mnie też problemy ze wstaniem z łóżka i nadgarstki bolą bo się nimi podpieram, chociaż brzuszek też niby nie za wielki. Jak inna lekarka usłyszała, że mój doktor określil dziecko na 3400 to się zasmiała – ona w to nie wierzy… J
A jak dużo kucam to czasem aż trudno po kolejnym razie mi się podnieść, stawy nawalają w kolanach.

Agusia1987 – moje marzenie to samo – 21 marzec, pierwszy dzień wiosny, znak zodiaku baran J

Dziewczyny, z tym rozwarciem to chyba coś nie teges…. Ja jak byłam u swojego lekarza w czwartek powiedział, że rozwarcie na 1,5 cm a poniedziałek u innej pani doktor i ona powiedziała, ze na palec…

Nika81 – mówi się skończone tygodnie jak z wiekiem, czyli u mnie jest 39 a w niedziele będzie skończony 40ty. Au mnie w przychodni jak jest już za połową tygodnia to powiedzieli by już, ze jestem w 40tym tygodniu.

M*R* - my będziemy sami z mężem, nie wiem jak sobie damy radę. Jakby coś to będę wołać mamę albo siostrę, które mieszkają 60 km ode mnie.

Dominika81 – serdeczne gratulacje!!!!!! Wszystkiego najlepszego dla Ciebie i synusia. No i żeby tak mój maż chciał tu odpisać jak ja nie będę w stanie… J

Dziś wstałam o 9tej, spało się nawet całkiem, dwa razy w nocy budzenie na siusiu. Tylko jak zjechałam z poduszki to niezbyt wygodnie boli między brzusiem a żebrami, ciągnie strasznie.

Dziś na śniadanko świeży chlebek ciemny 12 zbóż z dżemikiem morelowym J

U nas piękne słoneczko za oknem.

Dziś w planach polerka sypialni i spacerek, pomidorowa od wczoraj na obiad, do tego będzie jajko sadzone J

Mięło dzionka!!!!!

aa... i objawów jakichkolwiek brak.

reklama
Caro81 mi nawet lekarz mowi tak jak pokazuje moj suwak pytalam siostry i mowi ze jak mam np 38 i 1 dzień to jest to 38 a nie 39 tydzień...szczerze zwariowałam juz i nie mam pojęcia jak to się liczy

Nika to jest tak, ze jak masz 38 tyg i 1 dzien to jestes w 39 tygodniu. Natomiast jak idziesz wtedy do lekarza to np w kasiazeczce ciazy wpisyje Ci 38 tc bo on mówi o skonczonych tygodniach. To tak jak z latami. Ja mam 30 lat, ale zaczełam 31 rok zycia.

Piszecie, że 2palce rozwarcie to jakieś 4 cm:szok: - aż sprawdzałam linijką i faktycznie.

Ja chyba bede dla wlasnych potrzeb przyjmowac ze 1 palec to 1,5 cm, tak jak napisała Midnight. Czyli mam jakies 3 cm. Ale co to za roznica jak i tak nic nie chce sie ruszyc?

Acha i pytalam poloznej kiedy powinnam przyjechac jak zaczna sie skurcze. I ona powiedziala ze jak beda co 3-5 minut, ale powiedziala tez ze jesli bede czula ze skurcze sie nasilaja, a czam miedzy nimi niekoniecznie sie skraca to tez warto przyjechac. A ktoras z Was ostatnio pisała, ze ma coraz bardziej bolesne skurcze!

Do góry