reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

reklama
Myfa , wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek!!!

A ja posprzatalam troszke w domciu , popralam cale gory rzeczy bo ostatnio nie mialam na to sil i sie nazbieralo:-) leniuch ze mnie ostatnio.Ale jakos nie mam weny na robienie obiadku...moze cos podpowiecie:-)

Witajcie
ja dzis nie spałam do 4 nad ranem! najpierw miałam skurcze ale przeszły jak zwykle pook 2 godz. a pozniej zaczeła mnie strasznie bolec głowa. Bolaco mnie w skroniach, nad oczami i tył głowy i tak na zmiane. wziełam paracetamol, po dwoch godz. drugi i nic! Pozniej wzielam jeszcze Ibuprom. Kurde ale tego chyba nie mozna w ciazy prawda? Ale tak mi glowa pekała i skakało cisnienie ze myslałam ze wykituje:crazy: juz od kilku dni mnie bolała głowa ale nie tak bardzo.

Powiedzcie co z Ibupromem, mozna?
Laila - pisałaś ostatnio o problemie z bólem głowy, jak sobie radzisz? Co bierzesz?

ooo ciekawy problem...ja tez ostatnio cierpie na silne bole glowy , ale ratuje sie paracetamolem i amolem , ktory wcieram w skronie lub tyl glowy , w zaleznosci od miejsca w ktorym bol sie nasila.
A ostatnio to nawet pozwalam sobie na mala kawe bo to od cisnienia , ale po kawie niestety jest dobrze tylko przez chwilke:-( Ale ja osobiscie polecam amol!

Kitki mi się wydaje że nie można, ale nie przejmuj się jedna tabletka na pewno nic nie zaszkodzi. Gdzieś na innym forum czytałam że apap można brać w ciąży bo czegoś tam nie zawiera w sobie. Nie pamiętam już do końca. Mnie głowa w ciąży nie boli więc niestety nie pomogę :baffled:.

Ja raczej stosuję Apap, ale jak raz nie miałam wziełam Ibuprom. Myślę, że od jednej tabletki nic się nie stanie. Moja siostra miała tak potworne bóle głowy pod koniec ciąży, że lekarz przywolił na coś silniejszego (ale bez przesady z częstotliwością), a moja chrześniaczka urodziła się zdrowiutka :-) Myślę, że poprostu nie wolno przesadzać z ilością. Ja zazwyczaj biorę tabletke i jak mi nie przechodzi robię sobie kawę. Na dzień dzisiejszy musi mi to wystarczyć.

kurcze, a wiecie? mnie też boli często głowa w ostatnim czasie. Zastanawiałam się od czego. Nie mam aparatury do zmierzenia ciśnienienia chociaż troche się obawiałam gestozy. Staram sie niczego nie brać, robię sobie krótkie spacerki i to wszystko. Czasem to pomaga. W czwartek wizyta u gina.

Kitki mnie ostatnio tez tak strasznie bolala glowa i jak pytalam na forum to dziewczyny polecaly apap ale ja niestety akurat nie mialam (ibupramow za to od cholery ale czytalam na ulotce ze lepiej nie brac) ale pewnie jedna tabletka nie zaszkodzi ja lezalam wtedy caly dzien ze scierka na glowie:baffled: i skutki male ale coz..

volcan ja na urodzinową kolację dla męża robię placek po wegiersku, czyli placki ziemniaczane z gulaszem:-) az mi ślinka cieknie.
Ale okazało się że nie mam mięsa w zamrażarce odpowiedniego i musze do sklepu skoczyć:-( Ale to i tak miałam jeszcze do kwiaciarni po róze wiec po drodze będzie.
A ja już biore się za ubijanie śmietany do tortu:-D oby tylko zdążyc do 18 ze wszystkim... :szok:

a co do tabletek to nie ma co przesadzac bo od jednej tabletki nic sie nie stanie, ale jesli się da to używac jak najmniej. Osobiście ja wcale tabletek na ból głowy nie biorę, staram sie domowe sposoby jak np AMOL, tez polecam. Maz tez się oduczył brania tabletek bo kiedys to ledwo zabolała głowa to lecial po tabletke:-( a teraz 203 na rok jak zje to jest Ok:tak: Ale jak ma ktos migreny to współczuje:-( bo wtedy to mus..
Na mnie też niestetyy APAp nigdy nie działał:baffled:

reklama
Moje Maleństwo, niekoniecznie Apap ale poprostu coś na paracetamolu (tam u Was pewnie nazwy są inne). Ibuprom ma inny srodek - ibuprofen i on już nie jest taki przyjazny (ponoć).

Do góry