reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

Nik_a - o ludzie, jak ja Ci zazdroszczę takiego rozwarcia!! Jak skurcze się nasilają co noc, to pewnie dziś w nocy wylądujesz na porodówce:tak:

Nika81
- podnoszenie się z łóżka to jest porażka, chyba już mięśnie wyrabiamy w rękach do noszenia dzidziusiów, hihih:-D

Odnosnie jedzenia w czasie ciązy - z tymi alergiami to nie jest tak łątwo przewidziec. Niektórz uwazają, ze jedzenie cytrusów w czasie ciązy sprzyja alergiom. Orzechy sa bardzo uczulające, ale nie zawsze. Ja orzechów nie jadlam (sama zle sie po orzechach czuję), ale pomarancze i grejpfruty mnie ratowały kiedy mialam mdlosci...

reklama
Midnight, a więc to Ty jesteś sprawczynią moich zachcianek odnośnie zupek:-D Oj czekaj jeszcze ja Ci kiedyś na coś apetyt narobie:-D Ja dzisiaj na obiad placki ziemniaczane robie. Dzwoniłam do męża i pytałam na co ma większą ochotę placki, czy naleśniki i on placki wybrał.
A propo rozwarcia to chyba się zgadza u Ciebie. W czwartek miałaś 1,5cm, a w poniedziałek już 2cm (czyli 1 palec):tak:

Olek dziękujemy za wieści o Dominice. Gratulacje i dużo zdrówka dla Was.

Julia, mam nadzieję, że u Ciebie i maleństwa wszystko będzie dobrze. 3mam kciuki i dużżżżżżżo zdrówka życzę

Gosia88 no to może dziś, coś się wydarzy?

U nas za oknem dzisiaj słoneczko świeci i od razu przyjemniej człowiekowi na sercu;-)

magmil - kiedy skurcze będą dopiero co 3-5 minut? Mi lekarz powiedzial, kiedy będą regularne co 10 minut. Chociaż ja itak wezmę swoją strategię co 8-5 minut b myślę,że co 10 to za wcześnie a co 3 min to chyba ciut za późno????

Midnight, a więc to Ty jesteś sprawczynią moich zachcianek odnośnie zupek:-D Oj czekaj jeszcze ja Ci kiedyś na coś apetyt narobie:-D Ja dzisiaj na obiad placki ziemniaczane robie. Dzwoniłam do męża i pytałam na co ma większą ochotę placki, czy naleśniki i on placki wybrał.
A propo rozwarcia to chyba się zgadza u Ciebie. W czwartek miałaś 1,5cm, a w poniedziałek już 2cm (czyli 1 palec):tak:

:) ja mam chęć na placki ziemniaczane, moze zrobiłabym w poniedziałek -jakie plany - poniedziałek :) jak na niedzielę mam termin :-D
ale jeszcze nigdy nie robiłam i nie wiem czy wyjdą....

magmil - kiedy skurcze będą dopiero co 3-5 minut? Mi lekarz powiedzial, kiedy będą regularne co 10 minut. Chociaż ja itak wezmę swoją strategię co 8-5 minut b myślę,że co 10 to za wcześnie a co 3 min to chyba ciut za późno????

Wiesz co mi mogla tak powiedziec bo ja mieszkam 5 min od szpitala. Ale moze jak ktos ma dalej to powinno sie wyjechac wczesniej.

Czytam was i chcialabym tez wiedziec czy mam wogole jakies rozwarcie hehe.. Brzusior zaczyna mnie znow pobolewac i caly czas ciagnie na kupcie ale za to wszytkie plamienia ustaly wiec chyba nic z tego nie bedzie chociaz ja sie ciesze bo ten katar jest masakryczny!!! Lecze sie witaminkami i herbatka z miodem i cytrynka.. A na katar mam jakas masc majerankowa:baffled::baffled: ale powiem wam ze troche lgi daje :-) Ide chatke ogarnac bo dzisiaj kupaaaaaa gosci sie zapowiada a ja w takim fatalnym stanie...

reklama
Witajcie mamy :-)

My oczywiście 2 w 1....mąż dziś wyjeżdza i bardzo sie boję ze pod jego nieobecność coś zacznie się dziać-chociaż lekarka powiedziała, że jestem " pozamykana " na trzy spusty....tylko wieczorem mi sie macica troche stawia, ale to nie boli....:-p

Mąż wraca w niedziele w nocy....może nic nie będzie...

Do góry