reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

reklama
Justina wiem o cco chodzi,tylko ze ja nie mialam pokarmu,a dostawialam nawet co pol godzin maly sie darl w nieboglosy!!!ciagle byl glodny.
Jak chcialam sprawdzic laktatorem w szpitalu ile mam mleka to nie mialam wogole.
Potem po kilku dniach sprawdzalam i w butelce bylo tylko na dnie z jednej piersi z drugiej nic nie lecialo.Meczylam sie ja i synek nic nie lecialo,potem cycki zrobily sie jakies twarde musialam masowac okladalam goraca pielucha i znow masowalam,polewalam goracym prysznicem myslalam ze to cos pomoze a tu nic.Laktatorem odciagnelam tylko tyle co na lyzeczke od herbaty z jednego cycka z drugiego nic!!!!Wkoncu obwiazalam piersi kapusta zeby zgubic ta resztke pokarmu z cycka.
Teraz nie karmie piersia tylko butelka :-:)-:)-:)sorry2::sorry2::sorry2::dry::dry::dry:.

Mam nadzieje ze chociaz Tobie uda sie pobudzic laktacje i bedzie Ci dane karmic Olka tylko piersia-POWODZENIA

Witam:happy:
Wlasnie wrocilam z miasta i kupilam sobie sweterek ale taki po ciazy heheh:-D nie moglam sie oprzec :-p A ze zostalo niewiele czasu to pomyslalam ze do tej pory nieznudzi mi sie lezac w szafie :-D

Modroklejka ja tez jestem za polaczeniem tych watkow :tak:

Moonik to mnie pocieszylas :-) moze ja tez jednak jakies tam skurcze mam tylko ich nie czuje ;-)

Justyna a moze on jest najedzony tylko po prostu krzyczy bo przy cycu mu lepiej, cieplej, i blisko mamy....taki moze maly terrorysta....
dziewczyny a jak wasze brzuchy po porodzie...wracaja juz na miejsce????

Justina podobno w 5-6 dobie po porodzie jest kryzys w karmieniu i po prostu trzeba to przetrwac... może faktycznie Mały chce być blisko ciebie i wtedy czuje sie bezpiecznie!!

tanu super artykul dziekujemy :-) no dobrze.. dałam mu po kapieli mleczka i teraz przystawie mu tylko piers.. po jedzeniu odstawiam go do lozeczka bo nie chce przyzwyczaic na spanie z nami ale postaram sie to tak podzielic aby czul bliskosc maminego cyca.
Macie dziewczyny rację. postaram sie to unormowac bo mimo wszystko chcialabym przetrwac ten kryzys czestego karmienia i przynajmniej przez czas macierzynskiego go karmic piersią a pozniej sciagac pokarm i po pracy znowu karmic.

Justina trzymamy kciuki!!
Napewno się uda!! Ja mojego Jaśka karmiłam długo jakoś 20 miesięcy!! A pierwszego dnia po porodzie myslałam że się już nie uda..

reklama
Do góry